• سه‌شنبه / ۲۵ تیر ۱۳۹۸ / ۱۶:۵۰
  • دسته‌بندی: مرکزی
  • کد خبر: 98042513429
  • منبع : نمایندگی مرکزی

اورهال پتروشیمی شازند یکم مردادماه آغاز می‌شود

اورهال پتروشیمی شازند یکم مردادماه آغاز می‌شود

ایسنا/مرکزی مدیرعامل پتروشیمی شازند گفت: از آغاز اورهال این مجموعه بعنوان اقدامی بی سابقه در یکم مردادماه سال جاری به مدت یکماه خبر داد و گفت: بیش از ۳۵۰ میلیارد تومان تجهیزات برای این اقدام فراهم شده و ۲۰۰۰ نفر نیرو که بیشتر از اهالی همین منطقه هستند در اورهال مجموعه فعالیت خواهند کرد.

به گزارش ایسنا، ابراهیم ولدخانی در جمع خبرنگاران با بیان اینکه براساس آنچه در مجمع عمومی اخیر شرکت بیان شد برای اولین بار در عمر پتروشیمی شازند به رقم بالای ۱,۲۰۰ میلیارد تومان سوددهی دست یافته ایم که این دستاورد در عمر شرکت بی سابقه است، از افزایش ۱۰۰ درصدی مصرف خوراک در سال گذشته در این واحد خبر داد و گفت: این واحد صنعتی محصولات متنوعی را تولید می‌کند و تولید برخی محصولات تنها در این واحد انجام گرفته و در این رابطه در سطح کشور یونیک هستیم.

وی با تاکید بر اینکه محصولات این شرکت به صورت کامل در بورس عرضه می‌شود و ما موظف هستیم موجودی خود را به صورت آنلاین به بورس اعلام کنیم افزود: بخشی از محصولات این شرکت علیرغم تحمل زیان به جهت تأمین نیاز کشور تولید می‌شود.

ولدخانی اظهار کرد: کنترل هزینه‌ها به جز هزینه‌های کارگری برای مدیریت بهینه هزینه‌های مجموعه صورت می‌گیرد و در حال حاضر ماهیانه ۵۰ میلیارد تومان جهت هزینه پرسنل پرداخت می‌شود.

وی با اشاره به اینکه برای اولین بار فروش این شرکت از ۵ هزار میلیارد تومان فراتر رفت گفت: اوایل سال ۹۷ تا آبانماه به دلیل عدم کنترل‌های دقیق دلال‌ها فعالیت بسیار قوی در بازار داشتند چون قیمت‌ها پایین بود و نرخ ارز بالا رفته بود و در این شرایط قاچاق این محصولات برای آنها به صرفه بود پس فعالیت دلال‌ها بازار را حتی در خارج از کشور تحت تأثیر قرار داد و این حاصل تصمیم نادرستی بود که در حوزه تک نرخی شدن قیمت ارز اتخاذ شد.

ولدخانی میزان صادرات در ۶ ماهه پایانی سال را ۳۷۰ میلیون دلار عنوان کرد و گفت: بیش از ۸۰ درصد این ارز تبدیل به ارز نیمایی شده و مابقی برای تأمین مایحتاج اورهال مصرف می‌شود، بر این اساس ۵۰ درصد ارز استان توسط پتروشیمی تأمین شده است.

وی با اشاره به اینکه این واحد علیرغم فشار ناشی از تحریم‌ها در ۱۳ کشور حوزه CIS بازار پیدا کرده است، یکی از مشکلات موجود در حوزه صادرات را ترانسفر پول عنوان کرد.

ولدخانی با اشاره به تولید بیش از ۱۰ گرید محصول در سال ۹۷ گفت: در سال گذشته ۷۵۰ نفر نیرو از طریق آزمون و بدون توجه به سفارشات افراد مختلف به صورت دائم جذب شده و ۲۰۰ نفر نیز به صورت موردی و کارگر فصلی در این شرکت فعالیت کرده اند. از طرفی ۵ هزار واحد تولیدی با استفاده از محصولات این واحد مشغول به تولید هستند و از این طریق ۱۰۰ هزار شغل ایجاد شده است.

وی با اشاره به شناسایی ۳۵۰ کارگر معتاد در این مجموعه در قالب انجام غربالگری و کمک به ترک اعتیاد و بازگشت ۲۰۰ نفر از این تعداد به کار گفت: این واحد صنعتی آگاهی کامل به مسئولیت‌های اجتماعی خود دارد.

ولدخانی سرمایه گذاری‌های این شرکت در حوزه محیط زیست را شاخص و تمامی فعالیت‌ها را تحت نظارت و پایش آنلاین محیط زیست عنوان کرد و با بیان اینکه این واحد یکی از بزرگترین واحدهای مصرف کننده خوراک مایع است و چنین واحد صنعتی با این ویژگی خواسته یا ناخواسته عوارضی هم برای منطقه دارد گفت: ولی خدماتی که به منطقه ارائه می‌شود بیش از مضار آن برای منطقه است.

وی با بیان اینکه استقرار اینگونه صنایع باید در کنار دریا انجام شود تا لطمات کمتری را متوجه محیط زیست کند افزود: استقرار این واحد در این منطقه قطعاً استفاده از منابع آبی زیرزمینی را در پی داشته و کشاورزی منطقه را تحت تأثیر قرار داده است.

ولدخانی گفت: درخصوص آلودگی یکی از چاه‌های منطقه نیز اخیراً مشخص شد که این آلودگی از ناحیه پتروشیمی نبوده است، همچنین ۲۵۰ هکتار فضای سبز در منطقه ایجاد شده است.

وی با اشاره به تصفیه بخش عمده‌ای از پساب تولیدی در این مجموعه و با تاکید بر اینکه هیچ بخشی از پساب به خارج از مجموعه راه پیدا نمی‌کند، گفت: سال گذشته ۱۰ هکتار زمین خریداری و استخری احداث شد که این استخر سهم مهمی در کنترل سیلاب‌های اخیر و تغذیه آب‌های زیرزمینی داشت، همچنین این شرکت در سیل اخیر کمک‌های مؤثری را به روستاها انجام داد.

وی از آغاز اورهال این مجموعه بعنوان اقدامی بی سابقه در یکم مردادماه سال جاری به مدت یکماه خبر داد و گفت: بیش از ۳۵۰ میلیارد تومان تجهیزات برای این اقدام فراهم شده و ۲۰۰۰ نفر نیرو که بیشتر از اهالی همین منطقه هستند در اورهال مجموعه فعالیت خواهند کرد.

ولدخانی با بیان اینکه ۶۵۰ قطعه اساسی در این مجموعه داخلی سازی شده و صرفه جویی ارزی بسیاری در این حوزه حاصل شده است گفت: در سال گذشته ۱,۰۳۵ میلیارد تومان مایحتاج مورد نیاز واحد را از واحدهای صنعتی، تولیدی و اصناف مختلف داخل استان خریداری کرده ایم.

وی محصولات این شرکت را منطبق با استانداردهای بین المللی دانست که به بیش از ۲۵ کشور دنیا صادر می‌شوند و گفت: ممانعت از واردات با تولید گریدهای جدید، استفاده از ظرفیت‌های صنعتی داخلی برای تأمین برخی قطعات و داخلی سازی قطعات در مجموعه پتروشیمی را از مصادیق کمک به تحقق اقتصاد مقاومتی عنوان کرد.

ولدخانی با بیان اینکه مجمع اخیر شرکت با سرمایه گذاری ۴۰ میلیارد تومانی برای ساخت بیمارستان در شازند مخالفت کرده است گفت: در واقع در حال حاضر با افزایش قابل توجه هزینه‌ها نمی‌توان با این مبلغ در این خصوص اقدام کرد. از طرفی در حوزه مکانیابی این بیمارستان بدرستی اقدام نشده است و نکته دیگر اینکه بیمارستان موجود نیز تخت خالی دارد.

