• چهارشنبه / ۲۲ خرداد ۱۳۹۸ / ۱۰:۰۵
  • دسته‌بندی: چهارمحال و بختیاری
  • کد خبر: 98032209795
  • منبع : نمایندگی چهارمحال و بختیاری

رنج کودکان کار...

رنج کودکان کار...

ایسنا/چهارمحال و بختیاری کودکان کاری که سر هر چهارراه گل می‌فروشند و شیشه اتومبیل‌ها را پاک می‌کنند. کودکانی هستند که باید بازی و تحصیل کرده اما جبر زمانه سبب شده به این کار روی آورند.

همه ما روزانه کودکانی را می‌بینیم که به دلیل فقر و یا بد سرپرستی در سطح شهر دست فروشی می‌کنند. بسیاری از آنان سعی دارند تا حس ترحم را در دل مردم بیدار کنند تا شاید شهروندی از آن‌ها خرید کند اما کم نیستند افرادی که یا با بدرفتاری و یا بی‌توجهی این کودکان را از خود طرد می‌کنند.

آرزو محمودیان، کارشناس ارشد مشاوره در دانشگاه شهرکرد در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، با تبیین واژه «کودکان کار»، اظهار کرد: این اصطلاح به کودکان کارگری اطلاق می‌شود که به صورت مداوم و پایه‌ای به خدمت گرفته می‌شوند به طوری که از رفتن به مدرسه و سایر موهبات دوران کودکی بازمی‌مانند و سلامت جسمی و روحی آن‌ها همواره در خطر است.
محمودیان با اشاره به عوامل گسترش پدیده کودکان کار، تصریح کرد: فقر و عقب‌ماندگی اقتصادی خانواده، محیط عاطفی نامناسب خانوادگی، آسیب‌پذیری خانواده، اعتیاد و مهاجرت از مهم‌ترین این عوامل هستند.

کارشناس ارشد مشاوره در دانشگاه شهرکرد با اشاره به آسیب‌های اجتماعی که کودکان کار متحمل می‌شوند، گفت: این کودکان از آسیب‌پذیرترین قشر جامعه‌اند و همواره در معرض خطراتی چون اعتیاد، انواع خشونت‌های خانوادگی و اجتماعی مانند خودزنی، خودکشی، قتل، تجاوز و …، ابتلاء به بیماری‌های جسمی و جنسی، افسردگی و سایر آسیب‌ها قرار دارند.
کارشناس ارشد مشاوره در دانشگاه شهرکرد با تأکید بر نقش سازنده برخورد و تعامل مثبت مردم با این کودکان، بیان کرد: مردم باید حساب این کودکان را از متکدیان و مجرمان جدا کنند، از تحقیر و سرزنش این کودکان بپرهیزند، این کودکان را در مشاغل پرخطر به کار نگمارند و از تفاخر و خودنمایی و یا کمک مستقیم پولی به این کودکان پرهیز کنند.
محمودیان به راهکارهای کاهش آمار کودکان کار و خیابانی اشاره کرد و افزود: توانمندسازی این کودکان و خانواده‌هایشان مهم‌ترین کاری است که باید در این زمینه صورت بگیرد و در این راستا همکاری نهادهای دولتی و مردمی مرتبط با این امر، بسیار مهم و راهگشاست.
وی نقش مشاور و مددکار اجتماعی را نیز در این خصوص یادآور شد و گفت: مهم‌ترین وظیفه مشاور در کنار نگهداری این کودکان در مراکز مرتبط مانند مراکز ۲۱ تا ۴۵ روزه، همانا ارجاع دادن آن‌ها و خانواده‌هایشان به نهادها و سازمان‌های متولی دیگر است.
کارشناس ارشد مشاوره در دانشگاه شهرکرد خاطرنشان کرد: ارجاع این کودکان به مراکز نگهداری شبانه‌روزی بلندمدت و میان‌مدت، تخصیص بسته‌های حمایتی مادی و معنوی، ارجاع به مراکز خدمات بهداشتی-درمانی و ارائه خدمات آموزشی، فرهنگی و … از مهم‌ترین وظایف مشاور و مددکار اجتماعی در قبال این کودکان است.

به گزارش ایسنا، در چهارمحال و بختیاری ۱۰۳ کودک کار شناسایی شده است که از این تعداد، ۷۸ نفر پسر و ۲۳ دختر هستند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha