• یکشنبه / ۷ مهر ۱۳۹۸ / ۱۰:۴۶
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 98070704869

دهیار روستای ارتیان در درگز:

«بندیان» درگز میزبان گردشگران و دانشجویان/ ۴۰ درصد معابر روستای ارتیان در درگز فاقد آسفالت است

«بندیان» درگز میزبان گردشگران و دانشجویان/ ۴۰ درصد معابر روستای ارتیان در درگز فاقد آسفالت است

ایسنا/خراسان رضوی دهیار روستای ارتیان در درگز گفت: اثر تاریخی بندیان در نزدیکی روستای ارتیان میزبان گردشگران و همچنین دانشجویان است؛ دانشجویان برای تحقیقات در رشته خود نیز از این اثر تاریخی دیدن می‌کنند؛ این روستا در بخش مرکزی شهرستان و در فاصله ۴.۵ کیلومتری درگز واقع شده که راه جاده‌ای آن از صد در صد آسفالت برخوردار بوده اما ۴۰ درصد معابر روستایی آن فاقد آسفالت است.

محمدیار مریخی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: این روستا با جمعیت ۶۵۰ نفر در قالب ۱۷۲ خانوار از امکانات آب شرب، گاز، برق و تلفن برخوردار است تنها ۴۰ درصد از معابر آن فاقد آسفالت بوده که برای تکمیل پروژه ۲ میلیارد ریال اعتبار نیاز است.

وی ادامه داد: با توجه به جمعیت روستا و فاصله کمی که این روستا با مرکز شهر دارد در منطقه یک واحد آموزش ابتدایی پسرانه و دخترانه فعال است و دانش‌آموزان پایه‌های بالاتر برای ادامه تحصیل به مرکز شهر مراجعه می‌کنند.

مریخی با توجه به اثر تاریخی بندیان در نزدیکی این روستا، بیان کرد: این مجموعه باستانی و تاریخی، سال ۱۳۶۹ هنگام تسطیح زمین‌های کشاورزی کشف شد و از سال ۱۳۷۳ تاکنون در دست حفاری و بررسی است؛ اکنون محوطه تاریخی بندیان با پیگیری‌های سازمان میراث فرهنگی و گردشگری خراسان رضوی به نخستین سایت موزه گردشگری ایران تبدیل و در فهرست جهانی یونسکو  به ثبت رسیده است.

وی با اشاره به نام‌گذاری این اثر، مطرح کرد: این اثر تاریخی از بناهای دوره ساسانی محسوب می‌شود که در ۲کیلومتری شمال غرب شهرستان درگز در کنار رودخانه درونگر واقع شده و به دلیل آب‌بندی که در این ناحیه قرار داشته به بندیان معروف است.

وی بیان کرد: تصاویری که به صورت گچبری دور تا دور این تالار نقش آفرینی می‌کند از جالب‌ترین قسمت‌های این اثر تاریخی به شمار می‌رود همچنین کتیبه‌هایی به خط پهلوی در این بنا کشف شده است؛ این نقش‌ها و تصویرها موضوعات بسیاری شامل شکار، جنگ، صحنه‌های مذهبی و تفویض قدرت را که در همه آن‌ها روح اعتقادی و ایرانی متجلی است، بیان می‌کند. آتشدان گچی زیبایی در مقابل تالار به آتشکده قرار دارد.

دهیار روستای ارتیان، اظهار کرد: سایت موزه بندیان درگز و آثار مکشوفه در آن از اهمیت و ارزش بسیار بالایی برخوردار است و به عنوان یکی از آثار ارزشمند و منحصر به فرد در کشور محسوب می‌شود.

وی ثبت این اثر تاریخی به‌ عنوان یکی از آثار ملی ایران را در ۲۴ بهمن ۱۳۷۵ با شماره ۱۸۴۶ اعلام کرد و افزود: مجموعه آثار بندیان درگز علاوه بر آتشکده شامل کارگاه صنعتی، سازه‌ای وسیع با کاربری احتمالی مذهبی و حکومتی و برج خاموشی است.

مریخی بیان کرد: روزانه بیش از ۳۰ نفر از شهرهای اطراف برای بازدید از این منطقه دیدنی به روستای ارتیان می‌آیند و هرسال در ایام تعطیلات گردشگران زیادی از استان‌های مختلف به این روستا سفر می‌کنند به ویژه دانشجویان برای تحقیقات در رشته مربوطه خود از این اثر تاریخی دیدن می‌کنند.

درگز، به علت مجاورت با مرز ایران و جمهوری ترکمنستان از اهمیت سیاسی و نظامی خاصی برخوردار است و بیشتر آثار تاریخی این شهر به دوره افشاریه تعلق دارند. مردم این شهرستان به زبان‌های ترکی، کردی، ترکمنی و فارسی صحبت می‌کنند. شهرستان درگز از طوایف مختلفی چون کرد، ترک، فارس، ترکمن وعرب تشکیل شده است که هر یک از این اقوام به شاخه‌های مختلفی نیز تقسیم می‌شوند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha