رسول همتی ظهر امروز در نشست خبری، اظهار کرد: وقایعی که پس از سیل امسال اتفاق افتاد، ضرورت اطلاعرسانی توسط رسانهها بیش از پیش مورد توجه قرار گرفت و این در حالی است که پیشبینی تغییرات جوی برای اولینبار توسط نوح نبی و پس از آن توسط یوسف پیامبر انجام شد و پس از آن در جنگ جهانی دوم برای افزایش امنیت پروازها، هواشناسی مورد توجه و استفاده قرار گرفت و در دنیای امروز اطلاعات مربوط به هواشناسی تاثیر بالایی در زندگی مردم دارد.
این مسئول ادامه داد: هواشناسی در سه قسمت مهم پایش (دیدهبانی جوی)، پیشبینی و تحقیقات (توسعه هواشناسی کاربردی) تشکیل میشود و در همه جای جهان دیدهبانی هواشناسی انجام میشود و ایستگاههای هواشناسی به صورت ۲۴ ساعته اطلاعات جوی را ثبت میکنند و اگر یک نقطه در جهان اطلاعات جوی را ثبت نکند، دیگر نقاط با مشکل مواجه میشود و این مهم سبب میشود که هواشناسی مرز سیاسی و جغرافیایی نداشته باشد.
وی با بیان اینکه ثبت دادههای هواشناسی با فعالیت چند ایستگاه از سال ۱۳۳۸ آغاز شد، افزود: همه ایستگاههای هواشناسی در جهان ساختاری شبیه به هم داشته و استاندارد تعریف شدهای دارد که در این ایستگاهها ۱۰۰ پارامتر جوی اندازهگیری و استانداردی اعلام میشود.
همتی تصریح کرد: ایستگاههای هواشناسی برای انجام ماموریت خود نیازمند دستگاههای پیشرفتهای از قبیل رادیوسوند، ماهواره و رادار است که در استان زنجان فقط ابزار ماهواره وجود دارد و این در حالی است که سیستم رادیوسوند در استانهای همجواری از قبیل آذربایجانشرقی، گیلان، تهران و کرمانشاه وجود دارد و رادار نیز در استانهای گیلان، مازندران، آذربایجانشرقی و اردبیل وجود دارد که تقریبا همه استانهای شمالغرب کشور به جز استان زنجان مجهز به این تجهیزات هستند.
مدیرکل هواشناسی استان زنجان، یادآور شد: سازمان هواشناسی و اداراتکل تابعه این سازمان در استان، مسئول اعلام وضعیت جوی و پیشبینیها در این مورد است ولی باید توجه داشت که قطعیت رخداد هیچ پدیدهای در جهان صد درصد نیست که این مهم برای هواشناسی نیز صادق است. همچنین پیشبینیها در هر امری با خطا همراه است و افزایش مدت زمان پیشبینی احتمال خطا و تحقق را افزایش میدهد.
این مسئول با بیان اینکه ۵۷ ایستگاه هواشناسی در استان وجود دارد، عنوان کرد: متاسفانه سالها است که تجهیزات این ادارهکل به روزرسانی نشده است و فقط دو ایستگاه خودکار دارد، این در حالی است که باید در استان حداقل ۸ ایستگاه خودکار وجود داشته باشد. علاوهبر آن در دو شهرستان سلطانیه و ایجرود ایستگاه هواشناسی وجود ندارد که امیدواریم تا پایان سال، ایستگاه سلطانیه به بهرهبرداری برسد و ایجاد ایستگاه ایجرود در صورت تامین اعتبار برای سال آتی پیشبینی شده است.
انتهای پیام
نظرات