به گزارش ایسنا، مجید علیپور ۲۱ اسفندماه در نشست خبری با اصحاب رسانه و مطبوعات استان، با اشاره به چهارشنبه آخر سال، اظهار کرد: از ابتدا پیگیر نردبان آتشسوزی برای ساختمانهای بلند مرتبه در هنگام بروز حادثه بودهایم و مکاتبات بسیاری نیز انجام شد اما متأسفانه به دلیل قیمت بالای این نردبان تأمین اعتبار صورت نگرفته است.
وی با بیان اینکه در سال گذشته قیمت یک نردبان ۳۲ متری چهار میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان بود، افزود: امسال با وجود تحریم اقتصادی و بالارفتن قیمت دلار قیمت این نردبان تا هشت میلیارد تومان رسیده است.
علیپور تصریح کرد: در حال حاضر دو نردبان بالابر در هنگام حوادث وجود دارد که میتوانند حداکثر تا شش طبقه کار امداد و نجات را انجام دهند.
وی با اشاره به وجود پنج ایستگاه آتشنشانی در سطح شهر، تصریح کرد: به یک ایستگاه دیگر در مرکز نیاز است که زمینی به مساحت سه هزار متر مربع به این منظور در نظر گرفته شده و از سوی شورا و شهرداری شهرکرد نیز مبلغ یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان برای این امر در نظر گرفتند اما هنوز تخصیص داده نشده است.
علیپور تاکید کرد: ۱۷ تا ۱۸ اکیپ از نیروهای آتشنشانی از ۱۵ اسفندماه تا ۱۵ فروردین ماه در مناطق مختلف شهر آماده باش بوده و یک نیرو از نیروی انتظامی نیز درخودروهای آتشنشانی مستقر است.
وی ادامه داد: سایر نیروهای اداری و عملیاتی آتشنشانی نیز در این ایام در حالت آمادهباش قرار دارند.
علیپور گفت: از یک ماه قبل از فرارسیدن چهارشنبهسوری جلسات مختلف با دستگاههای متولی برگزارشده و برنامهریزی لازم صورت گرفته است.
وی اضافه کرد: امسال با حوزه هنری استان یک تفاهمنامه منعقد شد تا به مدت شش شبانهروز خانوادهها به همراه کودکان به تماشای تئاتر رفته تا از خطرات شب چهارشنبه آخر سال مطلع شوند.
علیپور گفت: با توجه اینکه سطح آگاهی رسانی عمومی و رسانهای یک روش قدیمی بوده و جوابگوی نیازهای فرهنگی مردم نیست لذا سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری شهرکرد در جهت گسترش مفاهیم ایمنی و ترویج فرهنگ عمومی ایمنی در میان شهروندان اقدام به برگزاری دو برنامه با مشارکت هنرمندان شاخص استان کرده است.
وی برگزاری نمایشگاه هنرهای تجسمی از ۲۲ تا ۲۷ اسفندماه با آثاری در حوزه تصویرسازی و کاریکاتور با محوریت خطرات شب چهارشنبه آخر سال را یکی از این برنامهها عنوان کرد و گفت: برگزاری تئاتر خیابانی در چند نقطه از سطح شهر مانند مجمتع امام صادق، ترمینال آزادی و … به صورت روزانه انجام خواهد شد.
کارشناس آموزش سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری شهرکرد منصور علیپور نیز گفت: متوسط کشوری زمان رسیدن به حوادث بسته به نوع و فاصله ایستگاه و ترافیک، پنج تا شش دقیقه و نهایتاً هشت دقیقه است که در شهرکرد این عدد پنج دقیقه است.
وی تصریح کرد: در سال جاری نزدیک به ۱۷ هزار دانشآموز در مدارس و سه تا چهار هزار نفر از پرسنل ادرات توسط آتشنشانی آموزش دیدند.
علیپور بیان کرد: امسال هفت مورد مانور سراسری نیر با همکاری دستگاههای متولی در راستای آموزش نکات ایمنی صورت گرفت.
کارشناس پیشگیری سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری شهرکرد محمدامین کاویانی نیز اظهار کرد: حوادث جعلی از گذشته وجود داشته اما اکنون با وجود فرهنگسازی و سیستم ضبط مکالمات و قابلیت پیگیری از سوی مراجع قضائی، بسیار کمتر شده است.
وی خانمها، کودکان و افراد مُسن را اقشار آسیب پذیر در حوادث احتمالی چهارشنبه آخر سال خواند و گفت: توصیه میشود از تردد در مناطق خلوت خودداری شود.
کاویانی در خصوص اینکه چرا تاکنون مکانی برای برگزاری مراسم چهارشنبهسوری در سطح شهر در نظرگرفته نشده است، تاکید کرد: این امر نیازمند سیاستگذاری از سوی استان و کار کارشناسی است اما اگر یک فضا برای این مناسبت هرساله در نظر گرفته شود و در کنار برنامههای شاد و مفرح نیز اجرا شود میتواند از بروز حوادث جلوگیری کرد.
انتهای پیام
نظرات