• دوشنبه / ۱۸ آذر ۱۳۹۸ / ۱۳:۰۹
  • دسته‌بندی: آذربایجان غربی
  • کد خبر: 98091813310
  • منبع : نمایندگی آذربایجان غربی

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان:

روزانه ۶۰۰ تن سیب درختی آذربایجان غربی به کشورهای مختلف صادر می شود

روزانه ۶۰۰ تن سیب درختی آذربایجان غربی به کشورهای مختلف صادر می شود

ایسنا/آذربایجان غربی رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی از صادرات روزانه ۶۰۰ تن سیب درختی استان به کشورهای مختلف خبر داد.

رسول جلیلی امروز ۱۸ آذرماه در جلسه شورای راهبردی بخش کشاورزی استان با محوریت بررسی مشکلات تولید و صادرات سیب درختی استان که در استانداری تشکیل شد، افزود: هر حال حاضر روزانه ۶۰۰ تن محصول سیب درختی از طریق مرزهای مختلف به کشورهای همسایه از قبیل عراق، ترکمنستان، پاکستان و آسیای میانه صادر می شود و امیدواریم تا پایان سال این روند همچنان ادامه داشته باشد.

وی با اشاره به وضعیت تولید سیب درختی استان در سال جاری گفت: بر اساس برآوردهای انجام شده امسال یک میلیون و ۱۰۰ هزار تن سیب درختی از باغات استان برداشت شد که از این میزان در حدود ۳۵۰ هزار تن به مصرف صنایع تبدیلی و 50 هزار تن به مصرف تازه خوری رفته است.

جلیلی با بیان اینکه آذربایجان‌غربی قطب اول تولید سیب درختی کشور را به خود اختصاص داده است، ادامه داد:  امسال در حدود ۷۰۰ هزار تن از محصول تولیدی در سردخانه‌های استان ذخیره‌سازی شد که برای فروش روانه بازارهای مصرف داخلی و خارجی می‌ شود.

وی با بیان اینکه سیب درختی در تمامی شهرها و مناطق استان کاشت و تولید می‌شود، افزود: بیشترین سطح تولید سیب به ترتیب در شهرستان‌های ارومیه و اشنویه، میاندواب و سلماس و مهاباد است که در این راستا امسال نیز جهت حل مشکل دپوی سیب در کنار جاده ها مجوز ایجاد 43 مرکز خرید سیب با نظارت وکنترل معاونت غذا و دارو وسازمان جهادکشاورزی صادر شده است.

جلیلی افزود: آذربایجان غربی قطب اصلی تولید سیب در کشور است که توجه ویژه به زیرساخت ها از جمله سورت و بسته بندی، بروز رسانی صنایع تبدیلی و تکمیلی و واحدهای سردخانه ای در استان در جهت کمک به افزایش صادرات این محصول ضروری است.

وی خاطر نشان کرد : رفع موانع تعرفه ای در برخی از بازارهای هدف ، مشکلات بازگشت ارزحاصل از صادرات به چرخه اقتصادی کشور، عدم وجود یارانه ها و مشوق های صادراتی به موقع و در حد کفایت و تجهیز ناوگان حمل و نقل به کامیون های یخچال دار از اهم چالش های پیش رو در جهت توسعه صادرات محصول سیب درختی استان است.

به گزارش ایسنا، این مسئول همچنین عدم آشنایی تولید کنندگان با سلیقه بازارهای هدف ، استفاده از روش‌های غیر استاندارد برای جمع اوری سیب صنعتی ، هزینه بالای تولید ، تغییرات اقلیمی ، سرمازدگی و عدم استقبال تولید کنندگان از ارقام جدید پایه های رویشی و کمبود اعتبارات مالی برای اصلاح و نوسازی باغات را نیز از مهمترین چالش های بخش تولید سیب درختی عنوان کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha