محسن جعفرینژادبسطامی چهارشنبه ۱۳ آذر در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: مدیریت پسماند، آلودگی هوا و ریزگردها و مدیریت تالاب های استان، چهار محور اصلی برنامه های اداره کل حفاظت محیط زیست استان همدان را تشکیل می دهند.
وی با بیان اینکه مدیریت پسماند، یکی از برنامه های راهبردی این اداره کل است، افزود: در سفر اخیر ریاست سازمان محیط زیست کشور به استان، رضایتمندی کافی در این زمینه حاصل نشد.
جعفرینژادبسطامی موضوع طبیعتگردی پاک را مطرح کرد و یادآور شد: طبیعتگردان معمولا به بازدید مناطقی می روند که از لحاظ طبیعی پاک تر و بدون آثاری از حضور انسان ها و زباله های تولید و رها شده در طبیعت باشد.
وی با اشاره به نمایشگاه بین المللی محیط زیست کشور که از ۱۳ تا ۱۹ اسفندماه در تهران برگزار می شود، یادآور شد: در این نمایشگاه سعی شده محورهای صنایع پاک و سبز استان و اقدامات زیست محیطی به نمایش گذاشته شود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان همدان همچنین به عنوان همدان، «شهر سبز پایدار جهان اسلام» اشاره کرد و گفت: این طرح در حد عنوانی برای شهر همدان باقیمانده و بعد از یک دوره مباحث مربوط به آن دوباره مورد پیگیری قرار خواهد گرفت.
وی ابرازامیدواری کرد که این طرح در ادامه سال بعد پیگیری شود و یادآور شد: بحث انرژی های سبز نیز موضوع دیگری است که در حوزه شهر سبز پایدار مورد توجه اداره کل حفاظت محیط زیست است.
جعفری نژاد بسطامی در ادامه به ظرفیت های قانونی، فرهنگی، تاریخی و طبیعی استان همدان اشاره کرد و گفت: در راستای استفاده از ظرفیت های منحصربفرد استان مقرر شد سند جامع آموزش و ارتقای زیست محیطی استان تدوین و پس از تصویب در شورای فرهنگ عمومی برای فرهنگسازی اجرایی شود.
وی شعار امسال محیط زیست را اعلام کرد و گفت: «۸۰ میلیون محیط بان» شعاری است برای بیان اهمیت محیط زیست و برای رسیدن به زمانی که ۸۰ میلیون محیط یار در کشور داشته باشیم، است و همه باید نسبت به محیط زیست و طبیعی خود حساس و دغدغه مند باشیم.
وی به جایگاه نظارتی اداره کل حفاظت محیط زیست اشاره و اظهار کرد: برای دستیابی به اهداف کلان زیست محیطی همه دستگاه های مرتبط و اثرگذار در این حوزه باید با هم همکاری و مشارکت داشته باشند، آنچنان که بدون همکاری فرمانداری، علوم پزشکی، شهرداری و سازمان صنعت و معدن، نمی توانیم در حوزه مدیریت پسماند و صنایع پاک اقدام مناسبی را عملی کنیم.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان همدان به حرکت های مثبت صورت گرفته در حوزه مدیریت پسماندهای بیمارستانی اشاره کرد و گفت: با همکاری معاونت بیمارستان ها و منطقه ای کردن مدیریت پسماند در سال آینده ساماندهی خوبی در این حوزه خواهیم داشت.
وی بحران کمبود منابع آبی و بروز فروچاله ها را به عنوان دیگر دغدغه اداره کل حفاظت محیط زیست استان بیان کرد و گفت: با بررسی های صورت گرفته در شرکت آب منطقه ای، اقدامات خوبی در حوزه برداشت آب کشاورزی و شرب صورت گرفته تا کمتر از ذخایر آب های زیرزمینی استفاده شود.
جعفری نژاد بسطامی در ادامه گفت: هم اکنون سه درصد مناطق حفاظت شده استان تحت مدیریت اداره کل حفاظت محیط زیست است و تلاش می کنیم تالاب ها را با مدیریت حق آبه زیست محیطی و حفر چاه به پایداری نسبی برسانیم چرا که تالاب ها در تولید ریزگردها و ایجاد جاذبه های گردشگری تأثیر فراوانی دارند.
