• دوشنبه / ۲۵ آذر ۱۳۹۸ / ۱۳:۴۱
  • دسته‌بندی: سیستان و بلوچستان
  • کد خبر: 98092518752
  • منبع : نمایندگی سیستان و بلوچستان

امضاء تفاهمنامه همکاری بین هواشناسی سیستان و بلوچستان و مرکز تحقیقات کشاورزی

امضاء تفاهمنامه همکاری بین هواشناسی سیستان و بلوچستان و مرکز تحقیقات کشاورزی

ایسنا/سیستان و بلوچستان اداره کل هواشناسی سیستان و بلوچستان و مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی سیستان یک تفاهمنامه همکاری برای حل مشکلات و توسعه منطقه سیستان در زمینه‌های کشاورزی و هواشناسی امضا کردند.

محسن حیدری امروز دوشنبه در جلسه امضاء این تفاهم‌نامه با اشاره به سابقه ثبت پارامترهای اقلیمی در استان اظهار کرد:  افتخار سازمان هواشناسی این است که بیش از نیم قرن است که هوای ایران را پایش می کند و اکنون اطلاعات با ارزشی از چهره اقلیمی کشور دارد.

وی با بیان اینکه این اطلاعات سهم زیادی در توسعه پایدار منطقه دارد، افزود: اختلاف دمای گرمترین و سرد ترین نقطه استان بیش از 74 درجه سلسیوس است که خود گویای تفاوت های آشکار اقلیمی در نقاط مختلف استان است بنابراین نمی توان تمام استان را با یک پیوست اقلیمی دید و برای آن برنامه ریزی کرد.

مدیرکل هواشناسی سیستان و بلوچستان ادامه داد:  سیستان و بلوچستان یک اقلیم چهار فصل دارد که حتی طول مدت فصول مختلف در آن متفاوت است برای نمونه مدت تابستان ها در برخی نقاط استان طولانی تر و در برخی نقاط کوتاه تر است.

حیدری در بخش دیگری به اشتغال بخش زیادی از مردم استان در صنعت کشاورزی اشاره کرد و گفت: با در نظر گرفتن شرایط اقلیمی در تولید محصولات کشاورزی، دامپروری و شیلاتی و سایر بخش‌های گسترده کشاورزی می توان به افزایش راندمان تولید کمک کرد.

وی پدیده های خاکدار را مهم‌ترین چالش اقلیمی پس از خشکسالی در شمال استان برشمرد و افزود: در 10 سال اخیر شهرهای زهک و زابل  پرگردوغبار ترین شهرهای کشور از لحاظ وقوع پدیده های خاکدار کاهنده دید افقی به زیر 1000 متر بوده‌اند.

در بخش دیگری محمدرضا ناروئی راد رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی سیستان به اهمیت داده‌های هواشناسی در علم کشاورزی اشاره و گزارشی از مهم‌ترین فعالیت‌های این مرکز ارائه کرد.

وی افزود: برای همین منظور بر آن شدیم تا با همکاری مشترک با اداره کل هواشناسی استان بستری مناسب برای توسعه‌ی منطقه سیستان در زمینه‌های مختلف، به ویژه موضوع کشاورزی و آب‌وهوا ایجاد کنیم.

به گزارش روابط عمومی هواشناسی استان، تبادل اطلاعات علمی و پژوهشی،  تهیه و اجرای طرح‌های پژوهشی و مطالعاتی،  برگزاری دوره‌های آموزشی،  تبادل نرم افزارهای تخصصی و عمومی و استفاده امانی از ابزار، وسایل و امکانات کاری، آزمایشگاهی، پژوهشی و آموزشی از جمله بخش‌های این تفاهمنامه همکاری است.

همچنین تشکیل جلسات مشترک برای تعیین نیازها و اولویت‌های بخش کشاورزی استان، همکاری در برگزاری کارگاه‌های آموزشی، همایش های منطقه ای و ملی،  نظارت بر طرح‌های مطالعاتی و  برگزاری سخنرانی‌های علمی با استفاده از امکانات طرفین نیز  از بخش‌های دیگر این تفاهم‌نامه همکاری است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha