• یکشنبه / ۲۶ خرداد ۱۳۹۸ / ۱۰:۴۱
  • دسته‌بندی: قم
  • کد خبر: 98032611843
  • منبع : نمایندگی قم

دیدگاه یک فعال حقوق کودکان در خصوص "کودکان کار"

کودکان کار با ‌میوه و کفش نمی‌توانند اجاره بهای خانه ‌بپردازند

کودکان کار با ‌میوه و کفش نمی‌توانند اجاره بهای خانه ‌بپردازند

ایسنا/قم نماینده سمن‌ها در کنوانسیون حقوق کودک ضمن ابراز تاسف از برخی نگرش‌های مردم نسبت به کودکان کار، تصریح کرد: اینکه در خانه ای کودکی بیمار و دچار سوء تغذیه باشد، مقصر این وضعیت کودک است یا خانواده این کودک؟ در این شرایط باید در این امر تامل کرد که آیا کودک کار مقصر است یا جامعه ای که نتوانسته از کودک خود حمایت کند؟.

محمد لطفی آذر به مناسبت روز جهانی مبارزه با کار کودک در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا با بیان اینکه هدف از طرح این مباحث این است که اساساً پدیده‌ی کار کودک وجود نداشته باشد، در خصوص تعریف دقیق از کار کودک یادآور شد: کار، انتخاب آگاهانه کودک نیست و آنچه در جامعه تحت عنوان کار کودک قابل مشاهده است کار اجباری تابع شرایط اقتصادی توسط کودکان است.

لطفی آذر در خصوص باورهای رایج میان مردم در خصوص پدیده کودکان کار تصریح کرد: دولت مردان آگاهانه برخی از مفاهیم را در اذهان مردم پخش کرده‌اند و مردم نیز بی‌آنکه متوجه باشند درگیر کلیشه‌هایی از قبیل باند بودن این کودکان شده‌اند.

نماینده سمن‌ها در کنوانسیون حقوق کودک با اشاره به بی توجهی دولت‌ها به کار اجباری کودکان متذکر شد: مقابله با پدیده‌ی کار اجباری کودک قطعاً به ضرر ابعاد اقتصادی دولت‌ها است چراکه در نتیجه‌ی از بین رفتن کار کودکان باید اتفاقاتی از قبیل افزایش حقوق کارگران، آموزش رایگان و سایر امکانات رخ دهد که با منافع اقتصادی دولت‌ها در تضاد است.

این فعال حقوق کودک در بخشی از سخنان خود ضمن اشاره به ارزان بودن نیروی کار کودکان ادامه داد: این نیروی ارزان در نظام جهانی به دلیل دریافت حقوق بسیار کم و عدم دریافت تسهیلات بیمه و خلاء قانون حمایتی، همواره مورد توجه است.

لطفی آذر با بیان اینکه فعالین حقوق کودک باید به جای خود کودک کار به لغو کار کودک توجه داشته باشند، عنوان کرد: مهم‌ترین نکته در خصوص کودکان کار سایه اقتصاد سیاسی است که در این بازه کار کودکان همواره مورد استثمار کارآفرینان واقع می‌شوند؛ پرداختن به کودکان کار به جای لغو کار کودک صرفاً سبب برانگیختن احساسات مردم و انحراف در این بحث است.

نماینده سمن‌ها در کنوانسیون حقوق کودک ضمن اشاره به شعار جهانی امسال به مناسبت روز جهانی مقابله با کار کودک افزود: شعار"کودکان نباید کار کنند مگر روی رویاهایشان"دارای ابعاد مختلفی است که در نتیجه‌ی عملی شدن رؤیای کودکان شاهد جهان بهتری برای بشریت خواهیم بود.

این فعال حقوق کودک در خصوص ابعاد از بین بردن کار کودکان عنوان کرد: در بحث عنصر مادی باید ثروت موجود در جهان مورد بررسی قرار گیرد و به این پرسش که آیا منابع مالی در جهان برای حمایت از تمام کودکان کار وجود دارد؟ پاسخ داده شود.