وی استفاده از مدیریت جوامع محلی و بومی را به عنوان یکی از سیاست های کلان اداره کل حفاظت محیط زیست اعلام کرد و یادآور شد: از این طریق می توانیم به حفاظت پایدار مناطق تحت نظارت دست یابیم.
وی از مجهز کردن دو منطقه حفاظت شده به دوربین مدار بسته طی دو سال آینده خبر داد و گفت: ظرفیت های خوبی چون نیروهای متخصص و کارآمد، سازمان های مردم نهاد فعال در حوزه زیست محیطی، نگاه مثبت و کلان مسئولان به محیط زیست استان، اقدامات تأثیرگذار دستگاه های انتظامی و قضایی و رسانه های دغدغه مند در حوزه محیط زیست همگی از جمله ظرفیت های استان است که ما را در رسیدن به اهداف کلان اداره کل یاری می کند.
وی از تشکیل اتاق فکر با حضور مسئولان و دغدغه مندان حوزه محیط زیست سخن گفت و بیان کرد: این اتاق فکر تا پایان سالجاری با حضور نمایندگانی از دستگاه های اجرایی مرتبط با حوزه محیط زیست، فعالان مدنی، دانشگاهیان، رسانه و دستگاه های قضایی تشکیل خواهد شد.
جعفری نژاد بسطامی درباره آلودگی هوای شهر همدان اظهار کرد: در آذرماه امسال چهار روز در وضعیت هشدار بودیم و در سال گذشته در مجموع ۵۱ روز و در هشت ماه امسال ۲۱ روز در وضعیت هشدار قرار داشتیم.
وی پایش و رصد نوع و میزان آلودگی هوا را به عنوان وظیفه اداره کل حفاظت محیط زیست اعلام کرد و افزود: تنها یک دستگاه اندازه گیری میزان آلودگی هوا در اختیار داریم که در منطقه ای که ترافیک خودرو بیشتری دارد، نصب شده و روزانه میزان آلاینده های هوا را بررسی و اعلام می کند.
وی اعلام عمومی و اطلاع رسانی وضعیت آلودگی هوا را از جمله وظایف سازمان مدیریت بحران و دانشگاه علوم پزشکی دانست و خاطرنشان کرد: ما میزان آلودگی هوا را به سازمان های مربوطه اعلام می کنیم و آنان درباره اعلام و اطلاع رسانی عمومی تصمیم گیری می کنند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان همدان عامل آلودگی هوای شهر همدان را معرفی کرد و گفت: PM۲.۵ عامل اصلی آلودگی هوای شهر همدان است که معنای آن ذرات ریز معلق با اندازه کمتر از ۲.۵ میکرون است که منبع آن دود خارج شده از اگزوز خودروهاست و با عوامل آلودگی در شهرهای اراک و تهران تفاوت دارد.
وی درباره معرفی مراکز آلاینده استان اظهار کرد: دستورالعمل و چارچوب خاصی برای شناسایی و معرفی صنایع آلاینده وجود دارد که به صورت فصلی انجام می شود به طوریکه در شش ماه نخست امسال ۳۰ واحد آلاینده در استان شناسایی شده و ۱۸ واحد در مورد پسماند تخلفاتی انجام داده اند که این رقم نسبت به سال گذشته که ۴۷ واحد آلاینده شناسایی شده بود، کاهش داشته است.
جعفری نژاد بسطامی در ادامه از سایر ارگان های اثرگذار خواست درباره آلودگی هوا با محیط زیست همکاری کنند و یادآور شد: مراکز معاینه فنی خودروها، سازمان حمل و نقل عمومی و فرهنگ عمومی مردم در استفاده نکردن از خودروهای شخصی می تواند در حفاظت از هوای پاک و پسماند تأثیر بسزایی داشته باشد.
وی درباره پسماند سرامیک لالجین نیز اعلام کرد: پسماندهای گچی لالجین به صورت مواد مصرفی در سیمان اکباتان مورد استفاده و بازیافت قرار می گیرد و هفته آینده بحث مدیریت پسماند لالجین را در دستور کار داریم و مطالعات صورت گرفته در این زمینه در فصول متعدد پیگیری شده و با توجه به طولانی شدن مدت زمان بررسی، روند کار رو به جلو است.
انتهای پیام
نظرات