بهزاد محمدی در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به مرمت ایلراههای عشایری در فصل کوچ گفت: معمولا قبل از فصل کوچ عشایر نسبت به مرمت ایلراهها اقدام میشود که با توجه به در پیش بودن کوچ پاییزه مرمت ایلراههای مناطق قشلاقی استان در دست انجام است.
وی با اشاره به اینکه امسال 20 میلیارد تومان برای مرمت ایلراههای عشایری استان مصوب شد، گفت: در تلاشیم با تحقق کامل این اعتبارات کار مرمت ایلراهها را در سطح بیشتری در مقایسه با سنوات گذشته انجام دهیم.
مدیر امور عشایری استان کرمانشاه با بیان اینکه سالانه بیش از 400 کیلومتر از ایلراههای عشایری استان کرمانشاه تیغهزنی، نگهداری و مرمت میشود، ادامه داد: امسال در تلاشیم تا با مرمت ایلراه های عشایری به میزان بیشتر شرایطی را مهیا کنیم تا عشایر با مشکلات کمتری کوچ خود به مناطق قشلاقی استان را به پایان برسانند.
وی با اشاره به آغاز رسمی کوچ پاییزه از 30 آبان، گفت: اگرچه عشایر در برخی نقاط کوچ را به صورت غیررسمی انجام داده اند، اما توصیه میشود تا زمان آغاز رسمی کوچ منتظر بمانند.
محمدی در ادامه اشاره ای هم به از بین رفتن بخش های زیادی از ایل راههای عشایری داشت و گفت: به دلیل توسعه شهرها، توسعه راهها،گسترش کارخانهها و... بخش های زیادی از ایلراهها واگذار، مسدود و یا تخریب شده و این موضوع عشایر را در زمان کوچ با مشکلات بسیاری مواجه میکند.
محمدی با اشاره به بلاتکلیفی عشایری که ایلراههای آنها از بین رفته به ویژه آنهایی که به شیوه سنتی کوچ میکنند، تاکید کرد: بخش زیادی از ایلراههای عشایری از بین رفته و عشایر به ناچار مجبور به تردد در حاشیه جادهها هستند که این موضوع مشکلاتی را برای خود آنها و مردم بوجود میآورد.
محمدی در ادامه با بیان اینکه استان کرمانشاه 3400 کیلومتر ایلراه دارد، گفت: تاکنون کارهای مطالعاتی 2700 کیلومتر از این ایلراهها انجام گرفته و مابقی نیز در آینده انجام خواهد شد.
انتهای پیام
نظرات