به همت سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی اردبیل، کارگاه آموزشی «تقویت حافظه و سبک مطالعه از دیدگاه اسلام و قرآن»، دوشنبه دوم دیماه در دانشگاه آزاد اسلامی اردبیل برگزار شد. در این جلسه ایران سلیمانی با اشاره به بحث حافظه و فراموشی از منظر روایات، اظهار کرد: از آنجا که یاد پروردگار درمانگر فراموشی و غفلت دل است، خداوند به ما امر فرموده است که شب و روز همواره به یاد او باشیم و آنقدر این ذکر و یاد خدا را تکرار کنیم تا به صورت ملکه و دائمی همواره در ذهن رسوخ کند.
وی ادامه داد: ذکر خدا باعث حضور دائمی باری تعالی در دل است به طوری که انسان حتی یک لحظه هم از یاد خدا غافل نمیماند، این مسأله ما را به یاد یکی از اصول یادگیری یعنی «تکرار» میاندازد. تکرار باعث میشود تا ذکر و یاد خدا در دل تثبیت شود.
این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: درمان فراموشی اطلاعات و معلومات، با تکرار آن امکانپذیر میباشد و این همان چیزی است که روانشناسان معاصر در پژوهشهای خود بدان رسیدهاند.
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی اردبیل افزود: برخی از عوامل مربوط به هوش و حافظه مربوط به عوامل ژنتیکی و وراثتی است، به عبارت دیگر، هوش و حافظه و استعداد هر انسانی برآیندی از عوامل متعدد وراثتی و محیطی است که بعضی از این عوامل در اختیار ما است و بعضی از آنها از حوزه اختیار انسان خارج است.
سلیمانی اضافه کرد: برای تقویت حافظه اجتناب از چیزهایی که باعث فراموشی میشود مانند؛ معصیت و گناه، علاقه و وابستگی زیاد به دنیا، سرگرمی و اشتغال بیش از حد، غمگین و محزون بودن برای مسائل دنیایی لازم است.
استادیار گروه فقه و حقوق دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل با بیان اینکه مطالعه تنها راه رسیدن به علم است و جز آن راهی وجود ندارد، اگر مطالعه نباشد، علمی هم در کار نخواهد بود، اضافه کرد: انسان به وسیله مطالعه و تفکر در پدیدهها و دنیای پیرامون خود میآموزد که چگونه در برابر ناملایمات و مشکلات به حیات خود ادامه دهد و چگونه زندگی و حیات را برای خود و دیگر انسانها راحتتر، موثرتر و مرفهتر کند، بدین ترتیب نقطه آغاز رسالت و دعوت اسلامی بر مبنای خواندن و مطالعه شکل گرفت.
انتهای پیام
نظرات