• یکشنبه / ۱۷ آذر ۱۳۹۸ / ۱۱:۴۷
  • دسته‌بندی: مرکزی
  • کد خبر: 98091712261
  • خبرنگار : 50210

مدیرباشگاه مثبت اراک عنوان کرد:

انجام ۵۰۰ تا ۸۰۰ تست ایدز در اراک/حمایت‌هایی که هرسال کمتر می‌شود

انجام ۵۰۰ تا ۸۰۰ تست ایدز در اراک/حمایت‌هایی که هرسال کمتر می‌شود

ایسنا/مرکزی مدیر باشگاه مثبت اراک با اشاره به اینکه هرساله در هفته جهانی مبارزه با ایدز ۵۰۰ تا ۸۰۰ تست ویروس HIV توسط اتوبوس سلامت انجام می شود، گفت: متاسفانه هر سال با کاهش حمایت ها مواجه می شویم.

حمید سپهری‌راد در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به پایان کار اتوبوس سلامت در اراک بیان کرد: اتوبوس سلامت در قالب یک پایگاه سیار به مانند ۵ سال گذشته در هفته جهانی مبارزه با ایدز اقدام به ارائه مشاوره و تست ویروس HIV به شهروندان کرد.

وی با تاکید بر اینکه این اتوبوس در واقع به جهت آگاه‌سازی و اطلاع‌رسانی درست به مردم و از بین بردن انگ و تبعیض نسبت به بیماران فعالیت خود را آغاز کرد، افزود: بسیاری از مردم نسبت به ویروس HIV و بیماری ایدز دارای اطلاعات نادرست یا ناکافی هستند و بسیاری از مردم نیز آگاهی لازم را در این زمینه ندارند به همین دلیل ارائه مشاوره، آگاه‌سازی و اطلاع‌رسانی به جهت پیشگیری از بروز این بیماری یکی از اهداف مهم فعالیت این اتوبوس است.

سپهری‌راد با بیان اینکه انجام تست و آزمایش در واقع اولویت چندم اتوبوس سلامت است، تصریح کرد: نکته مهم این است که مردم بدانند برای بیماری‌ ایدز یا ویروس HIV نیز باید به مانند دیگر بیماری‌ها تست و آزمایش انجام داد و خوشبختانه فعالیت ۵ ساله اتوبوس سلامت در این راستا موثر بوده است.

وی بیان کرد: سالانه و در هفته جهانی مبارزه با ایدز بین ۵۰۰ تا ۸۰۰ نفر برای انجام تست و هزار نفر برای دریافت مشاوره به این اتوبوس مراجعه می‌کنند و با نیم‌نگاهی به گذشته می‌توان به این نتیجه رسید که مسیر درستی در پیش‌ گرفته شده است و این اقدام به آرامی اثرات خود را بر جای گذاشته است به طوری که در سال اول فعالیت این اتوبوس افراد حتی برای دریافت بروشور ترس داشتند، اما امروز همه اقشار و عموما جوانان استقبال می‌کنند و حتی اگر نیازی به انجام آزمایش نباشد اصرار بر انجام و اطلاع از سلامت خود دارند.

مدیر باشگاه مثبت اراک با اشاره به اینکه در طول ۵ سال اخیر با فعالیت اتوبوس و انجام تست ویروس HIV از شهروندان هیچ گزینه مثبتی یافت نشده است، گفت: با وجود این، همواره یک روان‌شناس بالینی در مجموعه تیم اتوبوس سلامت حضور دارد تا در صورتی نیاز به مشاوره و یا وجود گزینه مثبت، مشاوره لازم ارائه شود.

وی با اشاره به اینکه این حجم از استقبال شهروندان باعث شده است که امکانات بیشتری برای پاسخگویی نیاز باشد، افزود: فعالیت این اتوبوس توسط یک تشکل غیردولتی و داوطلبانه انجام می‌شود که درگیر محدودیت‌هایی است به همین دلیل برای در اختیار داشتن اتوبوس عموما از شهرداری کمک گرفته می‌شود و امکانات و تامین کیت‌ و رَپید تست نیز با معاونت بهداشتی دانشگاه علوم‌پزشکی اراک است.

سپهری‌راد با انتقاد از وضعیت‌ حمایت از فعالیت‌های داوطلبانه که هرسال نسبت به سال گذشته افول می‌کند، بیان کرد: باشگاه مسلما اگر حمایتی دریافت کند تنها برای کمک به بیماران هزینه‌ می‌کند و تمایلی ندارد که این حمایت‌ها صرف تامین اتوبوس و یا امکانات مورد نیاز برای تست و آزمایش شود، اما متاسفانه امسال با کمبود رَپید تست ایدز مواجه بودیم و معاونت بهداشتی دانشگاه نیز امسال این رپیدها را در اختیار نداشت که نیاز اتوبوس را تامین کند، به همین دلیل از رپید تست‌هایی که از سال گذشته در اختیار بود استفاده شد و این امر باعث شد که شمار انجام تست‌ها کاهش یابد و در واقع برای انجام آزمایش اولویت‌بندی صورت گرفت.

وی با اشاره به فعالیت باشگاه مثبت اراک که اولویت خود را بر حمایت‌های متنوع و همه‌جانبه در حوزه‌های پزشکی، روانی، معیشتی، دندانپزشکی، اجتماعی، مددکاری، کمک هزینه تحصیلی فرزندان بیماران و ... متمرکز کرده است، افزود: باشگاه در کنار ارائه مشاوره به بیماران و خانواده‌ آنها به شهروندان خدمات مشاوره‌ای ارائه می‌کند.

مدیر باشگاه مثبت اراک اظهار کرد: در حال حاضر حدود ۵۰ بیمار مبتلا به ایدز تحت پوشش باشگاه قرار دارند که ۲ نفر آنها کودک هستند و تلاش می‌شود خدمات لازم به آنها عرضه شود، البته باشگاه در وهله اول رویکرد پیشگیرانه و حمایتی نسبت به بیماران دارد و در بحث بیماریابی ورود نمی‌کند و این امر توسط مرکز بهداشت و مراجع ذی‌ربط دنبال می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha