• چهارشنبه / ۱۷ مهر ۱۳۹۸ / ۰۹:۵۳
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 98071712923
  • خبرنگار : 50253

رئیس سازمان امور عشایر ایران:

عشایر کرمانج رتبه دوم فعالیت اقتصادی در کشور را به خود اختصاص می‌دهند

عشایر کرمانج رتبه دوم  فعالیت اقتصادی در کشور را به خود اختصاص می‌دهند

ایسنا/خراسان رضوی رئیس سازمان امور عشایر ایران گفت: اگر معیشت اصلی عشایر را دام بدانیم و از آن به فعالیت اقتصادی یاد کنیم خراسان رضوی و عشایر کرمانج رتبه دوم کشور را به خود اختصاص می‌دهند. در خصوص سانحه آتش‌سوزی در مراوه تپه 4 میلیارد ریال تسهیلات به صورت قرض با ضمانت زنجیره‌ای پرداخت می‌‎شود.

به گزارش ایسنا، کرمعلی قندالی رئیس سازمان امور عشایر ایران در جلسه شورای عشایری شهرستان قوچان که در محل سالن اجتماعات فرمانداری این شهرستان برگزار شد، عنوان کرد: عشایر به عنوان جامعه سوم در کشور هستند که  باوجود جمعیت اندک  تاثیر بسیار بالایی در حوزه‌های اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و فرهنگی تاثیر دارند.

وی با بیان این نکته که ۱.۸ درصد جمعیت کشور عشایر هستند، گفت: عشایر به لحاظ تولیدات ۶ میلیون تن اعم از باغی، زراعت، پروتئین، محصولات لبنی و... دارند و به طور میانگین هر خانوار عشایر ۴ برابر سرانه خود تولید می‌کند.

قندالی افزود: اگر به دنبال اقتصاد مقاومتی، رونق تولید و اشتغال هستیم عشایر به خوبی آن را نشان داده‌اند.

وی ظرفیت اقلیمی کشور را منطبق بر شرایط عشایر  دانست و اظهارکرد: عشایر به دلیل تطبیق با طبیعت و مبارزه با ناهنجاری‌های طبیعت دارای زندگی خود اتکا درون‌زا، برون‌گرا و کاملا بهره‌ور هستند.

وی ادامه داد: اگر معیشت اصلی عشایر را دام بدانیم و از آن به عنوان فعالیت اقتصادی یاد کنیم خراسان رضوی و عشایر کرمانج رتبه دوم کشور را به خود اختصاص می‌دهند.

رئیس سازمان امور عشایر ایران با بیان این نکته که سرانه دام استان خراسان رضوی ۴۹۰ راس است درحالی که میانگین کشوری ۱۱۱ راس دام است،گفت: این یعنی استان از نظر دام پویا و فعال است وخراسان رضوی پیشتازترین استان در روش‌های اصلاح دام است.

وی در ادامه تصریح کرد: مصرف کنسانتره توسط عشایر درگذشته به ۱۰ هزار تن درکشور نمی‌رسید اما امروز بالای ۲۰۰ هزار تن استفاده می‌شود و این جهش خوبی داشته است واز این میزان ۴۰ هزارتن در استان خراسان رضوی مصرف می‌شود که این رقم معادل ۲۵ درصد مصرف کنسانتره کشور است که جا دارد این روش به عنوان الگو در کشور استفاده شود چون  در این استان نتیجه گرفته است.

وی با اشاره به اینکه در توزیع تسهیلات ماده ۵۲ این اعتبار به صورت گلوبال در بانک است و محدودیتی در پرداخت آن برای استان‌ها وجود ندارد، اظهارکرد: 4 هزار میلیارد ریال از طریق صندوق توسعه ملی برای سرمایه در گردش با سود 10 درصد ابلاغ شده است که این رقم در سال گذشته 2 هزار میلیارد ریال بود و کل اعتباری که خراسان رضوی جذب کرد 340 میلیارد ریال بود که این میزان برای سال جاری می‌تواند به 640 میلیارد ریال برسد و برای تولید گوشت قرمز جذب شود.

قندالی اضافه کرد: در منابع مالی و تامین علوفه در کشور مشکلی نداریم  و با 640 میلیارد ریال می‌توان 150 هزار راس دام به چرخه زنجیره تولیدگوشت قرمز آورد که روشی علمی و مبتنی بر دانش روز است.

رئیس سازمان امور عشایر ایران با بیان این نکته که هزینه کرد برای عشایر به کشور باز می‌گردد و هدر رفتی در حوزه عشایر نداریم،گفت: حوزه عشایر توجیه اقتصادی بالایی دارد همچنین عشایر با حضور در 20 هزار نقطه از کشور امنیت را به آنجا برده‌اند.

برای حادثه دیدگان آتش‌سوزی مراوه تپه 4 میلیارد ریال تسهیلات پرداخت می‌شود

وی در ادامه با اشاره به حادثه آتش‌سوزی تعدادی از منازل عشایری در منطقه قشلاقی عشایر قوچانی در منطقه مراوه تپه واقع در استان گلستان،اظهارکرد: در خصوص مراوه تپه به صورت مفصل و محرمانه با ارائه شفاف مشکلات در سطح ملی نامه نگاری شده است و این مشکل حساس را با مدیریت حساب شده باید پیگیری کرد و ما به جد پیگیر این موضوع هستیم.

وی افزود: مشکلاتی همچون سیل درست شدنی بوده اما مشکلاتی نظیر آتش زدن منازل عشایر بدتر از سیل و زلزله است و برای افرادی که در اتفاق اخیر دچار خسارت شدند با هماهنگی با استان 4 میلیارد ریال تسهیلات به صورت قرض با ضمانت زنجیره‌ای پرداخت می‌شود.

کسب رتبه نخست کشوری برای قوچان در حوزه دریافت اعتبارات عشایری

در ادامه محمد نبوی‌فرد مدیرکل امور عشایری خراسان رضوی با بیان این نکته که در سال گذشته عشایر قوچان بالغ‌بر 100 میلیارد ریال تسهیلات از سامانه کارا دریافت کرده‌اند، عنوان کرد: این رقم بیشترین میزان در سطح کشور بوده است.

وی افزود: 58 میلیارد ریال اعتبار از طریق ماده 52 با نرخ سود 10 درصد به‌صورت یک‌ساله سرمایه در گردش به عشایر پرداخت‌شده است.

وی با بیان این نکته که مشکلات سال جاری در حوزه اعتبارات تخصیص‌یافته برای استان خراسان رضوی است، گفت: سال گذشته 2 میلیارد و 300 میلیون ریال در حوزه آب‌رسانی و مرمت راه اعتبار پیش‌بینی شد که 97.5 درصد آن تخصیص یافت اما در سال جاری علی‌رغم افزایش اعتبار تاکنون تنها 10 درصد تخصیص‌یافته است.

مدیرکل امور عشایری خراسان رضوی در ادامه بیان کرد: در سال گذشته 4 هزار تن علوفه بین عشایر توزیع شد که از این میان 2 هزار تن علوفه و 2 هزار تن کنسانتره بوده اما تا پایان 6 ماه نخست سال جاری 2 هزار تن علوفه توزیع‌شده که 1500 تن از آن کنسانتره بوده است که نشان‌دهنده استقبال از این محصول است.

آتش‌سوزی منازل عشایر قوچانی در مراوه‌تپه احساس امنیت در آنان را از بین می‌برد

هادی رجائی‌نیا فرماندار شهرستان قوچان با بیان این نکته که عشایر شهرستان قوچان بالاترین میزان جمعیت عشایری در استان خراسان رضوی را داراست، عنوان کرد: ما برای عشایر مرز قائل نیستیم و در خدمات‌رسانی برای همه عشایر اقدام می‌کنیم اما عشایر شهرستان قوچان عشایر واقعی هستند چون کوچ رو هستند و ییلاق را در این منطقه و قشلاق را در مناطقی از استان خراسان رضوی و گلستان سکنی دارند.

وی افزود: سال گذشته سال بسیار خوبی برای روستاییان و عشایر بود و نزول بارش‌ها شرایط را برای روستاییان و عشایر به سال بسیار پر خیروبرکتی تبدیل کرد و منابع طبیعی ما تفاوت چشمگیری نسبت به گذشته داشت.

رجائی‌نیا در ادامه با اشاره به تخصیص 110 میلیارد ریال اعتبار به عشایر قوچان، گفت: ویژگی‌های سال 97 تخصیص تسهیلات توسعه روستایی و عشایری بود که سال گذشته با پیگیری ریاست‌جمهور و اجازه مقام معظم رهبری و برداشت از صندوق ذخیره ارزی باعث شد که تسهیلات بسیار خوبی در حوزه عشایر و روستاییان داشته باشیم.

وی در ادامه اظهار کرد: علی‌رغم همه سختی‌ها و مرارت‌ها و محدودیت‌هایی که زندگی عشایری دارد دو اتفاق باعث شد که دل عشایر به رنج بیاید و باعث بروز مشکلات مضاعف شد. موضوع اول بحث خدمات‌رسانی در بحران سیلاب نوروز امسال بود که علی‌رغم اینکه برکت بسیاری داشت اما عشایر در منطقه مراوه‌تپه دچار سختی بسیار زیادی شدند و ما هم در آن مقطع به لحاظ الزام قانونی اجازه خروج از شهرستان را نداشتیم و از اینجا پیگیری‌هایی انجام دادیم ولی در بحث خدمات‌رسانی شرمنده عشایر شدیم.

 فرماندار شهرستان قوچان اضافه کرد: موضوع بعدی اتفاقی است که در حدود 10 روز گذشته در منطقه مراوه‌تپه اتفاق افتاد که البته مسبوق به سابقه است اما امسال در حجم بسیار بالاتری اتفاق افتاد که این مسئله به ذهن متبادر می‌شود که اقداماتی در کار است که عشایر را عمدا مورد آزار و اذیت قرار می‌دهند.

وی با بیان اینکه این مشکلات زندگی عشایر را سخت‌تر می‌کند، گفت: زندگی عشایری جز مصادیق اصلی اقتصاد مقاومتی است چراکه با هزینه بسیارکم محصولی با بهره‌وری بالا و باکیفیت و صد درصد داخلی تولید می‌شود.

وی از دام به‌عنوان بزرگ‌ترین سرمایه کشور بعد از نفت نام برد و تصریح کرد: بعد از وقوع حادثه آتش‌سوزی منازل عشایر قوچانی در مراوه‌تپه مذاکره‌ای با فرماندار مراوه‌تپه داشتیم و پیرو این موضوع جلسه‌ای روز گذشته و به مناسبت روز روستا و عشایر در محل فرمانداری مراوه‌تپه برگزار شد و فرماندار مراوه‌تپه قول فراهم کردن امنیت را داد.

رجائی‌نیا گفت: انتظار عشایر در منطقه مراوه‌تپه افزایش پیگیری‌هاست. عشایر خواسته زیادی ندارند و اولین آن بحث امنیت و اولویت بعدی بحث سلامت و بهداشت انسانی و دام و در نهایت خدمات عمومی است آتش‌سوزی بالغ‌بر 20 منزل عشایری احساس امنیت برای عشایر را از بین خواهد برد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha