• سه‌شنبه / ۵ شهریور ۱۳۹۸ / ۱۰:۴۰
  • دسته‌بندی: فوتبال، فوتسال
  • کد خبر: 98060502361
  • منبع : فدراسیون فوتبال

مدرس رسانه‌ای AFC: خوشحالم که ورکشاپ مفید و موفقی را در ایران تجربه کردیم

مدرس رسانه‌ای AFC: خوشحالم که ورکشاپ مفید و موفقی را در ایران تجربه کردیم

کریستوفر راج آرلانته، مدرس کنفدراسیون فوتبال آسیا پیش از ترک تهران در گفت‌وگو با سایت فدراسیون فوتبال برگزاری کارگاه قوانین و مسئولیت‌های رسانه‌ای فوتبال را اقدامی ارزشمند و مفید در راستای توسعه فعالیت‌های رسانه‌ای فوتبال ایران و آسیا دانست.

به گزارش ایسنا، مدرس کنفدراسیون فوتبال آسیا پیش از ترک تهران در گفت‌وگو با سایت فدراسیون فوتبال برگزاری کارگاه قوانین و مسئولیت‌های رسانه‌ای فوتبال را اقدامی ارزشمند و مفید در راستای توسعه فعالیت‌های رسانه‌ای فوتبال ایران و آسیا دانست که در ادامه می‌خوانید:

آقای کریستوفر با توجه به اینکه یکی از مدیران با سابقه رسانه‌ای در AFC به شمار می‌روید تا چه حد از فوتبال ایران شناخت دارید؟

من بیش از دو دهه سابقه فعالیت در AFC و همچنین همکاری با فیفا داشته‌ام و طبیعتا کشورهای قدرتمند فوتبال آسیا را به خوبی می‌شناسم. جالب است به این نکته اشاره کنم که اولین تجربه رسمی من حضور در مسابقه تاریخی ایران و ژاپن به عنوان مسئول رسانه‌ای بازی در سال ۱۹۹۷ بود. بازی پلی‌آف جام جهانی که البته با شکست ایران به پایان رسید اما با توجه به آن صعود خاطره انگیز به جام جهانی فرانسه برای بسیاری از فوتبال دوستان آسیایی یک بازی به یاد ماندنی است. با گذشت سال‌ها هنوز بسیاری از مردم ژاپن بخش‌هایی از زمین چمن ورزشگاه کوالالامپور را به عنوان یادگاری برای خودشان می‌برند چرا که آن بازی یکی از مهمترین خاطرات تاریخ فوتبال ژاپن است. از آن تیم ایران هم ستاره‌های بزرگی را به یاد دارم، علی دایی، باقری، همین‌طور دروازه‌بانتان را که روز بسیار سختی داشت، به نظرم یکی از تیم‌های طلایی تاریخ فوتبال ایران بود. باید بگویم این دومین سفر من به تهران بود که پس از سال‌ها انجام شد و البته امیدوارم با توجه به اهمیت این موضوع باز هم سفرهای دیگری به ایران داشته باشم.

فکر می‌کنید برگزاری چنین کارگاه‌هایی تا چه حد در فوتبال آسیا اهمیت دارد؟

مساله آموزش فراگیر قوانین رسانه‌ای در فوتبال آسیا اهمیت زیادی دارد و در سال‌های اخیر فدراسیون‌های عضو AFC به این موضوع توجه زیادی نشان می‌دهند. به تازگی کارگاه مشابهی را در کشور اندونزی داشتیم با حضور بیش از ۱۵۰ خبرنگار و عکاس ورزشی و همچنین کارگاه دیگری در اردن و سایر کشورها داشتیم. با توجه به اینکه الزامات قابل توجهی برای این موضوع در نظر گرفته شده فکر می‌کنم این نیاز در فوتبال ایران هم بیش از هر زمان دیگری وجود دارد. البته پیشنهاد من این است که در نوبت بعدی به طور مثال در سال آینده کارگاه به صورت دو روزه برگزار شود. در روز اول تشریح قوانین به صورت تئوری و در روز دوم به صورت عملی مثلا در یکی از مسابقات رسمی لیگ. آموزش قوانین به صورت اجرایی در همچین مسابقه‌ای اثرگذار است.

