• چهارشنبه / ۲۳ مرداد ۱۳۹۸ / ۱۵:۰۵
  • دسته‌بندی: هرمزگان
  • کد خبر: 98052311441
  • منبع : نمایندگی هرمزگان

دبیر شورای سلامت شهرستان بندرعباس:

شانس ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو از طریق خوردن گوشت بعید است

شانس ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو از طریق خوردن گوشت بعید است

ایسنا/هرمزگان دبیر شورای سلامت شهرستان بندرعباس شانس ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو از طریق خوردن گوشت را بسیار بعید اعلام کرد و افزود: از آنجایی‌ که معمولاً گوشت، قبل از استفاده بسیار خوب پخته می‌شود و همچنین رعایت نکات بهداشتی در کشتارگاه‌ها، بسیار بعید است که فردی از طریق خوردن گوشت دچار این بیماری شود.

به گزارش ایسنا، دکتر یحیی میرزاده صبح امروز در پنجمین جلسه شورای سلامت شهرستان بندرعباس، اظهار کرد: تب خونریزی دهنده ویروسی کریمه کنگو cchf یک بیماری خونریزی دهنده تب دار حاد است که به‌وسیله کنه منتقل می شود.

وی اظهار کرد: این بیماری با توجه به شرایط آب و هوایی، در برخی از استان‌ها از جمله هرمزگان بومی است و هرساله در بهار و تابستان مواردی از این بیماری در اثر عدم رعایت موازین بهداشتی رخ می‌دهد و  دارای مرگ‌ومیر بالایی است.

رئیس مرکز بهداشت شهرستان بندرعباس بیان کرد: معمولاً کسانی به این بیماری دچار می‌شوند که با دام و حیوانات بیشتر سروکار دارند و کنه‌ای که منتقل‌کننده این بیماری به انسان است از بدن دام به بدن انسان منتقل می‌شود.

وی ادامه داد: کسانی که در خانه دام نگهداری می‌کنند، افراد شاغل در کشتارگاه‌ها، ساکنین مناطق روستایی که با دام ارتباط بیشتری دارند، بیشتر در معرض خطر ابتلا به این بیماری هستند.

میرزاده با بیان اینکه البته این بیماری در دام آلوده، علامت ظاهری ندارد، خاطرنشان کرد: راه دوم انتقال بیماری، هنگام ذبح دام است.

رئیس مرکز بهداشت شهرستان بندرعباس اضافه کرد: اگر ذبح به شکل اصولی و بهداشتی در کشتارگاه‌ها با حضور متخصصین مربوطه انجام شود، دیگر جای نگرانی برای انتقال این ویروس از گوشت دام ذبح‌شده وجود ندارد.

وی عنوان کرد: چراکه گوشت پس از ذبح به مدت ۲۴ ساعت در فضایی به نام پیش سرد نگهداری می‌شود که در همین مدت اگر ویروسی وجود داشته باشد، از بین می‌رود.

میرزاده راه سوم انتقال این بیماری را از طریق تماس با خون دام آلوده و یا ترشحات بدن دام آلوده دانست و عنوان کرد: کسانی که در کشتارگاه‌ها کار می‌کنند یا کسانی که خودشان اقدام به ذبح دام می‌کنند، ممکن است از طریق تماس با خون دام و یا سایر ترشحات بدن دام آلوده نیز به این بیماری مبتلا شوند.

رئیس مرکز بهداشت شهرستان بندرعباس شانس ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو از طریق خوردن گوشت را بسیار بعید اعلام کرد و افزود: ازآنجایی‌که معمولاً گوشت، قبل از استفاده بسیار خوب پخته می‌شود و همچنین رعایت نکات بهداشتی در کشتارگاه‌ها، بسیار بعید است که فردی از طریق خوردن گوشت دچار این بیماری شود.

وی در پایان خاطرنشان کرد: البته ممکن است اگر از جگر خام یا گوشت درست پخته نشده آلوده، استفاده کند، به بیماری دچار شود.

در ادامه فرماندار شهرستان بندرعباس مقوله بهداشت در جامعه از ضروریات دانست و عنوان کرد: رعایت بهداشت محیط نقش بسزای در کنترل عوامل بیماری‌زا همچنین سلامت جسمی، روانی و اجتماعی جامعه دارد و در این راستا توجه به امر بهداشت محیط در شهرستان از حساسیت و اهمیت بالایی برخوردار است.

عزیزاله کناری افزود: رعایت بهداشت محیط نقش بسزایی در کنترل عوامل بیماری‌زا همچنین سلامت جسمی، روانی و اجتماعی جامعه دارد.

رئیس شورای سلامت بندرعباس اظهار کرد: در ایام عید قربان نظارت بیشتری بر کشتارگاه‌ها و قصابی‌ها توسط ادارات مرتبط صورت گیرد.

وی با توجه به اهمیت بیماری تب کریمه کنگو و مخاطراتی که ممکن است در پی بروز این بیماری در شهرستان داشته باشد، از همه اعضاء خواست که در اطلاع‌رسانی به مردم، دامداران و قصابان با مرکز بهداشت همکاری داشته باشند و از نیروی انتظامی خواست که راههای ورود و خروج شهرستان را کنترل و از حمل دام بدون مجوز دامپزشکی، جلوگیری کنند.


انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha