دکتر حمیدرضا بهزادی در کارگاه آموزشی که با حضور مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان قشم، متخصصین بیمارستان، پزشکان و ماماهای مراکز خدمات جامع سلامت، پزشکان و ماماهای بخش خصوصی سطح شهرستان قشم و سایر پرسنل، با تدریس یک متخصص عفونی برگزار شد، ضمن با تأکید بر ارجاع سریع افراد پرخطر با علائم آنفلوانزا به بیمارستان، اظهار کرد: استفاده از داروهای کورتون مانند دگزامتازون، بتامتازون و ... تأثیر مثبتی در درمان بیماران مبتلابه آنفلوانزا ندارد و با از بین بردن علائم، ممکن است دوره درمان و تشخیص زودهنگام را به مخاطره میاندازد.
وی افزود: علاوهبر واکسیناسیون، اقدامات پیشگیرانهی روزمره مهم هستند، بهترین زمان دریافت واکسن آنفلوانزا، قبل از شروع انتشار بیماری در جامعه است؛ زیرا پس از واکسیناسیون، حدود دو هفته طول میکشد تا آنتیبادیها در بدن ایجاد شده و محافظت در برابر آنفلوانزا حاصل شود.
یک متخصص عفونی نیز در این کارگاه اظهار کرد: با توجه به فصل سرما و افزایش خطر ناشی از بروز شیوع بیماریهای ویروسی، بالأخص بیماری آنفلوانزا، اقدامات بهموقع از شیوع و اپیدمی بیماری جلوگیری میکند.
دکتر براهیمی افزود: بیماری آنفلوانزا یک بیماری دستگاه تنفسی فوقانی است که در اثر آلودگی به ویروس آنفلوانزای A(H۱N۱) ایجاد میشود. کودکان، افراد سالخورده، زنان باردار، افرادی که مبتلابه بیماریهای مزمن هستند و پرسنل بهداشتی و درمانی، در برابر ابتلا به آنفولانزا یا درگیری با مشکلات مرتبطی نظیر ذاتالریه، برونشیت و عفونتهای سینوس و گوش، آسیبپذیر هستند.
وی عنوان کرد: آنفلوانزا معمولاً نسبت به علائم سرماخوردگی، بهطور ناگهانیتر بروز میکند. این علائم شامل تب، لرز، سرفه، گلودرد، آبریزش بینی، درد بدن و عضلات، سردرد و خستگی میشود. داروهای ضدویروسی موجب کاهش علائم آنفلوانزا شده و طول مدت بیماری را کاهش میدهند. این داروها، داروهای تجویزی هستند که به شکلهای مختلفی مانند قرصها، مایعات، پودر استنشاقی و محلول وریدی ارائه میشوند و پزشک گزینهی مناسب را برای بیمار تجویز میکند.
انتهای پیام
نظرات