به گزارش ایسنا، بهروز اکرمی در کارگروه اجتماعی، فرهنگی، سلامت، زنان و خانواده استان مرکزی اظهار کرد: با توجه به قطع تامین ناهار مراکز DIC زنان از سوی صنایع، تا پایان سال جاری روزانه 40 ناهار در این مراکز توزیع میشود.
وی افزود: در حوزه بیماری ایدز نیازمند پیشگیری اولیه هستیم، با توجه به اینکه بیش از 99 درصد مردم فعلا از این بیماری مصون هستند، در نتیجه باید چارهاندیشی لازم صورت گیرد تا ورودی این بیماری مسدود شده و کاهش یابد.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار مرکزی تصریح کرد: ورود به حوزه کاهش آمار این بیماری نیازمند بازنگری است، چراکه از روز نخست مواجهه با این بیماری، مسئله به گونهای مطرح شده که نوعی عدم تمایل در مقابل انجام آزمایش در میان مردم ایجاد کرده است.
اکرمی بیان کرد: پیشگیری اولیه نیازمند احصای وضعیت و تدوین راهکارهاست، افراد مبتلای شناسایی نشده قطعا سبب گسترش این بیماری در جامعه میشوند، در نتیجه مسئولان باید در شناسایی این افراد و جلوگیری از گسترش این بیماری در جامعه اقدامات لازم را انجام دهند که این مهم نیازمند راهکار امروزی و عملی است.
وی ادامه داد: در این راستا دانشگاه علوم پزشکی باید برنامههایی را برای برخی دستگاهها از جمله آموزش و پرورش و دانشگاهها ارائه دهد تا آموزش و پرورش جامعه 270 هزار نفری دانش آموزان استان را در این رابطه آگاه کند.
معاون سیاسی، امنیتی واجتماعی استاندار مرکزی با بیان اینکه مراجعه به مراکز درمانی در رابطه با این بیماری کاهش یافته، خواستار بررسی علت این کاهش مراجعه شد و گفت: جامعه باید ضمن آگاهی، احساس مسئولیت کرده و به عرصه خودمراقبتی وارد شود.
به گزارش ایسنا، سیدمحمد جمالیان نیز در این جلسه گفت: در استان مرکزی وضعیت بیماریها قابل قبول و مطلوب است به این شکل که آمار استان در مقایسه با نرم کشوری بیماریها بویژه درخصوص بیماری هایی مثل ایدز، هپاتیت و گزش حیوانات، بهتر است.
وی افزود: در سال گذشته 200 میلیون تومان از درآمدهای اختصاصی استان به منظور شناسایی و هزینه بیماری و مراکز DIC هزینه شده است وعلیرغم اینکه امسال از لحاظ بودجهای نیز با معضلاتی مواجه شدهایم اما سعی در عدم قطع خدمات داشتهایم که البته با توجه به مشکلات موجود، ادامه کار بسیار سخت است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک تصریح کرد: تا سال گذشته در مرکز مراکز DIC زنان، تامین ناهار توسط صنایع انجام میشد اما متاسفانه در حال حاضر این اقدام از طرف صنایع انجام نمیشود و در رابطه با تامین غذای این مراکز در استان با مشکلاتی مواجه شدهایم.
به گزارش ایسنا، نظری معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اراک نیز در این جلسه با بیان اینکه خوشبختانه در استان مرکزی پیشرفتهای زیادی در جهت درمان بیماریهای واگیردار انجام شده است، گفت: در مجموع طی چندسال گذشته 70 مورد فوت ناشی از ایدز مشاهده شده که 66 نفر مرد و 4 نفر زن بودهاند.
وی در خصوص روش های انتقال بیماری ایدز گفت: این بیماری 66 درصد از طریق اعتیار تزریقی، 25 درصد آمیزشی و یک درصد خون و فرآوردههای خونی منتقل میشود و انتقال از طریق مادر به کودک 3 مورد مشاهده است که این آمار در سال گذشته 55 درصد از طریق رابطه جنسی و 23 درصد از طریق اعتیار تزریقی بوده است. این تفاوت آمارها نشان از تغییر روش انتقال بیماری دارد.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: بیشترین موارد ابتلا به ایدز ابتدا در سطح اراک و سپس شازند مشاهده شده و در مجموع در استان مرکزی آمار شیوع بیماری ایدز 23 مورد در 100 هزار نفر است.
نظری اضافه کرد: سال گذشته 265 تست در بیمارستانها، 1572 تست در مراکز گذری، 2404 تست در مراکز ویژه زنان آسیب پذیر، 2403 تست در مراکز بهداشتی درمانی، 62 تست در مطب های خصوصی، 1712 تست در زندان، 1865 تست در کمپ ترک اعتیاد و 11124 تست از زنان باردار انجام شده است.
وی خاطرنشان کرد: در مرکز مراکز DIC زنان در 6 ماهه اول سال جاری 1220 پرونده تشکیل شده که 420 پرونده در حال حاضر فعال است.
به گزارش ایسنا، رئیس دانشگاه علوم پزشکی ساوه نیز آمار مبتلایان ایدز در این شهرستان را 41 نفر(12 زن و 29 مرد) عنوان کرد.
انتهای پیام
نظرات