فتحالله حقیقی ظهر امروز در جلسه کارگروه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید استان، با اشاره به نحوه صدور مجوز برای صنعتگران حوزه صنایعدستی، اظهار کرد: صدور مجوزها باید به گونهای باشد که سوءاستفاده از آن به عمل نیاید و در بحث صدور مجوز نباید زمینهای ایجاد شود، کسی که صلاحیت داشتن مجوز ندارد پس از اینکه نتوانست از میراثفرهنگی مجوز بگیرد، از اصناف مجوز دریافت کند.
این مسئول ادامه داد: در صدور مجوزها باید جلوی موازیکاری گرفته شود که برای این مهم باید فلوچارت مصوب ستاد تسهیل و رفع موانع تولید استان، تدوین شده تا مجوزها بر اساس آن و برای واجدان شرایط و دارای مهارت، صادر شود.
وی با تاکید بر لزوم وجود فروشگاههای عرضه مستقیم صنایعدستی، افزود: باید مکانی برای عرضه مستقیم و جذاب با حضور تولیدکننده اصلی راهاندازی شود و این در حالی است که هم برای میانمدت و هم برای بلندمدت برنامهای مشخص و محل فروشگاههای عرضه مستقیم صنایعدستی در نزدیکی ورودی و یا خروجی شهر باشد. همچنین برای بلندمدت چارهای اندیشیده شود.
حقیقی با اشاره به اثرگذاری تبلیغات بر فروش صنایعدستی، تصریح کرد: باید برای صنایعدستی تبلیغات خوبی انجام داد و علاوه بر آن زمینه عرضه مستقیم را به وجود آورد تا سود فروش به جیب تولیدکننده برود و واسطه در این سود سهمی نداشته باشد. همچنین اخلاقی نیست که تولیدکنندگان زحمت بکشند ولی برندی نداشته باشند و محصول مس تولید شده با برند سایرین صادر شود.
استاندار زنجان با اشاره به تدوین نشدن المان شهری زنجان در طول یک سالی که دستور آن صادر شده است، یادآور شد: یک سال است که المان شهری مطرح شده ولی متاسفانه به دلیل پیگیریهایی که انجام نشده این مهم به سرانجام نرسید؛ لذا انتظار میرود در جلسه آتی مدیریت شهری، گزارشی از وضعیت المان شهری زنجان توسط معاون امور عمرانی استاندار و شهردار زنجان ارائه تا نتیجه آن به مردم اعلام شود.
نماینده عالی دولت در استان زنجان، تبلیغات را حلقه مفقوده صنایع دستی و حتی میراث فرهنگی استان دانست و گفت: باید راهکارهایی برای تبلیغ صنایعدستی استان ارائه شود؛ چرا که توسعه گردشگری و صنایعدستی استان سبب توسعه استان میشود. علاوه بر آن، وزارت میراثفرهنگی باید برای گردشگری تقویم زمانی و مکانی تعریف و متمرکز کند تا برای تعطیلات شاهد حضور تعداد بالایی از مسافران در برخی از استانها نباشیم.
این مسئول با اشاره به مشکلات بازار روز چاقو که در بازدیدها از طرف فعالان آن حوزه مطرح شده بود، اظهار کرد: بازار روز چاقوسازی در تملک شهرداری بوده و ساماندهی آن نیز بر عهده این نهاد است ولی اگر شهرداری توان ساماندهی این بخش را ندارد، آن را به بخش خصوصی که توان آنجام این کار را دارد، واگذار کند.
وی با بیان اینکه هیچکس حق ندارد مسائل شخصی خود را در مسائل مربوط به سرمایهگذاری وارد کند، تصریح کرد: زنجان استان سوم در امنیت کسب و کار بوده و پنجره واحد سرمایهگذاری آن در کشور مطرح است ولی به این معنی نیست که مشکلی وجود ندارد.
نماینده عالی دولت در استان زنجان افزود: حفظ کارخانه در کشور سخت است ولی در استان زنجان نه تنها در دو سال اخیر واحد تولیدی تعطیل نشده، بلکه واحدهایی که از سالهای گذشته تعطیل شده بود نیز به چرخه تولید بازگشت و همه این اتفاقات با همکاری همه بخشهای مختلف دولتی و خصوصی انجام شده است.
حقیقی یادآور شد: ۷۰ درصد سرمایهگذاری در زنجان توسط غیربومیها انجامشده و زنجان در تلاش است که رضایت ترکها را برای راهاندازی شهرک صنعتی در استان جلب کند که تاکنون نیز موفقیتهای خوبی داشته است.
استاندار زنجان با بیان اینکه انتقادها باید منصفانه باشد، خاطرنشان کرد: منکر وجود مشکل در استان نیستیم و برگزاری جلسات با اصناف سبب میشود که مشکلات اصناف حل شود. جلسات ستاد تسهیل و رفع موانع تولید در استان در هر جلسه با محوریت صنعت و یا بخشی انجام میشود تا مشکلات سریعتر حل شود. برخی مسائل و اتفاقات باید در سالهای گذشته برای صنایع دستی و صنعت گردشگری استان اتفاق میافتاد که متاسفانه محقق نشده و سببب بروز مشکلات برای حال حاضر شده است.
انتهای پیام
نظرات