• شنبه / ۲۷ مهر ۱۳۹۸ / ۰۰:۵۳
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 98072719639
  • خبرنگار : 50072

بهبود شانه‌های آسیب دیده در تمرینات ورزشی با حسگر کریگامی

بهبود شانه‌های آسیب دیده در تمرینات ورزشی با حسگر کریگامی

ایسنا/خراسان رضوی پژوهشگران دانشگاه میشیگان (UM)، با الهام ازکریگامی (هنر ژاپنی در خلق ساختارهای سه بعدی از بریده‌های کاغذ) روشی برای بهبود شانه‌های آسیب‌دیده در تمرینات ورزشی ارائه کردند.

به گزارش ایسنا و به نقل از چاینا نیوز، محققان، ورق نازک پلاستیکی را به صورت لایه‌ای و به شکل بیضی‌های متحدالمرکز ‌برش زدند تا به حلقه‌های مارپیچی جدا از هم تبدیل شوند و از آن مانند پوششی بر روی شانه‌های آسیب‌دیده استفاده کردند. سپس این قطعه کریگامی را به دو کشش سنج، یکی در امتداد گوشه شانه برای بالا بردن وپایین آوردن بازو و دیگری در قسمت پشت شانه برای اندازه گیری حرکات متقاطع بدن تجهیز کردند.

پژوهشگران اطلاعات حسگر کریگامی در حرکات بازو را با استفاده از دوربین مجهز به سیستم ردیابی حرکت کنترل کردند و از این سیستم دارای نشانگرهای انعکاسی برای مسیریابی زاویه‌های حرکتی بازو و شبیه سازی رایانه‌ای استفاده کردند.

پژوهشگران معتقدند که این نوع حسگر ارزان قیمت می‌تواند برای درمان جسمانی  بیماران به کار رود، تا بتوانند تمرینات ورزشی را به راحتی انجام دهند و شاهد پیشرفت درمان خود از طریق نرم افزارهای کاربردی گوشی‌های هوشمند باشند. این روش به اجرای صحیح  تمرینات ورزشی کمک کرده و اطلاعات در مورد پیشرفت درمان هر بیمار را به پزشکان ارائه می دهد.

ارین افکه دانشجوی دکترای علوم و مهندسی مواد در دانشگاه میشیگان گفت: به دلیل اینکه می توان طرح برش را با انحناهای تمام قسمت‌های مختلف بدن منطبق کرد، می‌توان از آن برای ردیابی شکل حرکت فرد نیز استفاده کرد، به عنوان مثال شما هنگام بلند کردن اجسام ، همزمان با مقدار کشش اعمال شده بر روی مفصل، می توانید از انجام حرکت نادرست در زمان واقعی آگاه شوید و از آسیب دیدگی  آن جلوگیری کنید.

ماکس اشتاین ، استاد علوم و مهندسی مواد در دانشگاه میشیگان، اظهار کرد: پارگی در رباط صلیبی قدامی آسیبی جدی در زانوی بسیاری از ورزشکاران است که بیشتر در اثر کشش‌های زیاد رخ می‌دهد. چنین آسیب مشابهی درمفصل شانه نیز اتفاق می‌افتد. این حسگرهای ارزان قیمت می‌توانند  چنین فشارها را اندازه گیری کنند تا ورزشکاران و مربیان بتوانند مشکلات به وجود آمده را تشخیص دهند و از آسیب‌های جدی پیشگیری نمایند.

نتایج این تحقیق در نشریه Advanced Material Technologies منتشر شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha