داوود کارگرزاده در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: براساس ماده ۱۳ قانون اصلاح الگوی مصرف انرژی همه تولیدکنندگان تجهیزات انرژیبر، موظفاند بر مبنای معیارها و مشخصات فنی ابلاغ شده از سوی سازمان ملی استاندارد ایران نسبت به تهیه و نصب برچسب انرژی و درج آن بر روی کالاها اقدام کنند.
این مسئول با بیان اینکه توزیع و فروش تجهیزات انرژیبر فاقد برچسب انرژی، ممنوع است، ادامه داد: در راستای اجرای طرح نظارت بر بازار (طاها)، کارشناسان این ادارهکل از ابتدای سالجاری تاکنون، نسبت به بازرسی از ۲۴۴ مرکز صنفی عرضهکننده کالاهایی که درج برچسب انرژی بر روی آنها اجباری است، اقدام کردهاند که در صورت مشاهده کالاهای فاقد برچسب انرژی و یا برچسب نامعتبر نسبت به توقیف کالا اقدام و و احد صنفی مربوطه به مراجع قضایی معرفی شده است.
وی افزود: کاربران محصولات انرژیبر، باید به برچسب مصرف انرژی نصب شده بر روی محصولاتی که تاکنون استاندارد معیار مصرف انرژی برای آنها تهیه و تدوین شده است توجه کنند؛ چراکه برچسب انرژی، مصرفکنندگان را با میزان کارایی انرژی وسایل انرژیبر آگاه کرده و این امر بسیار مطلوب است.
کارگرزاده با اشاره به قانون اصلاح الگوی مصرف و ماده ۱۳۳ و ۱۳۴ برنامه پنجم توسعه تصریح کرد: بر اساس ضوابط و قوانین مربوط به سازمان ملی استاندارد ایران، مجری استانداردهای معیار مصرف انرژی تجهیزات و فرآیندهای انرژیبر در صنایع بوده که با ایجاد ساز و کار لازم نظارت بر اجرای استانداردهای مذکور را نیز به عهده دارد.
مدیرکل استاندارد استان زنجان، یادآور شد: در حال حاضر سازمان ملی استاندارد ایران بر ۳۱ استاندارد فرآیند انرژی بر، ۲۴ تجهیزات انرژی بر برقی و ۱۱ تجهیزات انرژی بر هیدروکربنی نظارت دارد.
وی خاطرنشان کرد: فهرست کالاهای مشمول مقررات اجرای اجباری استاندارد از نظر برچسب انرژی در سایت سازمان ملی استاندارد ایران به آدرس www.isiri.gov.ir (بخش معیار مصرف انرژی) جهت اطلاع عموم قرار داده شده و در این راستا ادارهکل استاندارد استان زنجان نیز با درج اطلاعیه در نشریات محلی و نیز درج در سایت ادارهکل نسبت به اطلاعرسانی اقدام کرده است.
انتهای پیام
نظرات