• شنبه / ۱۹ آبان ۱۳۹۷ / ۱۴:۳۸
  • دسته‌بندی: خوزستان
  • کد خبر: 97081908866
  • منبع : نمایندگی خوزستان

مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان عنوان کرد:

پیش‌بینی افزایش مهاجرت پرندگان زمستان‌گذر به تالاب هورالعظیم

پیش‌بینی افزایش مهاجرت پرندگان زمستان‌گذر به تالاب هورالعظیم

ایسنا/خوزستان مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان با اشاره به آغاز مهاجرت پرندگان به تالاب هورالعظیم گفت: امسال با توجه به آبگیری و بارش باران در بخش زیادی از تالاب هورالعظیم، پیش‌بینی می‌شود میزان مهاجرت پرندگان زمستان‌گذر افزایش یابد.

به گزارش ایسنا، احمدرضا لاهیجان‌زاده اظهار کرد: تالاب هورالعظیم روی مرز کشور قرار گرفته است. در سال‌های گذشته این تالاب خشک و به یک کانون بحرانی فرسایش بادی تبدیل شده بود، ولی با یک تعامل همراه با مبارزه جدی و دفاع از محیط زیست، شرایط هورالعظیم به شرایط احیا بازگشت.

وی تصریح کرد: در حال حاضر صیادها در حال ماهیگیری هستند، نیزارها شکل گرفته و پرندگان در حال زندگی کردن در این تالاب هستند و اکوسیستم در حال بازگشت است. بنابراین همه اینها نشان از احیا و حرکت به سمت شرایط مطلوب‌تری در تالاب هورالعظیم است. 

مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان در خصوص فصل مهاجرت پرندگان گفت: فصل مهاجرت پرندگان زمستان‌گذر با سرد شدن هوا در سرزمین‌های شمالی آغاز شده است.‌ برخی پیش قرقاول‌ها و مرغابی‌ها مهاجرت خود را در نیمه مهر آغاز کرده‌اند و مهاجرت پرندگان شکاری و بازها نیز زودتر از دیگر انواع پرندگان مهاجر بوده و اکنون در حاشیه تالاب‌ها مستقر شده‌اند.

وی افزود:‌ پرندگان مهاجر عمدتا از مناطق سردسیر مانند سیبری و شمال روسیه و شمال اروپا می‌آیند. امسال با توجه به آبگیری و بارش باران در بخش زیادی از تالاب هورالعظیم، پیش‌بینی می‌شود میزان مهاجرت پرندگان زمستان‌گذر افزایش یابد.

لاهیجان‌زاده گفت: برخی تالاب‌ها مانند تالاب میانگران، تالاب‌های عبوری هستند و پرندگان تنها برای زمان استراحت و عبور موقت در حاشیه آنها مستقر می‌شوند، پس از آن پرندگان به تالاب‌هایی مانند شادگان و هورالعظیم می‌روند و اقامت می‌کنند و سپس به شمال آفریقا مهاجرت می‌کنند.

وی ادامه داد: برخی از انواع پرندگان مانند غاز پیشانی سفید، اردک بلوطی و مارگردن که از نوع گونه‌های خاص هستند، منحصرا به تالاب هورالعظیم می‌آیند و بیشترین جمعیت پرندگان مهاجر نیز، گونه مرغابی‌‌سانان است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان با اشاره به نظارت‌هایی که جهت جلوگیری از آلوده شدن آب تالاب توسط شرکت‌های حفاری و نفت انجام می‌شود، افزود: شرکت نفت، واحد HSE دارد و طبق تعهداتش نیز هسته زیست محیطی برای کنترل و پالایش ایجاد کرده است. همچنین سازمان حفاظت محیط زیست خوزستان در این زمینه، کنترل و پایش انجام می‌دهد. 

وی در خصوص استفاده خردمندانه از تالاب ادامه داد: تالاب هورالعظیم یکی از ثروت‌های ملی است. باید برای جبران آسیب‌هایی که قابل ترمیم است، برنامه‌ریزی کنیم. در دیگر کشورها صنعت بدون تعارض در کنار محیط زیست فعالیت می‌کند، ما نیز باید با علم روز در این راستا گام برداریم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha