علیرضا مرادی بیستونی در گفت و گو باخبرنگار ایسنا، با اشاره به قابلیت های بالای کرمانشاه در بخش گردشگری عشایری، اظهارکرد: آب و هوای چهارفصل و شرایط اقلیمی مناسب باعث شده تا از دیرباز تنوع خوراک، پوشاک و گویش ها و در نهایت شکل گیری ایل های مختلفی را در این استان داشته باشیم.
وی افزود: درسطح استان 14 ایل شامل ایل های سنجابی، گوران، کلهر، زنگنه، زوله و ... و یک طایفه مستقل(عثمانوند) داریم که در تمامی 14 شهرستان پراکندگی دارند و می توان به آنها به عنوان یک ظرفیت مهم گردشگری نگاه کنیم.
کارشناس ثبت آثار میراث فرهنگی استان تصریح کرد: برگزاری برنامه ها، جسنواره ها، تورها و کمپ های مختلف از جمله راه های استفاده از این ظرفیت در حوزه گردشگری است.
وی بابیان اینکه طی سالهای اخیر مسیر حرکت و محل قرق و اسکان عشایر استان شناسایی شده، اضافه کرد: باتوجه به این مسئله می توانیم تورهای گردشگری را تعریف کنیم و گردشگران را به دیدن سبک و شیوه زندگی عشایر کرمانشاه ببریم.
مرادی بیستونی در ادامه بابیان اینکه تکنولوژی و دنیای مدرن کنونی تاحدودی افول زندگی عشایری را رقم زده، عنوان کرد: هرچند به دلیل این شرایط زندگی عشایر هم به مانند گذشته نیست و رنگ و بوی جدیدی به خود گرفته، اما سختی ها و هزینه های زیاد این نوع از زندگی از نظر عشایر مقرون به صرفه نیست و به همین دلیل به سمت یکجا نشینی می روند.
وی تاکید کرد: اگر بتوانیم تورهای گردشگری با مقصد زندگی عشایری در استان تعریف کنیم، علاوه براینکه ظرفیتی در حوزه گردشگری استان بوجود خواهد آمد، از نظر اقتصادی هم به عشایر کمک می کنیم و مانع از نابودی این شیوه و سبک از زندگی اصیل خواهیم شد.
کارشناس ثبت آثار میراث فرهنگی استان باتاکید براینکه شیوه زندگی عشایر کرمانشاه پتانسیل خوبی برای ثبت ملی شدن دارد، عنوان کرد: خوشبختانه درسالهای گذشته کوچ و زندگی عشایر ایل کلهر به ثبت ملی رسیده است.
انتهای پیام
نظرات