برگزاری این کارگاه را چطور ارزیابی می‌کنید؟

به نظرم برنامه بسیار خوب و مفیدی بود. نکته جالب توجه حضور پر تعداد رسانه‌ها مدیران رسانه‌ای حتی مسئولان رسانه‌ای فوتبال استان‌ها بود. اشتیاق و جدیت لازم در بین شرکت کنندگان دیده می‌شد همچنین سوالات کاربردی و مهمی که در بخش پرسش و پاسخ مطرح شد. این مساله به وضوح نشان می‌داد که چنین نیازی در فوتبال ایران وجود دارد. برای من عجیب است که تاکنون چنین کارگاهی برگزار نشده و فکر می‌کنم لازم است هر سال شاهد برگزاری چنین برنامه‌ای در ایران باشیم. ایران کشوری است که همیشه در بالاترین سطح فوتبال آسیا همین‌طور جام‌های جهانی، مسابقات معتبر ملی و باشگاهی حضور دارد، بر این اساس خبرنگاران ایرانی باید به قوانین بین المللی رسانه‌ای در این بخش تسلط کامل داشته باشند. در مجموع فکر می‌کنم ورکشاپ بسیار مفید و موفقی داشتیم که از این بابت خوشحال هستم.

ایران یکی از کشورهای پیشرفته در فوتبال آسیاست اما تاکنون در حوزه رسانه‌ای چنین دوره‌ای در کشور برگزار نشده بود، فکر می‌کنید این مساله چقدر حائز اهمیت است؟

من برای مردم و رسانه‌های شریف ایران احترام زیادی قائل هستم اما باید بگویم متاسفانه در برخی تورنمنت‌های گذشته مجبور شدم مانع فعالیت برخی از خبرنگاران ایرانی به دلایل مختلف شوم. فکر می‌کنم در همین جام ملت‌های گذشته بود که چندین بار مساله فیلم گرفتن با گوشی از بعضی بخش‌ها و مراسم‌ها را داشتیم که غیر قانونی بود. چندین بار تذکر دادیم و متاسفانه مجبور شدیم کارت خبرنگار را ضبط کنیم. برای ما ملیت خبرنگار هیچ تفاوتی در این جایگاه ندارد و تنها به دنبال اجرای قانون هستیم. یکی از اهداف اصلی در این کارگاه همین بود که خبرنگاران قانون را به خوبی بشناسند که این مساله قطعا باعث می‌شود دیگر شاهد چنین اتفاقاتی نباشیم. وقتی خبرنگار ایرانی الزامات، قوانین و مسئولیت‌های خودش در یک مسابقه فوتبال را می‌شناسد و حتی این قوانین در لیگ داخلی کشور خودش اجرا می‌شود طبیعتا به اجرای آن عادت می‌کند و در بازی‌های بین‌المللی هم دچار مشکل نخواهد شد. فکر می‌کنم گام اول را در این زمینه برداشتم و آشنایی اهالی رسانه در ایران با این قوانین قطعا کمک بزرگی به ما خواهد کرد. اتفاقی است که هم به سود رسانه‌های ایرانی خواهد بود و هم کار ما را در AFC آسان‌تر می‌کند.

و سخن پایانی؟

از کلیه اعضای فدراسیون فوتبال ایران و بخش‌های مختلف خصوصا روابط عمومی و امور بین‌الملل تشکر می‌کنم، امیدوارم این همکاری خوب و سازنده همچنان ادامه داشته باشد و در راستای تداوم فعالیت‌های مشترک شاهد برگزاری کارگاه‌های مفیدی مانند این در ایران باشیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha