گلنساء آقامحمدی در گفتوگو با ایسنا، در رابطه با اجرای طرح مدیریت «مورد» در زنجان، اظهار کرد: در ستاد کل مبارزه با موادمخدر آییننامهای با عنوان درمان و کاهش آسیب معتادان بیبضاعت تصویب شد که یکی از آنها طرح مدیریت موردی معتادان بیبضاعت بوده و مدیریت مورد در برنامههای اعتیاد است و جزو برنامههای پایلوتی است که در استان شروع شده است.
وی افزود: بحث اعتیاد یک بیماری مزمن عودکنندهای است که دارای جنبههای مختلف اجتماعی، جسمی، روانی و اقتصادی بوده و افراد گرفتار دوباره به آن دچار میشوند. طبق تحقیقات مراجع بینالمللی و ملی، عود در بین معتادان بسیار بالا بوده، به طوری که حتی عود ۹۵ درصد اعلام شده است.
این مسئول در رابطه با اهداف مدیریت «مورد»، تصریح کرد: ارتقای سطح کیفیت زندگی و جامعهپذیری افراد در حال بهبودی، شناسایی نیازها و اولویتبندی آنان در فرد در حال بهبودی و خانواده وی، بهبود بخشیدن به تداوم مراقبت و درمان، ایجاد محیطی امن، حمایتکننده از سبک زندگی بدون مواد برای افراد در حال بهبودی و بیبضاعت و نیز افزایش دسترسی به خدمات حمایتی پس از درمان است.
آقامحمدی در رابطه با سایر اهداف مدیریت مورد، ادامه داد: جامعهپذیری از طریق توانمندسازی فرد جهت یافتن فرصتهای شغلی و یا تامین سرپناه، ارتقای سلامت روانی اجتماعی افراد در حال بهبود به منظور مانایی در درمان، ایجاد یا تقویت شبکه اجتماعی افراد در حال بهبودی، آماده ساختن خانواده جهت پذیرش فرد در حال بهبودی و مشاوره و حمایتیابی در حوزه مطالبهگر در زمینه دسترسی به خدمات اولیه به مراجعان و خانوادههای آنان از سایر اهداف مدیریت «مورد» است.
معاون امور پیشگیری ادارهکل بهزیستی استان زنجان اظهار کرد: این برنامه به صورت آزمایشی در بین گروههای هدف تعیینشده و با همکاری دستگاههای بینبخشی در استان اجرا میشود. برای پیشگیری از عود مجدد در بیمارانی که مبتلا به سوءمصرف مواد هستند، یکی از برنامههای ویژه مدیریت «مورد» در کنار هر معتاد با توجه به وضعیت روانی، خانوادگی، درمانی مددکارانی بهعنوان تسهیلگر حضور داشته باشند و اقداماتی را با هدف بازگشت فرد به خانواده مورد توجه قرار دهند.
وی افزود: در اجرای طرح مدیریت «مورد» ۱۰۰ معتاد دارای پرونده در بهزیستی زنجان، ۶ مددکار آموزشدیده فعالیت میکنند که هر کدام ۲۰ پرونده بیماران را برای بهبود این افراد در دست دارند و در این رابطه ارزیابیهای لازم انجام میشود. با اجرای این طرح ۱۰۰ چرخه بیمار مبتلا به اعتیاد از چرخه عود مجدد و گرایش به مصرف دوباره موادمخدر خارج خواهند شد که از این تعداد ۱۳ نفر خانم هستند.
این مسئول خاطرنشان کرد: در دو مرکز اعتیاد زنان و سرپایی طرح مدیریت مورد انجام میشود و توانمندسازی معتادان تنها بر عهده یک ارگان و نهاد نبوده و برای دستیابی به اهداف تعیین شده همکاریهای بینبخشی ضروری است.
اتتهای پیام
نظرات