• سه‌شنبه / ۱۹ آذر ۱۳۹۸ / ۱۷:۳۸
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 98091914573

استاندار خراسان رضوی:

انجمن خراسان‌شناسی، مفاخر استان را به کشور و نسل جدید معرفی کند

انجمن خراسان‌شناسی، مفاخر استان را به کشور و نسل جدید معرفی کند

ایسنا/خراسان رضوی استاندار خراسان رضوی گفت: خراسان مفاخر فرهنگی، علمی و هنری گمنامی دارد که انجمن خراسان‌شناسی باید آن‌ها را به کشور و نسل جدید معرفی کند.

 علی‌رضا رزم‌حسینی در هفتمین نمایشگاه تاریخ محلی موزه کتاب و میراث مستند ایران با عنوان «خراسان؛ سرزمین خورشید» که در تهران برگزار شد، اظهار کرد: سرزمین خورشید سرزمین عجیبی است و قلمروهای کشورهای دیگر نیز زمانی جزئی از این مرز بوده است؛ خراسان مهد سیاست و مهد مادری زبان فارسی ایران است.

وی ادامه داد: خراسان سرزمین حاصل‌خیزی دارد؛ اندیشمندان، شاعران، هنرمندان، نویسندگان، ریاضی‌دانان،  تجار و تاریخ‌دانان در این خطه پرورش یافته‌اند و شاید انجمن خراسان‌شناسی بتواند بخشی از این مفاخر را معرفی کند.

استاندار خراسان رضوی بیان کرد: مغناطیس بزرگ این سرزمین امام رضاست که برای زیارت، میلیون‌ها نفر را به این سمت می‌کشاند و فرصتی برای خراسان به‌وجود آورده که اگر تحول دیوانی در کشور ایجاد می‌شد، این سرزمین شایستگی الگو بودن را داشت.

مشهد عصاره خراسان بزرگ است

در ادامه محمدجعفر یاحقی، شاهنامه‌پژوه خراسانی تصریح کرد: خراسان به عنوان یک مجموعه بزرگ فرهنگی و مشهد نماینده، خلاصه و عصاره آن است. همچنین خراسان نقش بزرگی در انتقال فرهنگ ایران بر عهده دارد.

وی ادامه داد: اهمیت مشهد در وجود مضجع شریف امام رضا(ع) است؛ این ارزش تاحدی است که حتی کلمه خراسان برای مردم مقدس شده است، اما بخش دیگر این احترام به خاطر وجود اسناد و تولیدات ادبی و علمی نخبگانی است که در مجموعه خراسان تولید شده است.

این استاد ادبیات دانشگاه فردوسی مشهد افزود: هر نوع توجه به میراث خراسان ادای دین و حق فرهنگ بزرگ ایران است، لذا این ارج نهادن یک منطقه‌گرایی از سوی همشهریان نیست.

یاحقی از وقف کتب مختلف به کتابخانه آستان قدس رضوی خبر داد و گفت: این امر نشان می‌دهد روضه مقدس رضوی از دیرباز محلی برای وقف کتب و محلی برای نگهداری اسناد بوده است، این اسناد و مدارک می‌تواند تاریخ و فرهنگ ما را از بسیاری تحریف‌های تاریخی مصون نگه‌ دارد.

وی ادامه داد: هر نوع اهتمام برای جمع‌آوری این اسناد و کتاب‌ها می‌تواند هویت تاریخی و فرهنگی و ارزش‌های تاریخی ما را حفظ کند.

این استاد برجسته ادبیات فارسی بیان کرد: امروز از امکانات فضای مجازی که در دسترس همگان قرار گرفته است، می‌توان برای جمع‌آوری اسناد استفاده کرد، در گذشته بسیاری از اسناد کمتر در دسترس بود یا به درستی فهرست نشده بود؛ اما امروز با نشر دیجیتالی این اقدام به راحتی توسط علاقه‌مندان انجام می‌شود.

یاحقی افزود: شایسته است بودجه‌ای برای جمع‌آوری اسناد متعلق به خراسان یا مبادله آن‌ها و نسخه‌برداری از آن‌ها نه تنها در ایران بلکه در خارج از مرزها و کشورهایی همچون افغانستان و دیگر کشورهای تشکیل دهنده خراسان بزرگ تامین شود و از سوی دیگر اسناد تاریخی در دست مردم جمع‌آوری یا نسخه‌برداری شود.

تحریف، جامعه ما را تهدید می‌کند

هم‌چنین، حجت‌الاسلام والمسلمین نصراللّه پژمانفر، رییس مجمع نمایندگان خراسان رضوی در مجلس شورای اسلامی نیز در این مراسم گفت: تحریف از جمله خطراتی است که جامعه ما را تهدید می‌کند، این تحریف از بازگو کردن حقایق تاریخ به آیندگان جلوگیری می‌نماید.

وی افزود: مرکز اسناد و کتابخانه ملی امروز تنها وظیفه مراقبت از اسناد کشور را ندارد؛ بلکه محلی است که زمینه استفاده از تاریخ و اسناد کشور را برای نسل‌های آینده فراهم می‌کند.

نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: مجموعه‌هایی تلاش کردند تاریخ انقلاب را در کشور تحریف کنند و هزینه‌های بسیاری نیز کردند، حتی برخی تلاش داشتند شخصیت و سیره مبارزاتی امام خمینی(ره) را نیز در این کشور تحریف کنند.

پژمانفر تصریح کرد: مرکز اسناد باید تلاش کند حقایق تاریخی را به نسل‌های بعد منتقل کند، هم‌اکنون شاهد انتشار کتب و دایره‌المعارف‌هایی در کشور هستیم که به تحریف شخصیت‌های تاریخی و انقلابی کشور پرداخته‌اند؛ لذا نقش و جایگاه مرکز اسناد در این خصوص بسیار مهم است.

وی عنوان کرد: در زمینه بودجه سال ۹۹ برای مرکز اسناد نیز اعتراض داشتیم و انتظار می‌رفت از این مجموعه حمایت بیشتری صورت گیرد.

دستیابی کشورها به مفاخر تاریخی جنبه امنیت ملی دارد

در ادامه محمدرضا حیدری، رییس شورای شهر مشهد به تلاش برخی کشورها برای دستیابی به اسناد و مفاخر تاریخی اشاره کرد و گفت: این اقدام نه فقط برای ثبت یک میراث فرهنگی به نام یک کشور صورت می‌گیرد؛ بلکه این کشورها حتی با اقدامات نامتعارف به عنوان‌ جنبه‌ای از امنیت ملی دست به این اقدام می‌زنند.

وی افزود: ما در شورای پنجم مدیریت شهری به حکیم ابوالقاسم فردوسی توجه خاصی کرده‌ایم و در سه مرحله ۳۰ میلیارد تومان برای تجهیز جلوخان آرامگاه فردوسی هزینه شده است.

رئیس شورای شهر مشهد ادامه داد: در این راستا مراسم تدریس شاهنامه با استفاده از داستان و قصه را برگزار کردیم و تدریس این مطالب به عنوان دو ساعت درسی در مشهد آغاز شده است.

در این مراسم از حجت‌الاسلام‌والمسلمین مصطفی درایتی، محمد جعفر یاحقی، خانواده علامه عزیزاللّه عطاردی قوچانی، سردار جانباز غلامحسین صفایی، مرتضی کرباسی و استاد محمدرضا شفیعی کدکنی قدردانی به عمل آمد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha