• دوشنبه / ۱ مهر ۱۳۹۸ / ۱۳:۴۱
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 98070100553
  • منبع : نمایندگی همدان

معاون وزیر میراث فرهنگی:

آثار صنعتی و مدرن ایران ثبت جهانی شوند

آثار صنعتی و مدرن ایران ثبت جهانی شوند

ایسنا/همدان معاون وزیر میراث فرهنگی کشور با تأکید بر همیاری همگانی برای معرفی ظرفیت های ایران و استان گفت: ایران و همدان جایگاه ویژه ای در جاده ابریشم و جهان دارند.

به گزارش ایسنا، محمدحسن طالبیان دوشنبه یکم مهرماه در جمع خبرنگاران در حاشیه برگزاری اجلاس جهانی راه ابریشم در همدان، با بیان اینکه بخشی از پرونده ثبت زنجیره ای راه موسوم به ابریشم انجام شده است، افزود: شاهراه های خراسان و راه های فرعی در هر کشوری باید اسم خاصی داشته باشند.

وی با بیان اینکه تنوع فرهنگی، ادیان و میراث ناملموس در جاده ابریشم حائز اهمیت است، اضافه کرد: ۲۵ قطب و ۳ کریدور برای ثبت جهانی در مرحله اول انتخاب شده و در هفتمین اجلاس جهانی راه ابریشم مطرح می شوند.

طالبیان با بیان اینکه آثار از جهت اهمیت و تجارب بسیار زیاد به طور حرفه ای در پرونده مسیر شاهی جمع آوری شده است، عنوان کرد: ۲۴ سال به خاطر شرایط جنگی و بازسازی ثبت جهانی آثار تاریخی و طبیعی ایران انجام نشده بود اما در چند سال اخیر مسئولان این زمینه به طور شبانه روزی برای این امر تلاش می کنند.

وی با بیان اینکه پرونده کریدور راه آهن کشور در حال انجام است و سال ۲۰۲۰ برای ثبت جهانی به سازمان جهانی یونسکو ارسال می شود، خاطرنشان کرد: کریدور راه آهن تعداد زیادی از ظرفیت های تاریخی، تکنولوژی و فرهنگی را دربرمی گیرد.

معاون وزیر میراث فرهنگی با بیان اینکه آثار مدرن و صنعتی ایران نیز علاوه بر آثار تاریخی و طبیعی ایران باید ثبت جهانی شوند، یادآور شد: کریدور راه آهن ۸ اقلیم را درگیر می کند و در جهت توسعه گردشگری مهم است به طوریکه تا کنون ۴ راه آهن در جهان ثبت شده اند.

طالبیان با بیان اینکه در زمینه ثبت جهانی مدیریت یکپارچه بسیار مهم است، اظهار کرد: ثبت زنجیره ای کاروانسراهای ایران در حال انجام است و نام دو کاروانسرای همدانی نیز در این پرونده وجود دارد.

معاون وزیر میراث فرهنگی با بیان اینکه در زمینه قنات های کشور ۱۱ قنات ثبت جهانی شدند، گفت: ثبت جهانی قنات های کشور نشان دهنده اهمیت ۳۵ هزار قناتی است که در ایران وجود دارد.

وی با بیان اینکه بعضی از پرونده های جهانی باز هستند و می توان سالیانه ۲۵ درصد به آنها اضافه کرد، افزود: طی روزهای آینده بازدیدی از قنات قاسم آباد انجام می شود و در صورت تأیید این قنات به پرونده قنات های جهانی اضافه خواهد شد.

طالبیان در پایان با اشاره به ظرفیت بالای همدان در راستای برگزاری نشست های بین المللی یادآور شد: رسانه ها بهترین یار و حمایت کننده موضوعات میراث فرهنگی هستند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha