• سه‌شنبه / ۱۴ آبان ۱۳۹۸ / ۱۲:۱۴
  • دسته‌بندی: قم
  • کد خبر: 98081408379
  • خبرنگار : 50156

چرا با وجود این شورا هنوز مشکلات فرهنگی عدیده‌ای وجود دارد

چرا با وجود این شورا هنوز مشکلات فرهنگی عدیده‌ای وجود دارد

ایسنا/قم کارشناس مسئول شورای فرهنگ عمومی استان قم گفت: این شورا یک نهاد سیاست‌گذار است که نقشه راه ‌را مشخص می‌کند و تصمیم‌های مصوب این نهاد باید اجرا شود تا روابط فرهنگی ارتقا یابند و نتیجه مطلوب حاصل شود.

مسیح علی‌پور در گفت‌وگو با ایسنا عنوان کرد: شورای فرهنگ عمومی در اوایل دهه  ۶۰ و توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی تشکیل شد و به عنوان یکی از شوراهای اقماری شورای عالی انقلاب فرهنگی آغاز به کار کرد و آیین نامهای برای تشکیل شورای فرهنگی هر استان نیز نوشته شد و بنا بر این شد که هر استان دارای یک شورای فرهنگ عمومی باشد.

وی درخصوص اهداف و وظایف شورای فرهنگ عمومی بیان کرد: این شورا و ظیفه دارد که فرهنگ عمومی استان را رصد کند، وقایع فرهنگی و اجتماعی استان را مورد تجزیه، تحلیل، مطالعه و ارزیابی علمی قرار دهد، سالانه تحلیل و ارزیابی علمی خود را از وضعیت فرهنگی و اجتماعی استان ارائه دهد، استعدادها و ظرفیت‌های فرهنگی استان را شناسایی کند، به‌طور کلی وظیفه‌ این شورا شناخت و اطلاع دقیق از وضعیت فرهنگی جامعه و تلاش در جهت اصلاح فرهنگ عمومی و ارتقای آن است و سعی شورا بر این بوده که از شیوه‌های  تشویقی برای ارتقای سطح فرهنگ عمومی استان استفاده کند.

وی ادامه داد: از دیگر وظایف این شورا نظارت بر برنامه‌ها و تصمیمات فرهنگی خارج از شورا استان است، برای مثال شهرداری برنامه‌ای با یک پیوست فرهنگی دارد، این پیوست فرهنگی می‌تواند تحت نظارت شورای فرهنگ عمومی قرارگیرد.

علی‌‎پور عنوان کرد: شورای فرهنگ عمومی محدوده‌ی اختیارات خاص خود را دارد و می‌‎تواند روابط فرهنگی را بر اساس اصول دینی و هنجارهای اجتماعی تنظیم کند و از این جهت حائز اهمیت است، این شورا مرکب از نمایندگانی از همه‌ی ادارات و نهادهایی است که به نحوی در حوزه‌ی مسائل فرهنگی و اجتماعی جامعه دست دارند، بدیهی است که اگر این نهادهای مختلف فرهنگی در قالب این شورا جمع شده و برنامه‎ریزی‌های مشترک داشته باشند، اثرگذاری برنامه‌ها افزایش خواهد یافت و این مسئله نیز از موارد اهمیت این شورا محسوب می‌شود.

وی ادامه داد: در جواب به اینکه چرا با وجود این شورا هنوز مشکلات فرهنگی و اجتماعی عدیده‌ای وجود دارد، باید گفت که این شورا یک نهاد سیاست‌گذار است که نقشه راه ‌را مشخص می‌کند و تصمیم‌های مصوب این نهاد باید اجرا شود تا روابط فرهنگی ارتقا یابند و نتیجه مطلوب حاصل شود.

کارشناس مسئول شورای فرهنگ عمومی استان قم بیان کرد: رئیس این شورا نماینده ولی فقیه در استان قم است و مصوبات این شورا که توسط استانداری به نهادهای فرهنگی مسئول ابلاغ می‌شود و باید توسط سایرنهادها اجرا شود.

علی‌پور درخصوص اهمیت شورای فرهنگ عمومی استان گفت: شورای فرهنگ عمومی هماهنگی و هم‌سوی مفیدی بین دستگاه‌های دولتی فعال در زمینه فرهنگ جامعه ایجاد می‌کند که بستری برای افزایش بازدهی فعالیت‌های فرهنگی استان است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha