عبدالحسین جعفری، رئیس انجمن صنفی روزنامهنگاران در نشست مروری بر تاریخ مطبوعات اصفهان که ۱۹ آذر ماه در مجتمع مطبوعاتی اصفهان برگزار شد، با اشاره به ویژگیهای مرحوم امیرقلی امینی گفت: او روزنامهنگاری فرهیخته، رئیس انجمن شهر سابق و بنیانگذار جمعیت شیر و خورشید اصفهان بود که روزنامۀ در شرف تعطیلی اختر را زمانی که خود بدنی نیمه فلج داشت تحویل گرفت و وضعیت آن را به نقطه قابلاعتنایی رساند.
وی ادامه داد: روزنامه اختر از دهه بیست تا سی تحت نظارت امیرقلی امینی منتشر میشد اما به دلایلی توقیف شد و سپس در دهه چهل با نام روزنامه اصفهان دوباره مجوز نشر را دریافت کرد.
جعفری، با تحسین شجاعت، دقت و تیزبینی امیرقلی امینی گفت: محتوای روزنامه اصفهان در زمان او شامل نوشتههای نویسندگان معروف اصفهان مثل مرحوم صمصام شریعت و عبدالحسین سپنتا بود و این امتیاز بزرگی به شمار می رفت.
این روزنامهنگار پیشکسوت با اشاره به اثرگذاری روزنامهها خاطرنشان کرد: ابتدای کار من در روزنامه اصفهان، مطلبی با تیتر بازی با حیات روستانشینان موقوف منتشر شد. در این گزارش از قناتی گفته بودم که مسیری طولانی را طی میکرد و در این مسیر روستاییان هم درختکاری کرده و هم از آن برای تأمین آب شرب استفاده میکردند اما نماینده مجلس وقت تصمیم گرفته بود که برای پیشگیری از هدر رفت آب این مسیر را کانالکشی کند و طبیعتاً با این اقدام، هم درختهای این مسیر خشک میشد و هم روستاییان به دلیل نبود سیستم آبرسانی متضرر میشدند. درست یک هفته بعد از نشر این گزارش، وزیر اطلاعات و جهانگردی وقت همراه با آن نماینده به محل این قنات رفت تا از نزدیک ماجرا را بررسی کند و این امتیاز بزرگی برای روزنامه اصفهان بود.
رئیس انجمن صنفی روزنامهنگاران، روزنامه امیرقلی امینی را سکوی پرتاب افراد برای رسیدن به جایگاههای اصلی روزنامهنگاری دانست و گفت: من در ۱۴ سالگی مطلبی در نقد وضعیت اتوبوسهای شهری نوشتم و به دفتر روزنامه بردم، مرحوم امینی بعد از خواندن گزارش، دستی بر سر من کشید و نوید چاپ آن مطلب را داد. دو سه روز بعد که دیدم مطلب با اسم من منتشر شده بسیار خوشحال شدم و این نقطه امیدی برای ادامه مسیر من تا به امروز که ۵۶ سال از آن زمان میگذرد، بود.
جعفری، با نقلقولی از جمالزاده اظهار کرد: محمدعلی جمالزاده میگفت در اروپا پاسکال مثالزدنی است و امیرقلی امینی نیز برای کشور ایران یک شخصیت مثالزدنی است.
انتهای پیام
نظرات