امروزه منطقه ویژه اقتصادی بهعنوان یکی از مهمترین زیرساختها برای توسعه یک منطقه به شمار میرود، چراکه سرمایهگذاران میتوانند با کمترین محدودیت صادراتی و وارداتی و همچنین با معافیتهای عوارض، مالیات و حمایت دولت به تولید اقدام کنند.
مجوز ساخت منطقه ویژه اقتصادی بروجرد سال ۸۹ از مجلس شورای اسلامی گرفته شد، قرار بود این منطقه ویژه در بیش از ۵۷۰۰ هکتار و در شش فاز ساخته شود اما باگذشت ۹ سال هنوز خبری از اجرایی شدن آن نیست.
طی تفاهمنامهای که ۲۰ شهریورماه ۱۳۹۳ بین استانداری لرستان و شرکت تولیدی، بازرگانی یاوران اقتصاد سحر (یاس) وابسته به حوزه علمیه بقیهالله(عج) تهران امضا شد این شرکت به عنوان مجری منطقه ویژه اقتصادی و فرودگاه آیتالله بروجردی معرفی و بعد از چند سال از این شرکت خلع ید و به شرکت بینالمللی آباد راهان پارس واگذار شد که در حال حاضر این شرکت نیز عاملیت آن لغو شده است.
آغاز فعالیت منطقه اقتصادی از سال آینده
دو سال پیش علی کورانیفر معاون استاندار لرستان و فرماندار اسبق بروجرد در این باره، گفته بود: منطقه ویژه اقتصادی بروجرد سال آینده فعالیت خود را آغاز خواهد کرد.
وی تصریح کرد: شرکت آبادراهان پارس متولی این کار است و توان مالی اجرای این پروژه مهم را دارد.
فرماندار اسبق بروجرد خاطرنشان کرد: این شرکت کارنامه خوب و مشخصی در فعالیتهای عمرانی داشته و کارهای اقتصادی انجام داده و حدود ۱۱ هزار نفر پرسنل دارد.
کورانیفر اضافه کرد: مقدمات کار در حال فراهم شدن است که منطقه ویژه اقتصادی فعالیت خود را در بروجرد آغاز کند.
وی بیان کرد: تلاش ما بر این است که برای سال آینده این منطقه ویژه فعالیت خود را آغاز کند عملیات اجرایی این پروژه در شهرک صنعتی شماره دو شروع میشود.
دوسال از این سخنان میگذرد و همچنان منطقه ویژه اقتصادی اندر خم یک کوچه است.
چندی پیش نیز علاءالدین بروجردی نماینده مردم بروجرد در مجلس درباره شرکت بینالمللی آباد راهان پارس چنین اظهار کرد: شرکت بینالمللی آبادراهان پارس امکانات خوبی در اختیار دارد.
وی با بیان اینکه فرودگاه در اولویت اول آنها است، تصریح کرد: با توجه به اینکه این طرح از پشتوانه مصوبه مجلس و دولت برخوردار بوده از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.
بعد از مدتی گفته شد که این شرکت تنها داراییاش ۴۰۰ هزار تومان بوده است که نماینده مردم بروجرد و اشترینان در مجلس در این باره اظهارات دیگری مطرح کرد و گفت: شرکت آبادراهان به دلیل رضایت نداشتن در قیمت زمین عقبنشینی کرده است.
حال خبر رسیده که منطقه ویژه اقتصادی شهرستان تعیین تکلیف شده و شرکت شهرکهای صنعتی لرستان بهعنوان سازمان مسئول منطقه ویژه اقتصادی بروجرد انتخاب شده است و براساس این خبر با این مصوبه شهرک صنعتی شماره دو بروجرد از وضعیت رکود خارج خواهد شد.
منطقه ویژه اقتصادی شهرستان تعیین تکلیف شد
مدتی پیش عباس گودرزی نماینده مردم بروجرد و اشترینان در مجلس در این باره به ایسنا، گفت: پس از پیگیریهای لازم منطقه ویژه اقتصادی بروجرد تعیین تکلیف شد.
وی تصریح کرد: شرکت شهرکهای صنعتی لرستان بهعنوان سازمان مسئول منطقه ویژه اقتصادی بروجرد انتخاب شد.
نماینده مردم بروجرد و اشترینان در مجلس خاطرنشان کرد: با این مصوبه که حاصل جلسات و پیگیریهای متعدد و همکاری دستگاههای مسئول بوده شهرک صنعتی شماره ۲ بروجرد از وضعیت رکود خارج شده است.
گودرزی اضافه کرد: بهزودی بهعنوان منطقه ویژه اقتصادی، شاهد رشد و توسعه این شهرک و بهتبع آن رونق واحدهای تولیدی و اقتصادی در این مجموعه خواهیم بود.
منطقه ویژه اقتصادی عام است
احمد گودرزیان معاون فرمانداری بروجرد در اینباره، اظهار کرد: منطقه ویژه اقتصادی عام است و هر شرکت و سرمایهگذاری میتواند در آنجا سرمایهگذاری کند.
وی تصریح کرد: با صورت مسئله منطقه ویژه اقتصادی مشکلی وجود ندارد.
معاون فرمانداری بروجرد خاطرنشان کرد: زیرساختها نباید مانع پیشرفت کار شود و یک گروه تشکیل شود تا پیگیر این قضیه باشند.
شرکت شهرکهای صنعتی میتواند آن را به بخش خصوصی واگذار کند
عباس گودرزی نماینده مردم بروجرد و اشترینان در مجلس در اینباره، اظهار کرد: منطقه ویژه اقتصادی یک ظرفیت برای شهرستان است اما زمانی به مزیت واقعی تبدیل میشود که سرمایهگذار آنجا کارخانه بزند.
وی تصریح کرد: طی سالهای گذشته عدهای با حمایت افرادی دیگر و شاید یدککشیدن نام منطقه ویژه اقتصادی در کارنامه عملکردی خود به میدان آمدند، اما ناتوانی آنها برای سرمایهگذاری و فعالیت در این عرصه عملاً موجب از بین رفتن فرصت ۹ ساله شد.
نماینده مردم بروجرد و اشترینان در مجلس خاطرنشان کرد: قرار داشتن شهرک صنعتی شماره دو بروجرد در دل منطقه ویژه اقتصادی سالها موجب رکود و انجماد آن شده و امکان حضور و سرمایهگذاری را از سرمایهگذاران سلب کرده بود.
گودرزی اضافه کرد: طی چند ماه اخیر با ابطال تصویبنامه شرکت پیشین توسط هیأت دولت بستری برای ورود سرمایهگذار جدید به این پروژه عظیم فراهم شد.
وی بیان کرد: این موضوع مورد موافقت وزارت صنعت، دبیر شورای عالی مناطق آزاد و مشاور رئیسجمهور و کارگروهی متشکل از نمایندگان ۱۱ وزارتخانه قرار گرفته است.
نماینده مردم بروجرد و اشترینان در مجلس ادامه داد: مکان فعلی منطقه ویژه اقتصادی بروجرد در زمینی به مساحت ۶۰ هکتار به تصویب شرکت شهرکهای صنعتی، کارگروه شورای عالی مناطق آزاد رسیده است.
گودرزی اظهار کرد: شورای عالی مناطق آزاد، مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی کشور و استاندار لرستان موافقت خود را با این مسئله اعلام کردهاند.
وی تصریح کرد: در حال حاضر شهرک صنعتی شماره دو بروجرد را از فریز خارج کردهایم؛ سالها سرمایهگذار نمیتوانست بیاید در شهرکهای صنعتی سرمایهگذاری کند در حال حاضر تعدادی سرمایهگذار مانند مواد اولیه فولاد مجوز گرفته و آمده است پیگیری میکنیم کار را شروع کنند.
نماینده مردم بروجرد و اشترینان عنوان کرد: هدف این است که فعالیتهای مذکور به ایجاد اشتغال و رفع بیکاری در شهرستان منجر شود و در واحدهای تولیدی و در سطح خرد و کلان در جهت ایجاد اشتغال کمک کنیم و این زحمات به رونق تولید در شهرستان منجر شود.
گودرزی خاطرنشان کرد: این طرح در هر مقطعی هر چقدر پیشرفت کند، اگر سرمایهگذار بومی پیدا شود که بتواند این کار را دنبال کند، شرکت شهرکهای صنعتی میتواند آن را به بخش خصوصی واگذار کند.
به گزارش ایسنا، اکنون که گفته میشود این منطقه قرار است شروع به جذب سرمایهگذار کند و از حالت رکود بیرون بیایید انتظار میرود این وعدهها در حد حرف باقی نماند و هرچه زودتر عملیاتی شود و بارقه امید در دل مردم بروجرد جوانه بزند، مردم شهرستان امیدوارند این وعدهها برای پیروزی در انتخابات پیش رو نباشد.
انتهای پیام
نظرات