رضا داوودی در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به اینکه در برخی مناطق شهر کرمانشاه هنگام بارندگی شدید شاهد پس زدن فاضلاب به داخلی برخی منازل هستیم، افزود: دلیل این امر ورود آب باران به داخل شبکه فاضلاب است.
وی با بیان اینکه شبکههای فاضلاب صرفا برای هدایت فاضلاب طراحی شده و ظرفیت مشخصی دارد، تاکید کرد: برای هدایت آبهای سطحی نیز شهرداری موظف است شبکه جداگانهای داشته باشد که اکنون این شبکه وجود ندارد و در زمان بارندگی سیلاب ناشی از بارندگی وارد شبکه فاضلاب میشود.
معاون بهرهبرداری شرکت آب و فاضلاب کرمانشاه اظهار کرد: در شراط عادی درب منهولهای فاضلاب ما در سطح شهر بسته است، اما گاهی نیروهای شهرداری برای هدایت سیلاب و جلوگیری از ورود آن به منازل مردم درب منهولها را برمیدارند.
داوودی نتیجه این شرایط را ورود آب خارج از ظرفیت به شبکه فاضلاب دانست که به انتهای شبکه میرود و باعث پس زدگی فاضلاب در خانهها میشود.
به گفته این مسئول، عمده این مشکل در مناطق بافت فرسوده شهر و یا جاهایی که آبهای بالادست بیشتر به آنجا سرازیر میشود، رخ میدهد.
وی از خسارت شدیدی که به شبکه فاضلاب وارد میشود نیز یاد کرد و ادامه داد: گل و لای و زبالههایی که همراه این آب وارد شبکه میشود هم باعث میشود شبکه نیاز به شست و شو پیدا کند و هم گاهی تا تصفیهخانه میرسد و باعث آسیب به آشغالگیر، تاسیسات دانهگیر، سیستم هوادهی و یا پر شدن حوضچهها میشود.
معاون بهرهبرداری شرکت آب و فاضلاب شهری استان کرمانشاه گفت: برای جلوگیری از این مشکلات بارها مکاتبه انجام دادیم و مراتب را به گوش مسئولین ارشد رساندیم، اما اجرای این سیستمها از سوی شهرداری برای هدایت آبهای سطحی نیازمند تامین اعتبار زیاد است.
داوودی با اشاره به اینکه مجموع این موارد از اختیارات شرکت آب و فاضلاب خارج است، عنوان کرد: گاهی مردم به دلیل پس زدن فاضلاب در منازل خود از ما درخواست خسارت دارند و این در حالی است که ما مقصر پس زدن فاضلاب نیستیم، چون شبکه در سایر ایام سال که بارندگی نداریم مشکلی ندارد.
انتهای پیام
نظرات