وی با بیان اینکه پروژه‌های متعددی بعد از اورهال در دستور کار قرار دارد و قصد داریم به تولید محصولاتی که در حال حاضر وارد می‌شود و توان تولید آن را داریم بویژه در بخش پلیمرها وارد شویم افزود: یکی از پروژه‌های اساسی و حیاتی این شرکت اجرای طرح جامع آب و پساب است چراکه اگر این کار انجام نشود و با همین روند استفاده از آب‌های زیرزمینی پیش برویم در اینده دچار مشکلات می‌شویم. نزدیک به ۱۰ میلیون یورو برای آن تعریف شده و در شرف انتخاب پیمانکار است و در قالب آن تمامی پساب مهاجران، شازند و حتی اراک درخواست شده است و بازه زمانی دو ساله برای ان تعریف شده است هرچند بخشی از کار به جوینت خارجی نیاز دارد که شرایط موجود بین المللی می‌تواند اینکار را با تأخیر مواجه کند.

ولدخانی با بیان اینکه مجموعه‌های ورزشی و درمانی این شرکت در مهاجران علاوه بر کارکنان، در اختیار عموم مردم نیز قرار دارد گفت: ارتباط این واحد با دانشگاه‌های استان و کشور برقرار است و از تمامی دانشگاه‌ها و واحدهای صنعتی و تولیدی و شرکت‌های دانش بنیان که می‌توانند به این شرکت کمک کنند حمایت می‌کنیم. همچنین این شرکت سال گذشته ۲۰۰ میلیون تومان به کف پوش دو سالن ورزشی در شازند کمک کرد، از طرفی به صورت موردی و در صورت درخواست فدراسیون‌ها از ورزشکاران حرفه‌ای نیز حمایت می‌کند ولی وارد حوزه تیم داری نمی‌شود.

وی همچنین اظهار کرد: اسناد مالکیت ۲۵۰۰ واحد مسکونی واگذار شده به پرسنل این شرکت واقع در شهر مهاجران نیز صادر و برای رفع مشکل برق آنها نیز اقدام شده است.

وی در خصوص فروش سهام شرکت اظهار کرد: تاکنون چندین مورد آگهی شده ولی تا امروز مشتری با صلاحیتی برای خرید این سهام پیدا نشده است و از آنجاکه market capital شرکت به ۱۰ هزار میلیارد تومان رسیده کسی توان خرید این سهام را ندارد. البته در گذشته سرمایه گذاری آستان قدس اظهار برای اینکار اظهار تمایل کرده بود اما در حال حاضر مشتری جدی در این رابطه وجود ندارد.

ولدخانی در ادامه با بیان اینکه تمامی سود ۱۲۰۰ میلیارد تومانی این شرکت براساس تصمیم مجمع تقسیم شده هرچند پیشنهاد ما این بود که ۶۰۰ میلیارد تومان از این سود تقسیم شود ولی سهامداران عمده و حقیقی تصمیم گرفتند تمامی سود تقسیم شود و برای هزینه‌های توسعه شرکت اگر قرار باشد کاری انجام شود از سیستم بانکی استفاده خواهیم کرد، گفت: تأمین خوراک از طریق حمل و نقل زمینی یکی از مشکلاتی است که این واحد در حال حاضر با آن روبروست. انتقال این خوراک به جای اینکه از پالایشگاه شازند و اصفهان از طریق خط لوله و با هزینه کمتر انجام شود در حال حاضر از اقصی نقاط کشور توسط تانکر تأمین می‌شود.

وی تعداد کارکنان این شرکت را به صورت مستقیم ۴ هزار نفر عنوان کرد و با بیان اینکه تعداد زیادی از افراد نیز در قالب شرکت‌های پیمانکاری با این مجموعه در حال همکاری هستند افزود: تولید سالانه این شرکت یک میلیون و ۸۰۰ هزار تن شامل محصولات نهایی و میانی است که البته در سال گذشته به یک میلیون و ۹۰۰ هزار تن رسید.

به گفته ولدخانی، پتروشیمی شازند اولین پتروشیمی کشور بود که دوره اول تحریم‌ها تحریم شد و در نتیجه تحریم‌های دوم تأثیر چندانی بر این مجموعه نگذاشت و تنها در حوزه حمل و نقل دریایی بسیار مؤثر بود که در نتیجه اقدامات لازم برای برون رفت از این محدودیت نیز انجام شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha