• شنبه / ۲۸ دی ۱۳۹۸ / ۱۸:۳۶
  • دسته‌بندی: کردستان
  • کد خبر: 98102821820
  • خبرنگار : 50294

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی استان:

کردستان در بحث اقدام به خودکشی در رتبه ۱۴ کشوری قرار دارد

کردستان در بحث اقدام به خودکشی در رتبه ۱۴ کشوری قرار دارد

ایسنا/کردستان به گفته معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی استان کردستان به لحاظ فراوانی خودکشی در سطح کشور در رتبه ۱۴ کشور قرار دارد.

ابراهیم قادری ظهر امروز (۲۸ دی) در هفتمین جلسه کارگروه اجتماعی، فرهنگی، سلامت و خانواده در سنندج اظهار کرد: برخلاف باور عامه مردم استان کردستان در بحث خودکشی از وضعیت مطلوب‌تری نسبت به سایر استان‌ها قرار دارد.

وی عنوان کرد: بر اساس آخرین آمار ارائە شدە از سوی وزارت جهانی میانگین خودکشی‌های منجر به فوت   ۱۰/٦ بە ازای هر ۱۰۰هزار نفر در جمعیت جهان است.

قادری افزود: معمولا اقدام بە خودکشی ۲۰ تا ۳۰ برابر نسبت به خودکشی منجر به فوت بیشتر است و خودکشی بیشتر بین زنان شایع است.

وی ادامه داد: در کشورهایی با میزان درآمد سرانه بالا  ۲٥ درصد فوت‌ها را زنان و در کشورهای فقیرتر سهم زنان در اقدام به خودکشی‌های منجر به فوت بیشتر از این میزان است.

ابراهیم قادری در خصوص شایع‌ترین رده سنی خودکشی در جهان گفت: سن ۱۵ تا ۲۴ ساله بیشترین رده سنی اقدام به خودکشی در جهان است و این میزان با بالا رفتن سن نیز افزایش می‌یابد.

وی تصریح کرد: بیشترین میزان فوت ناشی از خودکشی در اروپای شرقی و کمترین آن در منطقە مدیترانە شرقی و آمریکای جنوبی است.

قادری تاکید کرد: میانگین خودکشی منجر بە فوت در سطح کشوری ۲/۶ درصدی بە ازای هر ۱۰۰هزار نفر و در استان کردستان ۲/۷ درصد به نسبت میانگین کشوری است و نسبت به برخی از استان‌ها در سطح مطلوبی قرار دارد.

به گفته معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی، بیشترین آمار خودکشی منجر به فوت در استان مربوط به سنندج و کمترین آن مربوط به شهرستان بانه است.  

وی اضافه کرد: میزان آمار اقدام بە خودکشی ( که منجر به فوت نشده‌اند) در سطح کشور ۱۱۷ بە ازای هرصد هزار نفراست.

قادری اظهار کرد: اقدام  بە خودکشی در سنندج بە نسبت سایر شهرستان‌ها بیشتر و دهگلان و سروآباد کمترین میزان خودکشی را داشتەاند.

معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی عنوان کرد: از نظر جنسیت خانم‌ها بالاترین میزان اقدام بە خودکشی را داشتە و به لحاظ رده سنی، سنین ۱۵ تا ۳۵ سال بیشترین آمار اقدام به خودکشی را داشته‌اند.

به گفته وی از نظر تاهل ٤٨ درصد آنها مجرد و ٥۰درصد متاهل و از نظر تحصیلی بیشترین گروه زیر دیپلم، اقشار دانشگاهی با ۱۱ درصد و دیپلم ۳۷ درصد بوده‌است.

ابراهیم قادری خاطرنشان کرد: از نظر شغلی خانم‌های خانەدار نسبت بە افراد شاغل بیشترین آمار اقدام بە خودکشی را داشتەاند و از این تعداد ۱٦۳ نفر از آنها نیز شاغل بوده‌اند.

وی در پایان شایع‌ترین شیوە خودکشی را ناشی از مسمومیت بر اثر مصرف دارو دانست.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha