"دارا فرامرزی" در گفتوگو با خبرنگار ایسنا افزود: در حال حاضر ۵۱۰ واحد صنعتی با سرمایه گذاری بیش از یک هزار میلیارد تومان و اشتغال ۷۶۸۹ نفر در سطح استان دارای پروانه بهره برداری معتبر ا ند که نزدیک به ۶۵ درصد این واحدها فعال و مابقی غیر فعال هستند.
وی با اشاره به وضعیت واحدهای غیر فعال استان ا ظهارکر د: از سال گذشته و با اجرای پروژه شناسایی ظرفیت های تولید ملی و بازدید از کلیه واحدهای صنعتی استان و بروز رسانی اطلاعات صنعتی استان و بر اساس گزارشات کارشناسی و نظارتی موجود، عمده واحدهای غیر فعال استان، غیر فعال موقت هستند، یعنی زمین، مستحدثات، زیرساخت ها و حتی ماشین آلات خطوط تولید هم وجود دارند اما به دلایل متعدد از جمله مشکلات مالی، نبود سرمایه در گردش، بدهی بانکی، فرسودگی ماشین آلات، عدم توان رقابت با محصولات جدید و نبود بازار، مشکلات مدیریتی و... در حال حاضر غیر فعال هستند که در صورت رفع این مشکلات، برگشت این واحدها به چرخه تولید امکان پذیر خواهد بود.
معاون امور صنایع و معادن سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کهگیلویه و بویراحمد خاطرنشان کرد : از سال ۹۲ تا کنون بیش از ۵۰ واحد غیرفعال موقت در استان، احیا و مجددا فعال شده اند که ۹ واحد از این واحدها از ابتدای سالجاری تا کنون بوده و امیدواریم تا پایان سال بیش از ۲۰ واحد دیگر را هم به چرخه تولید بازگردانیم.
فرامرزی با اشاره به تنوع واحدهای صنعتی در استان افزود: خوشبختانه بر اساس شاخه های صنعتی، واحدهای تولیدی استان متنوع هستند و در بخش های صنایع کانی غیر فلزی، صنایع معدنی، صنایع غذایی و آشامیدنی، شیمیایی، لاستیک و پلاستیک، صنایع فلزی و ... دسته بندی می شوند.
وی با اشاره به واحدهای توانمند استان در بخش صادرات ادامه دا د: بر اساس آمار گمرک، طی ۱۰ سال گذشته محصولات تولیدی که از طریق گمرک استان صادر شده اند، محصولات صنعتی بوده اند و به عبارت دیگر صادرات غیر نفتی استان، کاملا صنعتی است و محصولاتی که سابقه صادرات دارند عبارتند از موکت، سیمان، پودر و عصاره شیرین بیان، لوازم آرایشی و بهداشتی، نوشابه، افشره و گلبرگ زعفران، دوغ و ...
معاون امور صنایع و معادن سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: البته به دلایلی برخی از واحدهای تولیدی محصولات خود را از طریق گمرکات سایر استانها صادر می کنند که امیدواریم با گسترش فعالیتهای گمرک و ایجاد زیرساختهای مورد نیاز، ۱۰۰ درصد محصولات صادراتی استان از طریق گمرک استان صورت پذیرد.
فرامرزی در ادامه به اشاره مجدد به مشکلات عمده واحدهای تولیدی افزود: مهمترین دلایل غیرفعال بودن واحدهای صنعتی استان عدم تامین سرمایه در گردش، ضعف مدیریتی واحد صنعتی، اختلاف شرکا و سهامداران، سیاست های مالی و بانکی، مشکلات بازاریابی و تبلیغات، فرسودگی ماشینآلات و بروز نبودن خطوط تولید، بدهی مالیاتی و بیمه ای و بانکی هست که امیدواریم در سال رونق تولید با همدلی و هماهنگی و همراهی همه دستگاه های اجرایی و از جمله بانک های عامل، و استفاده از ظرفیت های قانونی پیش بینی شده از جمله کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید، شاهد کاهش این مشکلات و راه اندازی واحدهای جدید و توسعه واحدهای موجود باشیم.
انتهای پیام
نظرات