سیلاب جنوب کشور و ضرورت جدی گرفتن تغییر اقلیم
مدیرکل دفتر مخاطرات، زیستمحیطی و مهندسی سازمان زمینشناسی با بیان این که موضوع تغییر اقلیم در حال حاضر بسیار جدی و پیچیده است، گفت: این جریانها در بخشهای جنوبی کشور باعث بروز بارندگیهای شدید میشوند، در حالیکه در بخشهای داخلی غبارخیزی و یا تجمع آلودگی در کلانشهرها را سبب میشوند؛ این وضعیت به زبان ساده، مصادیقی از تکرارپذیری رخدادهای حدی است.
به گزارش ایسنا، دکتر رضا شهبازی با بیان اینکه سیلابهای اخیری که در کشور شاهد آنها هستیم، این سؤال را به ذهن میآورد که چرا در چند سال اخیر مناطق گستردهای از کشور با سیلاب مواجه شدهاند و شاهد بروز بارشهای سنگین و نامتعارف در کشور هستیم، اظهار کرد: باید بخاطر داشته باشیم این بارشها در یک بازه زمانی مشخص اتفاق افتادهاند و بخشهای مختلف کشور را در فصول مختلف تحتتاثیر خود قرار داده است. هرچند که در تحلیل شرایط کنونی بایستی از دادهها و اطلاعات موجود در سازمان هواشناسی کشور بهره ببریم، ولی موضوع را میتوان از جنبههای زمینشناختی و علومزمین نیز بررسی کرد.
وی افزود: وقتی به گذشته تحولات زمینشناسی این مناطق مراجعه کرده و اسناد موجود در طبیعت را بررسی میکنیم، متوجه خواهیم شد که در گذشته نه چندان دور این مناطق بارندگی بسیار سنگین داشته و سیلابها حجم بالایی از رسوبات را در فروافتادگیهایی مانند جازموریان و یا دشتهای همواری مانند خوزستان انباشتهاند و این وضعیت تقریبا از حدود ۱۲ هزار سال گذشته در بخشهای جنوبی کشور قالب بوده است.
شهبازی خاطرنشان کرد: البته بالا بودن میزان بارندگی در یک رخداد، لزوما به معنای وجود یک دوره "تر سالی" نیست، چراکه در مناطق خشک و بیابانی دنیا الگوی بارندگیها به همین صورت است و حجم بالای بارندگی در فاصله زمانی بسیار کوتاه اتفاق میافتد. ولی بارشهای اخیر از نظر وسعت تاثیر و حجم بارش در حالت بیشینه محتمل قرار دارند که تکرار این وضعیت میتواند شواهدی از نوسانات آب و هوایی یا تغییر اقلیم باشد.
معاون استاندار:حجم سیلاب سیستان و بلوچستان سه و نیم برابر سیل گلستان بوده است
ایسنا/سیستان و بلوچستان معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری سیستان وبلوچستان گفت: حجم سیلاب اخیر سیستان و بلوچستان سه و نیم برابر سیلاب گلستان بوده و نداشتن تلفات جانی در این حجم از سیلاب نشان از اقدامات پیشگیرانه و مقابله ای قابل توجه تمامی دستگاه ها بوده است.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری امروز در جلسه ستاد مدیریت بحران استان ضمن تشکر از تلاش کلیه دستگاههای اجرایی عضو ستاد گفت: نقطه عطف کلیه اقدامات انجام شده نداشتن تلفات جانی در این سیلاب بود که با عنایت به اینکه حجم سیلاب اخیر سه و نیم برابر سیلاب گلستان بوده است این نشان از انجام اقدامات پیشگیرانه و مقابلهای قابل توجه همه دستگاههای اجرایی است.
بیجار پیام مقام معظم رهبری را موجب شتاب بخشی خدمات و اقدامات همه دستگاهها و نهادها عنوان کرد و حضور مقامات کشوری را نشان از توجه ویژه نظام جمهوری اسلامی به منطقه سیستان و بلوچستان دانست و از مدیران خواست خدمات دولت را به نحو احسن به اطلاع عموم مردم برسانند.
بورسیه دانشجویان سیل زده سیستان و بلوچستان در دانشگاه تهران
بنیاد حامیان دانشگاه تهران دانشجویان این دانشگاه که در جریان وقوع سیل آسیب دیدهاند را بورسیه میکند.
به گزارش ایسنا، به نقل از روابط عمومی دانشگاه تهران، تاکنون چهار نفر از دانشجویان سیستان و بلوچستانی با معرفی معاونت دانشجویی توسط بنیاد حامیان این دانشگاه بورسیه شدهاند.
این بنیاد برای بورسیه هر دانشجوی آسیب دیده در سیل سیستان و بلوچستان اعلام آمادگی کرده است.
ربیعی: برای جبران خسارت سیل سیستان و بلوچستان تصمیمگیری شد
سخنگوی دولت گفت: دیشب در دولت موضوع سیل سیستانو بلوچستان مورد بحث قرار گرفت و برای جبران خسارت تصمیمگیری شد.
به گزارش ایسنا، علی ربیعی در توییتر نوشت:
دیشب در دولت موضوع سیل سیستان و بلوچستان مورد بحث قرار گرفت و برای جبران خسارت تصمیمگیری شد. ابعاد همه آسیبها شناسایی شدند. زیست بهتر حق بلوچهاست. دولت با همه توان تلاش خواهد کرد. سیل در هر منطقهای، زندگی را سخت و طاقتفرسا می کند.