وی در ادامه افزود: آمار رسمی جهانی نشان می‌دهد که هزینه نظامی جهان تنها در یک روز برابر ۱۲ سال آموزش رایگان تمام بشریت است! این بدین معناست که در جهان ثروت به میزان کافی وجود دارد اما آنچه سبب ناعدالتی های اجتماعی و بروز فقر در جوامع است، نحوه‌ی توزیع ثروت میان تمام آحاد جامعه است.

لطفی آذر در ادامه با اشاره به عنصر معنوی کار کودک، بیان کرد: افرادی از جامعه که موافق لغو کار کودک هستند، باید در با تشکل در نهادهای مدنی به نظام سرمایه داری فشار وارد کنند تا شاید شاهد نظام اقتصادی عادلانه تری باشیم.

این فعال حقوق کودک ضمن ابراز تأسف از برخی نگرش‌های مردم نسبت به کودکان کار، تصریح کرد: اینکه در خانه‌ای کودکی بیمار و دچار سو تغذیه باشد، مقصر این وضعیت کودک است یا خانواده این کودک؟ در این شرایط باید در این امر تأمل کرد که آیا کودک کار مقصر است یا جامعه‌ای که نتوانسته از کودک خود حمایت کند؟

لطفی آذر در خصوص دلیل اینکه مسئولین به ویژه در استان‌های کوچک سعی بر ارائه آمار غیرواقعی از جمعیت کودکان کار و عدم پذیرفتن وجود کودکان کار، تصریح کرد: صرف پذیرفتن وجود این کودکان به منزله‌ی پذیرفتن خلل مدیریتی وناکارآمدی در اداره اوضاع است.

این فعال حقوق کودک ضمن اشاره به نقش مردم در برخورد با کودکان کار متذکر شد: باید توجه داشت که در صورت برخورد با این کودکان در خیابان و سایر اماکن، انسانیت را رعایت کنند.

وی در ادامه افزود: رفتارهایی از قبیل ترحم، تحقیر، بی اعتنایی و نادیده گرفتن بدترین واکنشی است که می‌توان در مواجهه با این کودکان انجام داد، در صورت اصرار این کودکان برای خرید فال یا اقلامی که در دست دارند، اگر نیازی به آن اقلام دارید خریداری کنید در غیر این صورت با آرامش و صبوری آنها را متقاعد کنید که به آن جنس مورد نظر نیازی ندارید.

لطفی آذر با بیان اینکه برخی حرکات صرفاً ژست روشنفکری است، افزود: برخی از سلبریتی ها جریان‌هایی را به راه می‌اندازند که به نوعی کارگزاران بیچارگی مردم هستند و بیشتر از اینکه به دنبال حقوق کودکان باشند، به دنبال تکدی توجه هستند.

وی در ادامه افزود: اینکه به این کودکان به جای پول میوه بدهید یا برایشان کفش و لباس بخرید با این استدلال که رئیس باند پول‌هایشان را مصادره می‌کند، نادرست‌ترین نگرشی است که اخیراً به وجود آمده است چراکه این کودکان به نوعی تأمین کننده بخشی از نیازهای مالی یک خانواده هستند و با میوه و کفش نمی‌توانند اجاره بهای خانه خود را بپردازند.

نماینده سمن‌ها در کنوانسیون حقوق کودک با بیان اینکه باند بودن کودکان کار صرفاً تبدیل استثنا به قائده است، افزود: این عبارت از مبنا یک آدرس غلط است و با به کار بردن کلمه باند، صرفاً این مسئله اقتصادی به امری امنیتی تبدیل می‌شود که مراد سیاست مداران حامی نظام سرمایه داری است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به کودکان کار افغانی خاطرنشان کرد: به صرف اینکه این کودکان ایرانی نیستند مجوزی بر کار اجباری آنها نیست، چراکه به صورت قانونی و بندهای مطرح شده در پیمان نامه حقوق جهانی کودک تمام قوانین مربوط به کودکان باید فارغ از ملیت و نژاد و مذهب آنها رعایت شود.

این فعال حقوق کودک در انتها با اشاره به اهمیت کودکان در حال حاضر و آینده کشور، خاطر نشان کرد: کودکان کار قبل از هرچیزی کودک و یک انسان هستند و باید با آنها به مثابه یک انسان رفتار شود.


انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha