مسلم ساقی دوشنبه 16 دیماه در اولین جلسه شبکه دانشگاهیان شهرستان کاشمر اظهار کرد: جدا بودن ادارات در بخش عملی با دانشگاه در حوزه علمی و تئوری از دغدغههای مجموعه مدیریت شهرستان است.
وی ادامه داد: ارتباط و تعامل دانشگاهها با ادارات در راستای همافزایی بیشتر شکل خواهد گرفت، رسالت اهل علم و نخبگان دانشگاهی حل مشکلات جامعه به صورت تئوری و یا عملی است.
ساقی با بیان اینکه استفاده از نظرات جامعه دانشگاهی در راستای تکریم اهل علم و دانش خواهد بود، افزود: جدایی بین دانشگاه و ادارات شهرستان را باید به عنوان یک واقعیت تلخ بپذیریم. باید در یک ادراک متقابل شکاف بین حوزه اجرا و دانشگاه را قبول کنیم و در حد امکان سعی شود این ارتباط حتی در گام اول به صورت شکلی برقرار شود، در این مدت با همکاری دانشگاهها و مراکز آموزش عالی دو همایش موفق ملی پنبه و زن و توسعه گردشگری روستایی برگزار شده است.
فرماندار کاشمر افزود: در راستای تشکیل شبکه دانشگاهیان شهرستان باید نقشه جامع علمی برای شهرستان با تعریف یک افق روشن و در جهت همافزایی بیشتر تهیه و تدوین شود.
ساقی همچنین بیان کرد: باید در جهت مسائل مرتبط با حوزه شهرستان نیازسنجی انجام شود، تاکنون اقدامات پژوهشی در راستای مسائل بومی و منطقهای انجام نشده و اگر هم اقدامی شده دستگاههای اجرایی به عنوان بهرهبردار از این پژوهشها به خوبی استفاده نکردهاند.
فرماندار شهرستان کاشمر ادامه داد: متاسفانه یک شکاف عمیق بین حوزه دانشگاه و ادارات شهرستان وجود دارد، بدون شک به عنوان دو هدف مشترک و اساسی برای ارتباط بین دانشگاه، صنعت، جامعه و علوم انسانی میتوان کارهای بسیاری انجام داد.
مسلم ساقی اظهار کرد: گردشگری، حوزه فناوری، آب و محیط زیست از حوزههایی هستند که تاکنون در شهرستان مورد غفلت واقع شدهاند و باید از ظرفیت جامعه دانشگاهی برای برونرفت از مشکلات این حوزه استفاده بیشتر شود.
وی گفت: در شبکه دانشگاهیان باید بر اساس اولویتهای تعیین شده در خصوص مشکلات و مسائل مرتبط با حوزه شهرستان از ظرفیت جامعه دانشگاهی بر اساس ماموریتهای هر دانشگاه بهرهگیری نمود.
فرماندار کاشمر تاکید کرد: شبکه دانشگاهیان باید در مرحله اول در قالب یک سازمان مردم نهاد ثبت شود و سپس طبق اساسنامه و اهداف مشخص فعالیت نماید.
وی گفت: مرکز آموزش عالی کاشمر باید با استفاده از نظرات سایر اعضا نسبت به تهیه اساسنامه اقدام نماید و پیشنویس آن برای اعضا ارسال و در جلسه آینده به مشورت گذاشته شود و با نظر اکثر اعضا به تصویب برسد.
در این جلسه رئیس مرکز آموزش عالی کاشمر با تاکید بر وابسته نبودن شبکه دانشگاهی به یک یا چند سازمان خاص گفت: این مجموعه باید به صورت یک سازمان مردم نهاد فعالیت داشته باشد.
هادی معماریان عنوان کرد: تشکیل دبیرخانه و اداره آن به صورت هیئت امنایی، برای ارجاع مشکلات شهرستان به این نهاد جهت شناسایی راهحلها در کمیسیونهای علمی تخصصی ضروری است، همچنین باید زمینه حضور نمایندگان این کمیسیونها در جلسات و شوراهای فرمانداری نیز فراهم شود.
شهرستان کاشمر دارای 5 مرکز آموزش عالی و دانشگاهی با بیش از 4 هزار دانشجو است.
انتهای پیام
نظرات