دکتر علی دریک در کارگروه اجتماعی، فرهنگی، سلامت زنان و خانواده اظهار کرد: آنفلوآنزا یک عفونت ویروسی حاد دستگاه تنفسی است که معمولا بینی، گلو و راههای هوایی و گاه ریهها را مبتلا میکند.
وی با بیان اینکه سرعت انتشار این بیماری بسیار سریع است، ادامه داد: این بیماری از یک روز پیش از بروز علائم تا ۷ روز پس از شروع علائم قابل سرایت به دیگران است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی لرستان اضافه کرد: راه انتقال بیماری از طریق قطرات ریز ترشحات تنفسی هنگام عطسه و سرفه با حرف زدن در تماس نزدیک ۱ تا ۱.۵ متر و همچنین تماس دست با سطوح و اشیاء آلوده است.
دریک بیان کرد: سرعت انتشار آنفلوآنزا بسیار سریع بوده و برای افراد دارای بیماریهای زمینهای، قلبی و عروقی، سرطانی، دیابتی، زنان باردار، کودکان، بیماران ریوی و بیماران HIV مثبت خطرناک است که این بیماری ارتباطی به آنفلوآنزای پرندگان ندارد.
وی با اشاره به اینکه ۲۶۷۸ بیمار از ابتدای مهرماه امسال به مراکز درمانی استان مراجعه کردهاند که تنها ۱۹ مورد به ویروس این بیماری مبتلا شده بودند، بیان کرد: از این ۱۹ نفر ( ۱۸ نفر مثبت H۱N۱ و یک نفر H۳N۲) بودند.
دریک گفت: همچنین ۳۴۶ نفر به دلیل بیماری شدید تنفسی مبتلا به آنفلوآنزا شدند که در مراکز درمانی استان بستری و بهبود یافتند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی لرستان از فوت دو نفر بر اثر آنفلوآنزا در استان خبرداد و بیان کرد: افراد فوت شده ۲ زن ۷۶ و ۶۳ ساله بوده که زمینه بیماریهای ریوی داشتهاند.
دریک با اشاره به اینکه ویروس آنفلوآنزا امسال سه تا چهار هفته زودتر در کشور شیوع یافت، اظهار کرد: پیش بینی می شود حد اکثر ظرف سه هفته آینده موج این بیماری از استان خارج شود.
وی تاکید کرد: مصرف آنتی بیوتیک به هیچ وجه توصیه نمیشود و افراد از تزریق خودسرانه دگزامتازون خودداری کنند چرا که مصرف خودسرانه آنها در مورد آنفلوآنزا وضعیت را حادتر میکند.
انتهای پیام
نظرات