سعید چیتی در جلسه شورای سلامت و امنیت غذایی که سهشنبه 24 دیماه برگزار شد، بیان کرد: براساس ماده 80 اتاق اصناف فقط برای صنوف با کاربریهای کارگاهی، صنعتی و تجاری میتواند پروانه صادر کند اما گاه برای کسب درآمد بدون اینکه به فکر حفظ فضای سبز باشند برای صنوف متخلفی که در باغات فعالیت دارند، پس از اینکه هزینهها را پرداخت میکنند؛ پروانه کسب صادر میشود.
وی عنوان کرد: اتاق اصناف برای حداقل 10 قصابی در روستاها از جمله روستای فروتقه که در خانه مسکونی فعالیت دارند و فقط یک درب به خیابان بازکردهاند، بدون رعایت مسائل بهداشتی پروانه کسب صادر کرده است. اتاق اصناف باید به قوانین احترام بگذارد، نباید برای کسب درآمد برای هر فرد متخلفی پروانه کسب صادر شود.
فعالیت سفرهخانهها در بستر رودخانه
در ادامه رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت کاشمر در خصوص سفرهخانههای شهرستان گفت: برخی افراد در بستر رودخانه اقدام به ایجاد سفرهخانه نمودهاند که به بحران تبدیل شده است.
محمدرضا پورکاویان افزود: باتوجه به اینکه ایجاد هرگونه واحد صنفی در بستر رودخانه و مسیلها ممنوع بوده در این خصوص اخطاریههایی صادر شده اما اینکه چند نفر به اخطاریهها توجه داشتهاند از سوی اتاق اصناف گزارش نشده است.
وی بیان کرد: یکی از تالارهای مسیر جاده کوهسرخ مراسم مختلفی را برگزار میکند اما هیچ گونه پروانهای برای فعالیت ندارد، قطعأ این باغ ویلا یک شبه احداث نشده که اکنون منابع طبیعی و جهاد کشاورزی و شبکه بهداشت معترض فعالیتش هستند، اگرچه از همان ابتدا مطلع ساخت و ساز و فعالیت آن بودند ولی جلوی ساخت و ساز را نگرفتند.
مسلم ساقی فرماندار کاشمر نیز گفت: برای تعیین وضعیت فعالیت سفرهخانهها باید کمیتهای با مسئولیت معاونت سیاسی فرمانداری و دستگاههای متولی تشکیل و اقدامات لازم صورت گیرد.
بازیافت زباله توسط افراد متفرقه
در این جلسه همچنین معاون خدمات شهری شهرداری کاشمر در خصوص وضعیت زبالههای شهرستان که روزانه بیش از 60 تن تولید میشود، بیان کرد: براساس طرح مدیریت جامع پسماند که به تصویب استانداری نیز رسیده کاشمر به عنوان شهر معین معرفی گردید، براساس این طرح شهرهای اطراف باید زبالههایشان را به زبالهگاه کاشمر انتقال دهند.
علی صمیمی اظهار کرد: در آینده زبالهگاه کاشمر به عنوان زبالهگاه مرکزی خواهد بود تا میزان تناژ زبالهها به 200 تن برسد، اگر شهرهای اطراف همانند خلیلآباد، بردسکن و 5 شهر دیگری که در اطراف این شهرستان قرار دارند زبالههای خود را به زبالهگاه کاشمر منتقل کنند، خواهیم توانست کارخانه بیوکمپوست را راهاندازی کنیم.
وی گفت: در حال حاضر بازیافت زباله به طور غیر قانونی در زبالهگاه این شهر توسط افراد متفرقه و زبالهگردها صورت میگیرد.
زیرساختها در زبالهگاه فراهم نیست
رئیس اداره حفاظت محیط زیست کاشمر همچنین در خصوص زبالهگاه کاشمر عنوان کرد: تا وقتی که زیرساختهای مورد نیاز در زبالهگاه کاشمر فراهم نشده باید انتقال زباله از شهرهای اطراف به کاشمر متوقف گردد.
مهدی جمعهپور بیان کرد: متاسفانه مشاهده شده حتی زبالههای عفونی نیز در زبالهگاه کاشمر رهاسازی میشوند در صورتی که باید در محل بیمارستان امحاء گردند، حتی تاکنون حصارکشی زبالهگاه به طور کامل انجام نشده است، اگر شهرهای دیگر بخواهند در شرایط فعلی زبالههای خود را به کاشمر انتقال دهند قطعأ معضلات شهرستان بیشتر خواهد شد.
شناسایی 11 کودک کار و خیابانی
رئیس اداره بهزیستی کاشمر نیز در ادامه گفت: طی سه ماه گذشته 11 کودک کار و خیابانی در شهرستان کاشمر شناسایی شدهاند که برخی به خانواده برگشتهاند و برخی دیگر تحویل مراکز نگهداری در مشهد شدهاند.
اعظم حسنزاده افزود: برای ساخت گرمخانه نیز زمین دریافت شده که امیدواریم هرچه سریعتر مکان مورد نیاز احداث و با توزیع غذای گرم و نگهداری کارتن خوابها مشکلات رفع گردد.
متصدیان بوفه مدارس فاقد کارت بهداشت هستند
رئیس مرکز بهداشت کاشمر در این جلسه ایمنی واحدهای صنفی و اماکن عمومی را یکی از دغدغههای جدی ذکر کرد و گفت: طی 10 ماهه گذشته 6 مورد گزارش مسمومیت با گاز منو اکسید کربن داشتهایم که دو مورد در اماکن عمومی و 4 مورد در منازل مسکونی اتفاق افتاده همچنین 63 نفر مسموم شده و یک مورد نیز فوتی داشتهایم.
قائمی اظهار کرد: در سال 96 دو مورد و سال گذشته 4 مورد فوتی به ذلیل گاز منو اکسید کربن در شهرستان داشتیم.
وی همچنین به وضعیت بوفه مدارس اشاره کرد و گفت: از 224 مدرسه شهری و روستایی فقط 26 مدرسه دارای بوفه بودند که مشکلاتی از جمله نداشتن کارت بهداشت داشتند.
انتهای پیام
نظرات