شهرام رسولی در حاشیه جلسه شورای راهبری جمعیت استان اردبیل در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: با ابلاغ سیاستهای جمعیتی از سوی مقام معظم رهبری سعی بر رفع موانع ازدواج، افزایش امید به زندگی، تکریم سالمندان، توجه به فرزندآوری و همچنین جلوگیری از مهاجرتهای بیرویه به ویژه در مناطق مرزی است تا با یک هدفگذاری 20 ساله بتوانیم افزایش نرخ باروری و زادوولد را شاهد باشیم.
وی ایران را نوزدهمین کشور پرجمعیت دنیا اعلام و خاطرنشان کرد: بیش از 50 درصد جمعیت کشور را مردان و مابقی را زنان تشکیل میدهند که 75 درصد این جمعیت در مناطق شهری و 25 درصد نیز در مناطق روستایی ساکن هستند.
مدیر کل ثبت احوال استان اردبیل با بیان اینکه در استان اردبیل میانگی سنی جمعیت جوان در 30 سال اخیر روبه میانسالی و پیری گذاشته است، تصریح کرد: اردبیل در سال 65 جوانترین و در سال 95 میانسالترین گروه سنی را به خود اختصاص داده است.
رسولی نرخ ازدواج را 8.8 دهم در ازای هزار نفر و نرخ طلاق را در این استان 2.6 در ازای هزار نفر دانست و بیان کرد: میانگین سنی ازدواج در مردان 29 سال و در زنان 23 سال است.
وی گفت: 306 هزار نفر از جمعیت استان کودک و نوجوان، 335 هزار نفر جوان، 576 هزار نفر میانسال و 83 هزار نفر سالمند هستند.
مدیر کل ثبت احوال استان اردبیل افزود: پیشبینی میکنیم تا سال 1415 جمعیت استان به سمت میانسالی حرکت کند و در این استان بیش از یک میلیون 690 هزار نفر ثبت آمار جمعیتی را شاهد باشیم.
رسولی با بیان اینکه کمترین نرخ ولادت در استان در سال 97 بوده و در 9 ماهه امسال این نرخ 15.1 در هزار نفر بوده است، گفت: بیشترین ولادت در کشور متعلق به استان سیستان و بلوچستان، خوزستان و خراسان رضوی و کمترین ولادت مربوط به گیلان، مازندران و البرز است.
وی نرخ فوت را در این استان 5.4 اعلام کرد و گفت: بیشترین ثبت فوت در گیلان و همدان و کمترین فوتی نیز در بوشهر و هرمزگان به ثبت رسیده است.
مدیر کل ثبت احوال استان اردبیل در مورد نرخ ازدواج در 9 ماهه امسال تصریح کرد: 9.1 در هزار ثبت ازدواج در استان است که با 11 هزار و 570 ثبت ازدواج ما رتبه دوم کشور را بعد از خراسان شمالی داریم.
رسولی سیر صعودی نرخ طلاق را نیز با 2.2 دهم درصد یادآور شد و بیان کرد: 3 هزار مورد طلاق در استان به ثبت رسیده که رتبه سوم کشور را در ثبت طلاق داریم.
وی ادامه داد: 86 درصد واجدین شرایط در این استان از کارت هوشمند بهرهمند شدهاند و ما در ثبت ولادت در مهلت قانونی تا 99.9 و در ثبت فوت 99.7 موفق عمل کردیم.
رسولی در پایان به چالشهای جمعیتی نظیر تاخیر در ازدواج، ازدیاد طلاق، بالا بودن آمار ناباروری، قبول تک فرزندی در خانوادهها و ... اشاره کرد و افزود: آموزش قبل از ازدواج، حل مشکل بیکاری جوانان، توجه به معالجه زنان و مردان نابارور و ترغیب خانوادهها به فرزندآوری بیشتر باید مورد توجه قرار گیرد.
انتهای پیام
نظرات