• دوشنبه / ۲۵ شهریور ۱۳۹۸ / ۱۰:۱۵
  • دسته‌بندی: گیلان
  • کد خبر: 98062511714
  • منبع : نمایندگی گیلان

پیش بینی افزایش نیاز چوبی گیلان

پیش بینی افزایش نیاز چوبی گیلان

ایسنا/گیلان معاون امور جنگل اداره کل منابع طبیعی گیلان، نیاز صنایع ام.دی.اف و کارخانجات سلولزی گیلان را حدود شش میلیون مترمکعب دانست و ادامه داد: پیش‌بینی می‌شود این نیاز تا پنج سال آینده به 12 میلیون مترمکعب برسد.

محمدرضا عبدالهی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به سابقه گیلان در زمینه زراعت چوب به ویژه گونه‌های بومی، اظهار کرد: از 50 سال گذشته گونه‌های اصلاح شده همچون صنوبر وارد گیلان شد و محور تولید چوب استان قرار گرفت.

وی با بیان اینکه زراعت چوب به دو بخش اراضی ملی و اراضی مستثنیات تقسیم می‌شود، تصریح کرد: اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گیلان برای جلوگیری از تصرف اراضی ملی اقدام به صنوبرکاری می‌کند.

معاون امور جنگل اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان صنوبر، توسکا و کاج تدا را از جمله گونه‌های کاشته شده در 17 هزار هکتار از اراضی ملی غرب استان دانست و گفت: در 90 درصد این اراضی صنوبرکاری انجام شده است.

عبدالهی با اشاره به اجرای طرح تنفس جنگل – توقف بهره برداری از جنگل های شمال کشور – از سال 96، افزود: در راستای اجرای این طرح که در قالب برنامه پنج ساله ششم به سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور ابلاغ شده است، ادارات کل منابع طبیعی استان های گیلان، مازندران و گلستان موظف شدند که زراعت چوب را جهت تامین مواد چوبی صنایع و کارخانجات سلولزی جزو اولویت های خود قرار دهند.

وی با بیان اینکه اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان متعهد به زراعت چوب در 6 هزار و 600 هکتار از اراضی ملی استان طی برنامه ششم است، خاطرنشان کرد: باید سالانه حدود 1200 هکتار صنوبرکاری داشته باشیم لذا در سال اول برنامه 600 هکتار شناسایی، تهیه طرح و واگذار شد و در سال دوم 1500 هکتار را شناسایی کردیم و در حال اجرای مقدمات واگذاری هستیم.

این مقام مسئول نیاز صنایع ام.دی.اف و کارخانجات سلولزی گیلان را حدود 6 میلیون مترمکعب دانست و ادامه داد: پیش بینی می شود این نیاز تا پنج سال آینده به 12 میلیون مترمکعب برسد.

معاون امور جنگل منابع طبیعی گیلان با اشاره به وضعیت زراعت چوب در مستثنیات مردم، یادآور شد: 10 سال پیش 60 هزار هکتار صنوبرکاری داشتیم که در حال حاضر به 47 هزار هکتار رسیده است. در واقع کشاورزان به خاطر افت قیمت صنوبر به کشت برنج و بادام زمینی روی آوردند، اما از سال 97 مجدد قیمت چوب بالا رفت و پیش بینی می کنیم امسال زراعت چوب رونق بگیرد.

وی با بیان اینکه اداره کل منابع طبیعی گیلان چهار نهالستان(یک نهالستان در پیلمبرای رضوانشهر، دو نهالستان در صفرابسته کیاشهر و یک نهالستان در لاکان رشت) دارد، اظهار کرد: امسال 300 هزار اصله نهال صنوبر در این نهالستان ها تولید شده و طی برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته به یک میلیون اصله خواهیم رسید. البته سه نهالستان در رشت و کیاشهر مخصوص تولید نهال صنوبر با همکاری بخش خصوصی است که در پایان هر سال به صورت رایگان بین زارعین توزیع می شود.

عبدالهی از همکاری بانک های عامل جهت ارائه تسهیلات به زارعین چوب خبر داد و گفت: در مناطق مستعد صنوبرکاری همچون صومعه سرا و آستانه اشرفیه برداشت چوب از چهار تا هشت سال است و بعد از آن صرفه اقتصادی ندارد.

معاون امور جنگل منابع طبیعی گیلان از تولید نهال صنوبر توسط شرکت شفارود در دو نهالستان شاندرمن ماسال و جوکندان تالش خبر داد و خاطرنشان کرد: سال گذشته 500 هزار مترمکعب چوب صنوبر و 300 هزار مترمکعب چوب آلات جنگلی همچون توسکا و سوزنی برگ در گیلان تولید شده است.

وی از ارائه آموزش های لازم به زارعین چوب جهت کشت تلفیقی خبر داد و عنوان کرد: کشت تلفیقی علاوه بر پایین آوردن هزینه های نگهداری و مراقبتی، مبارزه با علف های هرز و افزایش رطوبت خاک و هوادهی به ریشه نهال‌های صنوبر را به همراه دارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha