به گزارش ایسنا، حمیدرضا طیبی در چهارمین گردهمایی مدیران اجرایی شعب سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی که امروز (چهارشنبه، ۱۷ مهر) به مناسبت بیست و یکمین سالگرد سازمان دانشجویان در سازمان فعالیتهای قرآنی دانشگاهیان کشور برگزار شد، با بیان این که از سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی توقع داریم کانال ارتباطی جهاد دانشگاهی با دانشجویان باشد، گفت: همچنین انتظار داریم این سازمان با هدف فرهنگ سازی و نقد مسائل و مشکلات کشور دانشجویان را به فعالیتهای اجتماعی تشویق کند.
وی با تاکید بر آن که بحثهای فرهنگ سازی و گفت و گو باید به عنوان فعالیتهای شاخص سازمان دانشجویان به طور جدی تر دنبال شود، گفت: این موضوع که دانشجویان مسائل کشور را به طور علمی و دقیق بررسی کنند حسرت برانگیز است و باید سعی کنیم دانشجویان از جناحهای سیاسی با دیدگاههای مختلف در مراسمها شرکت کنند.
رئیس جهاد دانشگاهی یکی از کارهای خوبی که این نهاد توانسته برای دانشجویان انجام دهد را آشنا کردن آنها با فعالیتهای مرتبط با زمینههای کاری آینده عنوان کرد و گفت: دانشجویان با انجام فعالیتهای اجتماعی برای آینده کاری خود هدایت شده و به همکاری با جهاد دانشگاهی ترغیب میشوند که البته در زمینه همکاری این دانشجویان با جهاد چندان خوب پیش نرفتیم.
طیبی همچنین اظهار کرد: بارها خدمت معاونین فرهنگی گفتهام که تمام فعالیتهای فرهنگی در دانشگاهها باید ذیل یک اسم یعنی سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی انجام شود اما معاونان نتوانستند چنین چیزی را محقق کنند.
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود با بیان اینکه ماده دوم اهداف جهاد دانشگاهی دو بخش دارد و یک بخش آن تحقیقات و فناوری و بخش دیگر فرهنگ است، گفت: در جهاد نمیخواهیم انسانهای تک بعدی تربیت کنیم و میزان فعالیتی که به فرهنگ اختصاص داده شده بسیار مهم است.
رئیس جهاد دانشگاهی با اشاره به اینکه محدودیتهای بودجهای به معنی بیتوجهی به فرهنگ نیست، اظهار کرد: به عنوان یک مهندس عدم استقبال از بهترین کارهای فناورانه را هم به فرهنگ مرتبط میدانم. البته معلوم نیست که فرهنگ را در کدام یک از بخشهای جامعه باید اصلاح کنیم؛ خانواده، مدرسه، دانشگاه یا در مسئولانی که حرف و عمل آنها یکی نیست.
طیبی افزود: واحدها در حوزه پژوهش و فناوری خودشان برای دریافت بودجه تلاش کردند. آنها بر اساس نیاز کشور تلاش میکنند و تحت حمایت مقام معظم رهبری قرار گرفتند.
وی پیشنهاد تشکیل اتاق فکر و برگزاری مناظرات دانشجویی را از اقدامات خوب سازمان دانشجویان در حوزه فرهنگ دانست و گفت: در جوانی که به دانشگاه آمده فرهنگ شکل گرفته و نمیتوان کارهای عجیب و غریبی کرد، اما از سازمان دانشجویان انتظار داریم با ابداعات نو دست به فرهنگسازی بزند.
طراحی سامانه عضو گیری و راهبری اعضا و کانونها در دستور کار
مهدی کاظمی، رئیس سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی نیز در این گردهمایی به سخنرانی درباره تشکیلات دانشجویی مجموعه ۳۶ شعب این سازمان پرداخت و با اشاره به این که سازمان دانشجویان بیست و یکمین سالگرد خود را پشت سر میگذارد، گفت: در جلسه امروز و ضمن گردهمایی مدیران اجرایی پیشنهادی از سوی شعب مشهد سازمان دانشجویان مبنی بر برگزاری جشنواره رقابتی بین مجموعهها، شعب و تشکلهای دانشجویی داده شد و همچنین بنا شد تا پیشنهاد آییننامه ساختار تشکیلات دانشجویی به شورای مرکزی داده شود.
وی با بیان این که در حال طراحی سامانه عضو گیری و راهبری اعضا و کانونها هستیم و فردا نیز کارگاهی در حوزه شخصیت شناسی برگزار خواهیم کرد به ارائه نکاتی درباره تشکیلات دانشجویی این سازمان پرداخت.
رئیس سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی گفت: پنج واحد و مجموعه تربیت مدرس، کرمانشاه، کهگیلویه و بویر احمد، صنعتی شریف و دانشگاه علم و فرهنگ فاقد شعب سازمان دانشجویان هستند و دانشگاه هنر ، خراسان شمالی و البرز درخواست شعبه دادند.
کاظمی حوزه فعالیت کانونهای دانشجویی را فعالیتهای اجتماعی، فرهنگ و اندیشه ، گفت و گو و مناظره، محیط زیست، کتاب و کتابخوانی، ورزش و سلامت، دینی و قرآنی، محرومیت زدایی، ادبی و هنری عنوان کرد و تصریح کرد: سال گذشته ۵۰ هزار نفر از ورودیهای جدید دانشگاهها عضو گیری کردیم.
ادامه دارد...
نظرات