• سه‌شنبه / ۱۸ تیر ۱۳۹۸ / ۱۵:۱۹
  • دسته‌بندی: سمنان
  • کد خبر: 98041809596
  • منبع : نمایندگی سمنان

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار سمنان:

جمعیت ساکن در روستاها کاهش یافته است

 جمعیت ساکن در روستاها کاهش یافته است

ایسنا/سمنان معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار سمنان با اشاره به برخی تغییرات جمعیتی در کشور در چند دهه گذشته اظهار کرد: بر اساس آمار و اطلاعات رسمی، جمعیت ساکن در روستاها کاهش پیدا کرده است.

به گزارش ایسنا، فخری در همایش نکوداشت روز دهیاری استان از افزایش تمایل به شهرنشینی به عنوان پدیده‌ای ناپسند نام برد و افزود: باید توجه به مناطق روستایی بیش از پیش مورد توجه مسؤولان و برنامه‌ریزان قرار گیرد چرا که توسعه و آبادی و آبادانی شهرها مستلزم توسعه روستایی و آبادی روستاها است.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار سمنان با اشاره به اهمیت و نقش روستاها در توسعه‌یافتگی کشور خاطرنشان کرد: بهره‌مندی از روستاهای آباد مقدمه و پیش‌زمینه شهرهایی آباد و توسعه یافته است و لذا در همین ارتباط باید توجه به روستاها بیش از پیش در دستور کار قرار گیرد.

وی بر ضرورت تخصیص اعتبارات بیشتر به روستاها تاکید و تصریح کرد: باید تلاش کنیم تا اعتبارات بیشتری در روستاها هزینه شود تا با ایجاد امکانات و توسعه روستایی میل به حضور و سکونت در روستاها نیز افزایش یابد.

فخری بر ضرورت توجه بیشتر به ظرفیت بانوان در شهرداری‌ها و دهیاری‌ها تاکید و اظهار کرد: باید حضور و مشارکت بانوان در مدیریت امور روستایی و از جمله دهیاری‌ها و شوراهای اسلامی و همچنین مشارکت زنان در مدیریت امور شهری و خصوصاً شهرداری و شورای شهر، به صورت ویژه‌تر توجه شود.

وی با بیان اینکه استانداری سمنان بر لزوم استفاده بیشتر از ظرفیت بانوان کارآمد تاکید دارد ادامه داد: استاندار سمنان در این مدت توجه ویژه‌ای به حضور بانوان در عرصه مدیریت استان داشته است.

معاون عمرانی استانداری سمنان با بیان اینکه روستاها پتانسیل بالایی در حوزه گردشگری دارند گفت: گردشگری و توسعه بومگردی‌ها از مواردی است که می‌تواند به توسعه و تقویت اقتصاد روستاها کمک کند.

همچنین احمدهمتی نماینده مردم شهرستان‌های سمنان، مهدیشهر و سرخه در مجلس از روستاها به‌عنوان پایه و اساس توسعه کشور نام برد و گفت: روستاها در این شرایط ویژه اقتصادی که کشور امروز با آن روبروست نقش مهم‌تری می‌یابد.

وی با اشاره به نقش مهم دهیاران در توسعه روستاها بر لزوم حمایت از دهیاران تاکید کرد و افزود: اعطای تسهیلات مطلوب و ارزان قیمت با محوریت مدیریت دهیاران می‌تواند زمینه توسعه عمرانی، خدماتی، اقتصادی و گردشگری روستاها را بیش از پیش فراهم کند.

مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری سمنان گفت: بر اساس آخرین درجه‌بندی دهیاری‌ها، ۵۳ درصد دهیاری‌های استان سمنان درجه یک به معنی عقب‌مانده در بخش وسعت، جمعیت و درآمدزایی هستند.

به گزارش ایسنا، مهدی صمیمیان در همایش نکوداشت روز دهیاری‌ها بر ضرورت آموزش به دهیاران استان سمنان تأکید کرد و گفت: ارائه آموزش‌های تخصصی به دهیاران با همکاری جهاد دانشگاهی استان سمنان انجام می‌شود و این ظرفیت و پتانسیل در این مجموعه توانمند وجود دارد، همچنین در حوزه آموزش و تعامل دهیاران با رسانه‌ها نیز با همکاری جهاد دانشگاهی استان سمنان دوره‌های آموزشی برگزار می‌شود.

وی اظهار داشت: ۳۱۰ میلیارد ریال در یک سال گذشته برای عمران و آبادی روستاهای استان به حساب دهیاری‌ها واریز شده که این امر در توسعه اقتصادی این مناطق تأثیرگذار بوده است.

مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری سمنان خاطرنشان کرد: ۳۴ روستای استان سمنان داخل حریم شهری قرار دارد که این امر مانع اجرای طرح‌های توسعه در بخش روستایی استان است. ۲۹۷ روستای استان دارای طرح هادی است و این استان دارای ۳۰۸ روستای برخوردار از شورای اسلامی است.

وی با بیان اینکه بر اساس برنامه ششم توسعه ۹ روستا در استان سمنان به عنوان روستاهای هدف گردشگری باید بازسازی شود، تصریح کرد: ۵۰۰ نفر در بخش روستاها و دهیاری‌های استان فعالیت دارند در حالی که در ۱۹ شهر سمنان دست کم ۴۰۰۰ نیروی انسانی در شهرداری‌ها فعال هستند.

مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری سمنان خاطر نشان کرد: بیش از ۷۰ شاخص برای ارائه تسهیلات به بخش روستایی سمنان هدفگذاری شده و اعطای تسهیلات در این بخش در سال ۹۸ هدفمند می‌شود.

استاندار سمنان اضافه کرد: متأسفانه امروز نوع نگاه ما به توسعه در کشور، نگاه مرکز پیرامون است که با اولویت مرکز، استان‌های پیرامون و در نهایت استان‌های کمتر توسعه یافته، توزیع اعتبارات صورت می‌گیرد که تأثیر خود را در توسعه نیافتگی روستاها نیز گذاشته است.

به گزارش خبرنگار ایسنا، منطقه سمنان، علیرضا آشناگر در همایش روز دهیاری‌ها که در مجتمع کلاهدوز شهمیرزاد برگزار شد افزود: زمان خواهد برد تا این نوع نگاه تغییر پیدا کرده و توسعه روستاها برای تقویت و پررنگ شدن نقش روستاییان در توسعه کشور اتفاق بیفتد، نمی گویم روستاها سنگ بنای توسعه هستند، اما به هرحال وزن مهمی در توسعه همه جانبه شهرها و درنهایت کشور دارند که متقابلاً توسعه یافتگی و یا توسعه نیافتگی روستاها، اثر وضعی بر توسعه شهرها نیز دارد.

وی گفت: سال گذشته بالغ یک هزار و ۳۰۰ میلیارد ریال از محل ارزش افزوده به شهرداری‌ها و دهیاری‌های استان اختصاص پیدا کرد که باید از این اعتبارات برای توسعه و تقویت روستاها بهره برد، همچنین سال ۹۷ نسبت به سال ۹۶، رشد ۱۸ درصدی در خصوص اختصاص اعتبارات ارزش افزوده به دهیاری‌ها اتفاق افتاد.

استاندار سمنان ادامه داد: با توجه به تمام اعتبارات و امکانات و اختیاراتی که در دست دارید، توجه خود را تنها به مباحث و مسائل عمرانی معطوف نکنید، سهمی از این بودجه‌های موجود را حتماً به مسائل اقتصادی، بهداشتی، فرهنگی، اجتماعی و ورزشی اختصاص دهید.

وی تأکید کرد: بالغ بر ۲۶ درصد جمعیت امروز کشور در حدود ۶۰ هزار واحد روستایی در روستاها سکونت دارند؛ تثبیت جمعیت چه روستایی و چه شهری در مرزهای سیاسی و مناطق مرزی، امری حیاتی است.

استاندار سمنان با بیان اینکه امروز بالغ بر ۸۰ درصد منابع آبی و ۹۰ درصد وسعت کشور در اختیار جمعیت روستایی کشور است که ارقام و اعداد بسیار قابل توجهی است، ادامه داد: استفاده هدفمند از این ظرفیت‌ها، می‌تواند در توسعه کشور بسیار تأثیر گذار باشد؛ جمعیت مهاجر روستایی به شهرها، خود به خود بخشی از نابه سامانی‌ها در شهرها را به واسطه بروز حاشیه نشینی ایجاد می‌کنند که این مهاجرت قطعاً متأثر از توسعه نیافتگی روستاها است.

آشناگر اذعان کرد: نبود منبع درآمد کافی برای روستاییان و اشتغال مناسب برای فرزندان آنها، یکی از معضلاتی است که باعث می‌شود تا روستاییان برای افزایش سطح رفاه خود مهاجرت کنند که باید از بروز تبعیض در مقوله در اختیار قرار دادن امکانات در بین روستاها و شهرها جلوگیری کنیم.

وی اظهار داشت: در برنامه ششم، بر توسعه، تقویت و احیا روستاها، ترغیب برای بازگشت روستاییان به روستاها و توانمند سازی جمعیت روستایی تاکید ویژه شده است.

استاندار سمنان با تأکید بر اینکه دهیاران بر ترویج فرهنگ کار در روستاها تمرکز کرده و برای توسعه فرهنگ کار در فصل‌های مختلف سال با ایجاد اشتغال‌های جایگزین، گام بردارند، افزود: با به کارگیری نخبگان خود روستا و همچنین مشاوران و نیروهای فرهیخته دانشگاهی، روش‌های جدید برای درآمد زایی پایدار در روستاها به کار بگیرید، چراکه توانمند سازی جوامع روستایی، نیاز به آموزش این اقشار در زمینه‌های مختلف دارد که استفاده از فصل‌های بیکاری روستاییان، بهترین فرصت است و تلاش شود تا از تجارب موفق روستاهای سطح کشور به نحو احسن استفاده کنید.

آشناگر گفت: متأسفانه آفتی که امروز در شهرها، شهرداری‌ها به منازل مسکونی به عنوان منبع درآمدی نگاه می‌کنند، نباید در روستاها و دهیاری‌ها رواج پیدا کند و به صورت ویژه در بحث ساخت و سازها در روستاها نظارت و توجه داشته باشید، چرا که در قبال اقداماتی که انجام می‌دهید یا نظارت می‌کنید در آینده باید پاسخگو باشید.

نماینده عالی دولت در استان سمنان تأکید کرد: آمادگی داریم تا از دو نفر از دوستان و عزیزان دهیاری که از نظر تحصیلات بتوانند به پیشبرد امور شورای برنامه ریزی استان کمک کنند، در این شورا به عنوان ناظر و نماینده دهیاران استان استفاده کنیم.

آشناگر همچنین بر توسعه بوم‌گردی و اقامتگاه‌های مسافرتی در روستاها تأکید کرد و گفت: این مهم می‌تواند رشد و ارتقا اقتصاد روستاها را در پی داشته باشد که نیاز است دهیاران ما طی جلسات و هماهنگی با میراث فرهنگی استان، در این راستا گام بردارند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha