اگرچه در تعریف استارت آپ بر این مسئله تاکیدی وجود ندارد که حتماً فعالیت آن در حوزه تکنولوژی یا فن آوری اطلاعات باشد، اما به دلیل اینکه بسیاری از استارت آپها در سالهای اخیر، حول این زمینهها شکل گرفتهاند، گاهی در تعریف استارت آپ به این مسئله نیز اشاره میشود که استارت آپ باید در حوزه فن آوریهای نوین فعال باشد.
در یک تعریف از این رویداد، استارت آپ یک نهاد انسانی است که برای ارائه یک محصول یا خدمت جدید در شرایطی که ابهام بالایی وجود دارد به وجود آمده است.
به گزارش ایسنا، ایدههای موفق استارت آپی یا استارت آپهای موفق جهانی و استارت آپهای موفق ایرانی لزوماً بر روی کارهای علمی پیچیده کار نمیکنند؛ بلکه در تولید یک محصول و در فروش آن به مشتری، موفقتر از سایرین هستند.
ایده در حقیقت یک طرح ذهنی است. شاید بتوان ایده دادن را اولین گام برای حل یک مشکل یا برآورده کردن یک نیاز دانست. به عبارت دیگر ایده سادهترین راه حلی است که انسان در برابر یک مساله یا نیاز به آن فکر میکند. هر چند میتوان یک ایده را بسط داد و پیچیده کرد که افرادی که خلاقانه محیط اطراف خود نگاه می کنند می توانند ایده های بهتری را برای تبدیل شدن به یک منبع کسب درآمد بدهند.
هدف رویدادهای کارآفرینی آموزش و ترویج کارآفرینی در کشورهای جهان است. اما جدای از هدف آن این است که افراد در این گونه گروهها یاد میگیرند چگونه درست فکر کرده و ایده خود را در جهتی درست و عملی شدن رشد دهند.
در این راستا اولین پیش رویداد کارآفرینی دانشآموزی(بوت کمپ) در دبیرستان دخترانه علامه حلی بیرجند با هدف ارائه ایدهها و عملیاتیسازی این ایدهها با حضور و استقبال دانشآموزان برگزار شد.
پیمان حاجیرضایی، یکی از مربیان این رویداد در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: این رویداد با کمک و حمایت پارک علم و فناوری استان و با همکاری آموزش و پرورش اجرا شد.
وی افزود: به سه گروه اول هدایای 300 هزار تومانی، 500 هزار تومانی و 700 هزار تومانی اهدا و پذیرش طرحها در مرکز رشد بیرجند نیز از جمله دیگر هدایا و حمایتها بود.
مدیر روابط عمومی و امور بین الملل پارک علم و فناوری خراسان جنوبی بیان کرد: هدف و ایدهآل پارک علم و فناوری از برگزاری این رویدادها این است که افراد توانمندی ای خود را در حوزه اشتغالزایی و ایدهپردازی پیدا کرده و راهکارهای تبدیل ایده به ثروت را از طریق این رویدادها یاد بگیرند.
کیمیا موهبتی، یکی از دانشآموزان شرکتکننده در این رویداد در گفتوگو با ایسنا گفت: برگزاری این رویدادها در ایجاد خلاقیت دانشآموزان تاثیر زیادی دارد و فرصتی برای دیده شدن ما بود.
اکبری، دانشآموز دیگری با سابقه یک سال فعالیت در حوزه استارت آپ، کارآفرینی را پرورش یک ایده و تبدل آن به کسب و کار دانست و اظهار کرد: باتوجه به بیکاری نسل جوان و عدم داشتن شغل مناسب، با حمایت از کارآفرینان میتوان این معضل اجتماعی را حل کرده و آینده کشور را تضمین کرد.
وی درباره تاثیرات این گونه فعالیتها در زندگی شخصیاش نیز گفت: این رویدادها موجب ایجاد انگیزه و سخت کوشی در بین دانشآموزان شده است.
رضایی، مدیر دبیرستان دخترانه علامه حلی بیرجند نیز گفت: 54 نفر از دانشآموزان منتخب این مدرسه از پایههای هفتم، هشتم و نهم در این رویداد شرکت کردند.
وی با بیان اینکه 32 ایده ارائه شده که 9 ایده انتخاب شده است، افزود: این رویداد با همکاری پارک علم و فناوری استان و دبیرستان دخترانه علامه حلی برگزار شد.
مدیر دبیرستان دخترانه علامه حلی بیرجند با بیان اینکه پنج مربی در این برنامه حضور داشتند، تصریح کرد: پس از توجیه دانشآموزان در خصوص اهداف و روند دورههای استارتآپ ویکند، کارگاهی در خصوص تفکر خلاق و ایدهپردازی برگزار و دانشآموزان با مفاهیم مربوطه آشنا شدند و پس از آن دانش آموزان به ایدهپردازی برای راهاندازی یک کسبوکار پرداختند.
وی خاطر نشان کرد: پس از این تمرین خلاقانه، در فرصتی 8 دقیقهای از دانشآموزان خواسته شد تا به صورت انفرادی نسبت به ارائه یک ایده برای حل یک مشکل که منجر به راهاندازی یک کسبوکار شود، اقدام کنند.
وی ضمن تبیین شیوه برگزاری این رویداد، ادامه داد: سپس هر فرد در مدت یک دقیقه به معرفی ایده خود پرداخت تا دانشآموزان پس از شنیدن توضیحات مربوط به هر ایده در رأیگیری برای انتخاب ایدههای پایانی شرکت کنند.
مدیر دبیرستان دخترانه علامه حلی بیرجند بیان کرد: تیمهای تشکیل شده در کارگاهی با عنوان«اهمیت چگونگی ارائه ایده»، دانشآموزان با مفاهیم بوم مدل کسب و کار و بوم ناب آشنا شده و بعد از آن با راهنمایی تسهیل گران و منتورهای دوره، شروع به تکمیل بومهای خود کرده و به مدت 5 دقیقه طرح خود را برای داوران توضیح دادند و در پایان با ارزیابی داوران تیمهای اول تا سوم معرفی شدند.
رضایی خاطرنشان کرد: امیدواریم با برگزاری بیشتر این برنامهها بتوانیم استعدادهای نسل آینده این سرزمین را برای ساختن فردایی بهتر شکوفا کنیم.
محمدعلی ناصری، رئیس پارک علم و فناوری خراسان جنوبی ضمن تشکر از مدیر مدرسه برای کمک به فرهنگسازی و اجرای این رویداد، نیز در گفتوگو با ایسنا گفت: یکی از سیاستهای پارک علم و فناوری، اشاعه فرهنگ نوآوری و فناوری از طریق برگزاری رویدادها، همایشها و کارگاههای آموزشی برای افزایش حس رقابت و ایجاد شور و شوق کارآفرینی است.
وی ادامه داد: برگزاری رویدادهای کارآفرینی همچون استارتآپ ویکند، بوت کمپ، همفکر، کارگاههای آموزشی تخصصی مرتبط با کارآفرینی و نوآوری نقش بسزایی در تغییر نگرش مردم خراسان جنوبی از کارمندپروری به خودکفایی دارد.
رئیس پارک علم و فناوری خراسان جنوبی اظهار کرد: ترویج فرهنگ کارآفرینی و فرهنک کسب و کار از مهمترین اهداف این رویداد است.
وی بر لزوم توجه به مباحث خلاقیت، کارگروهی و مطالعه در حوزههای مختلف توسط دانش آموزان تأکید کرد و افزود: کارآفرینان موتور توسعه اقتصادی بوده چرا که این افراد هستند که میتوانند مشکلات و معضلات اقتصادیب را با فکر و ایده خود برطرف کنند.
رئیس پارک علم و فناوری خراسان جنوبی با بیان اینکه باید فرهنگ کارآفرینی را با برگزاری چنین استارتآپ ویکندهایی ایجاد کنیم، افزود: لازم است دانشآموزان از همین سنین با فرهنگ کارآفرینی آشنا شده تا در آینده بتوانند فعال و موفق باشند.
ناصری بیان کرد: امیدواریم این همکاریها با آموزش و پرورش استان بیشتر شود تا از ایدهها بهتر بهره برده و مرکز نوآوری و شکوفایی ویژه دانشآموزان استان راهاندازی کنیم.
وی افزود: تغییر تفکر کارمندشدن به سمت کارآفرینی یکی از اهداف پارک علم و فناوری استان است که امیدواریم با همکاری نهادها بتوانیم این هدف را تحقق بخشیم.
رئیس پارک علم و فناوری خراسان جنوبی بیان کرد: از آنجاییکه خراسان جنوبی از دیرباز به نشر علم و ادب مشهور بوده و نیروی انسانی متخصص پرورش یافته در دانشگاههای استان، از صنایع ذیقیمت این ناحیه است، سرعت زیادی در تشکیل شرکتهای دانش بنیان مشاهده شد تا جایی که در زمان تأسیس، هشت واحد فناور فعالیت میکردند و اکنون پس از گذشت ۷ سال، بالغ بر 130 شرکت و هسته فناور در قالب چهار مرکز رشد در شهرستانهای بیرجند، قاین، طبس و فردوس فعالیت میکنند.
حمایت از دانشآموزان صاحب ایده
محمدعلی واقعی، مدیرکل آموزش و پرورش خراسان جنوبی نیز به ایسنا گفت: فرهنگ کارآفرینی باید در جامعه رواج یابد و این امر مستلزم همکاری نهاد است.
وی با بیان اینکه نیاز امروز جامعه کارآفرینی است و این فرهنگ باید از مدارس آغاز شود، افزود: آموزش و پرورش از دانشآموزان صاحب ایده و خلاق حمایت خواهد کرد.
مدیرکل آموزش و پرورش خراسان جنوبی یادآور شد: امیدواریم با همکاری پارک علم و فناوری و با تفاهم نامههایی که قبلا در این حوزه امضا شده بتوانیم این رویدادها را را بهتر برگزار کنیم تا این فرهنگ گسترش یابد و این تلاشها به ایجاد یک مرکز مجزا ویژه دانشآموزان خلاق و صاحب ایده و تبدیل آن به کسب و کار خلاق منتج شود.
نظرات