مسیح علیپور در گفتوگو با ایسنا عنوان کرد: شورای فرهنگ عمومی در اوایل دهه ۶۰ و توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی تشکیل شد و به عنوان یکی از شوراهای اقماری شورای عالی انقلاب فرهنگی آغاز به کار کرد و آیین نامهای برای تشکیل شورای فرهنگی هر استان نیز نوشته شد و بنا بر این شد که هر استان دارای یک شورای فرهنگ عمومی باشد.
وی درخصوص اهداف و وظایف شورای فرهنگ عمومی بیان کرد: این شورا و ظیفه دارد که فرهنگ عمومی استان را رصد کند، وقایع فرهنگی و اجتماعی استان را مورد تجزیه، تحلیل، مطالعه و ارزیابی علمی قرار دهد، سالانه تحلیل و ارزیابی علمی خود را از وضعیت فرهنگی و اجتماعی استان ارائه دهد، استعدادها و ظرفیتهای فرهنگی استان را شناسایی کند، بهطور کلی وظیفه این شورا شناخت و اطلاع دقیق از وضعیت فرهنگی جامعه و تلاش در جهت اصلاح فرهنگ عمومی و ارتقای آن است و سعی شورا بر این بوده که از شیوههای تشویقی برای ارتقای سطح فرهنگ عمومی استان استفاده کند.
وی ادامه داد: از دیگر وظایف این شورا نظارت بر برنامهها و تصمیمات فرهنگی خارج از شورا استان است، برای مثال شهرداری برنامهای با یک پیوست فرهنگی دارد، این پیوست فرهنگی میتواند تحت نظارت شورای فرهنگ عمومی قرارگیرد.
علیپور عنوان کرد: شورای فرهنگ عمومی محدودهی اختیارات خاص خود را دارد و میتواند روابط فرهنگی را بر اساس اصول دینی و هنجارهای اجتماعی تنظیم کند و از این جهت حائز اهمیت است، این شورا مرکب از نمایندگانی از همهی ادارات و نهادهایی است که به نحوی در حوزهی مسائل فرهنگی و اجتماعی جامعه دست دارند، بدیهی است که اگر این نهادهای مختلف فرهنگی در قالب این شورا جمع شده و برنامهریزیهای مشترک داشته باشند، اثرگذاری برنامهها افزایش خواهد یافت و این مسئله نیز از موارد اهمیت این شورا محسوب میشود.
وی ادامه داد: در جواب به اینکه چرا با وجود این شورا هنوز مشکلات فرهنگی و اجتماعی عدیدهای وجود دارد، باید گفت که این شورا یک نهاد سیاستگذار است که نقشه راه را مشخص میکند و تصمیمهای مصوب این نهاد باید اجرا شود تا روابط فرهنگی ارتقا یابند و نتیجه مطلوب حاصل شود.
کارشناس مسئول شورای فرهنگ عمومی استان قم بیان کرد: رئیس این شورا نماینده ولی فقیه در استان قم است و مصوبات این شورا که توسط استانداری به نهادهای فرهنگی مسئول ابلاغ میشود و باید توسط سایرنهادها اجرا شود.
علیپور درخصوص اهمیت شورای فرهنگ عمومی استان گفت: شورای فرهنگ عمومی هماهنگی و همسوی مفیدی بین دستگاههای دولتی فعال در زمینه فرهنگ جامعه ایجاد میکند که بستری برای افزایش بازدهی فعالیتهای فرهنگی استان است.
انتهای پیام
نظرات