قائم مقام رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان:راه اندازی پویش مردمی نان و نمک در سیستان و بلوچستان
قائم مقام رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در امور مشارکت های مردمی گفت: پویش مردمی نان و نمک به ابتکار دانشگاه علوم پزشکی زاهدان و با شعار" در روزگار خوشی نان و نمک هم را خورده ایم در روزگار سختی با همیم" از ابتدای وقوع سیل راه اندازی شده است.
احمد بامری در بازدید از مناطق سیل زده سیستان وبلوچستان افزود: مردم این استان همراه و همگام یکدیگر در لحظات خوشی و ناخوشی هستند و به همین سبب استان سیستان و بلوچستان تجلی گاه وحدت است.
وی ادامه داد: دانشگاه علوم پزشکی زاهدان با راه اندازی پویش نان و نمک، از اولین روزهای وقوع سیل در جنوب استان، برای کمک به مردم سیل زده با مشارکت کارکنان، دانشجویان و اساتید چادری را درب ورودی پردیس دانشگاه برپا کرده است.
وی افزود: تمام کمکهای نقدی و غیرنقدی همکاران حوزه های بهداشت و درمان تحت پوشش که تاکنون به جنوب استان ارسال شده است در قالب پویش نان و نمک جمع آوری شده است.
تاکید جهاد کشاورزی استان به کشاورزان؛
کشاورزان خسارت دیده از سیل برای ثبت نام جبران خسارت به جهاد کشاورزی شهرستانها مراجعه کنند
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سیستان وبلوچستان از کشاورزان خسارت دیده ثبت نام نشده در سیل خواست با ارائه نوع خسارت ومیزان آن به مدیریت جهاد کشاورزی شهرستانها مراجعه کنند.
غلام حیدر زورقی در گفت وگو با ایسنا افزود: مرمت و بازسازی تأسیسات آب و خاک که در سیل اخیر خسارت دیده است در اولویت برنامههای سازمان جهاد کشاورزی استان قرار دارد.
وی بیان کرد: در اولین فرصت ممکن با اعزام گروه های ارزیابی به مناطق سیلزده، دامنه خسارت چاه ها، قنوات، سیستم های نوین آبیاری وکانال های انتقال آب مشخص گردید و تأمین سیمان، لوله و ادوات مورد نیاز در دست اقدام است. در این خصوص از توان گرو های جهادی بمنظور لایروبی وبازسازی منابع آبی استفاده خواهد شد.
استان در سیل شرایط سخت تری پیدا کرده است/ جبران خسارتها از ضرورت هاست
استاندار سیستان وبلوچستان گفت: سیستان و بلوچستان با بحران سیل اخیر شرایط سخت تری پیدا کرده و مردمان صبور و رنجدیده آن با این مشکلات درگیر هستند و رفع این معضلات مشمول زمان خواهد بود.
احمدعلی موهبتی عصر دوشنبه ۳۰ دی ماه در جلسه شورای آموزش و پرورش مناطق سیلزده در چابهار گفت: برای تربیت و پرورش معلمانی کارآمد و توانمند، توسعه دانشگاه فرهنگیان، نیاز ضروری و مهم حال حاضر دستگاه تعلیم و تربیت استان است.
وی بیان کرد: جمعیت دانش آموزی سیستان و بلوچستان برابر جمعیت دانش آموزی چندین استان کشور می باشد و این درحالی است که از لحاظ نیروی انسانی با کمبود شدید مواجه است.
در مدارس سراسر کشور برنامه «سیل مهربانی» اجرا خواهد شد
وزیر آموزش و پرورش گفت: تلاش برای کاهش محرومیتهای آموزشی سیستان و بلوچستان در سطح ملی ادامه دارد و قرار است در نشست ویژهای با حضور پنج معاون مسائل و مشکلات بررسی و برای رفع مشکلات این استان تصمیمگیری لازم اتخاذ خواهد شد.
محسن حاجی میرزائی عصر دوشنبه 30 دیماه در نشست شورای آموزش و پرورش مناطق سیلزده جنوب سیستان و بلوچستان که در محل فرمانداری چابهار برگزار شد اظهار داشت: همه برای کاهش محرومیتها، استاندارد سازی فضای آموزشی، افزایش سرانههای این استان بسیج خواهند شد و خیران و دولت در کنار این مردم قدرشناس و وفادار منطقه خواهند بود.
وی افزود: یکی از تعهدات این است هدف گذاری لازم برای ارتقای کیفیت آموزشی، استانداردسازی فضاهای آموزش و تلاش برای جذب نیروی انسانی کارآمد را داشته باشیم.
وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه در سیل سیستان و بلوچستان خسارتهای زیادی دیده است و مدارس نیز تخریب شده، خاطرنشان کرد: در سال آینده شاهد رفع بسیاری از مشکلات و افزایش جایگاه آموزشی این استان در بخشهای مختلف خواهیم بود.
وی گفت: مشکلات و بحرانهای ناشی از وقوع حوادث طبیعی زمینهای برای آموختن، یادگرفتن و اندوختن تجربه برای مقابله بهتر با حوادث است و همه مردم و مسوولان برای بازگشت سیلزدگان به زندگی عادی تلاش میکنند.
ادامه دارد.....
نظرات