کامران خرم امروز (۲۹دی)در نشست کارگروه های مدیریت جامع کیفیت منابع آب منطقه دو کشور به میزبانی استان کردستان که در سالن جلسات دانشگاه علوم پزشکی این شهر برگزار شد، اظهار کرد: هدف عمده این کارگروه شناسایی و مشخصات منابع آلاینده آب و برنامه ریزی برای کاهش ریسک و بهبود کیفیت منابع آب است.
وی افزود: در هر استان تعدادی منابع آلاینده وجود دارد که می تواند ناشی از فعالیت های انسانی و شرایط طبیعی باشد در واقع با برنامه ریزی در صدد کنترل و کمترین اثرات منفی هستیم.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان کردستان، با اشاره به درصد مصرف از آب تجدیدپذیر در حوزه آبریز استان، بیان کرد: در استان بخش کشاورزی ۸۵۲ میلیون، صنعت ۷۱ میلیون و شرب ۱۴۴ میلیون متر مکعب مصرف می شود.
خرم ذکر کرد: مصرف آب از منابع تجدید پذیر در استان کردستان ۲۵ درصد بوده که نسبت به میانگین کشوری پایین است.
وی عنوان کرد: علاوه بر شهر سنندج و شهرهای سقز و بانه تمامی شهرستان ها از طریق منابع آب زیرزمینی تامین آب شرب می شوند و این امر سبب آسیب پذیری جدی تامین آب شرب به لحاظ کمی و کیفی شده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان کردستان، اذعان کرد: شرکت آب منطقه ای تامین دراز مدت آب شرب را برای شهرستان های سقز از محل سد چراغ ویس، شهرستان های قروه و دهگلان از محل طرح انتقالی سدآزاد، شهرستان بیجار از محل سد سیازاخ و شهرستان مریوان از محل سد گاران تحت اجرا و مطالعه قرار گرفته است.
خرم گفت: همچنین طرح های اجرایی آبرسانی به شهرستان های دیواندره از محل سد سیازاخ و کامیاران از محل سد گاوشان توسط شرکت آبفای استان در دست اجرا است.
وی بیان کرد: براساس شاخص توسعه سازمان ملل، استان کردستان به لحاظ منابع آب در زمره مناطق با وضعیت قابل قبول قرار دارد اما فاصله زیاد بین میزان آب تجدید پذیر در شهرستان های استان و نظارت در میزان مصرف چالش های جدی را برای استان پیش بینی شده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان کردستان، با اشاره به اینکه وضعیت کیفی آب به عوامل مختلف با بحران مواجه است، افزود: عمده ترین چالش در حوزه سفید رود وجود دارد در واقع ضعیف بودن منابع آب سطحی، برداشت های بی رویه از آب زیرزمینی و تداخل سفره های شور و شیرین در دشت های شرقی استان با مشکل مواجه است.
خرم خاطرنشان کرد: در منابع آب سد و منابع آب زیرزمینی شبکه پایش برای به حداقل رساندن آلاینده منفی ایجاد کرده ایم.
انتهای پیام
نظرات