حامد سرائی در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: استان زنجان در مسیر فیبر نوری بینالملل قرار دارد و ظرفیت پهنای باند ورودی به استان ۱۰۰ گیگابیت بر ثانیه بوده و این در حالی است که تاکنون فقط ۱۴ گیگابیت بر ثانیه از پهنای باند این ظرفیت بهرهبرداری شده است.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر ۸۶ درصد ظرفیت فیبر نوری استان زنجان خالی است، بیان کرد: شرکتهای اینترنتی، اپراتورها و تولیدکنندگان و عرضهکنندگان محتوا میتوانند از این ظرفیت استفاده کنند. امروزه با توسعه فناوریها و افزایش محتواهای چندرسانهای در فضای مجازی، حتی کاربران انفرادی نیز میتوانند از دسترسی پرسرعت مبتنی بر فیبرنوری FTTH استفاده کنند.
کارشناس مسئول ادارهکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان زنجان، یادآور شد: بر اساس تعاریف سازمان جهانی مخابرات (ITU) پهنای باند بالای ۲۵۶ کیلوبیت برثانیه اینترنت پرسرعت تلقی میشود و میزان بهرهمندی از اینترنت پرسرعت منوط به پرداخت مشترکین است، یعنی برای دریافت خدمات و دسترسی پرسرعتتر باید سرویس بهتری را خریداری کنند.
این مسئول به شبکه ملی اطلاعات اشاره کرد و گفت: تبادل اطلاعات در داخل کشور روی بستر شبکه ملی اطلاعات انجام میشود و اگر بخواهیم از داخل با خارج از کشور تبادل داده داشته باشیم این کار باید روی بستر اینترنت انجام شود.
سرائی خاطرنشان کرد: در اغتشاشات آبانماه شاهد بودیم که امکان تمام ارتباطات درون کشوری که مبدأ و مقصد آن داخل کشور بود، وجود داشت و فقط ارتباطاتی که مبدأ یا مقصد آنها یا سرورهای آنها در خارج از کشور قرار داشت، با مشکل مواجه شدند.
انتهای پیام
نظرات