• سه‌شنبه / ۱ بهمن ۱۳۹۸ / ۱۴:۴۴
  • دسته‌بندی: کردستان
  • کد خبر: 98110100607
  • منبع : نمایندگی کردستان

استاندار کردستان:

مشارکت اولین مسئله در اجتماعی کردن نظام سلامت است

مشارکت اولین مسئله در اجتماعی کردن نظام سلامت است

ایسنا/کردستان استاندار کردستان، با بیان اینکه مشارکت اولین مسئله در اجتماعی کردن نظام سلامت است گفت: اجتماعی شدن نظام سلامت با مشارکت مردم و نهادهای رسمی و غیررسمی خارج از بخش سلامت با توانمندسازی محقق می‌شود.

بهمن مرادنیا امروز(یکم بهمن) در دومین مجمع سلامت استان که با حضور رئیس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی کشور، در دانشگاه علوم پزشکی کردستان برگزار شد، اظهار کرد: امروز نگاه به مقوله سلامت در سطح بین‌المللی با نگاهی که درگذشته بود بسیار متفاوت است.

وی افزود: زمانی سلامت صرفاً به فقدان بیماری اطلاق می‌شد اما امروز با کشف و شناخت ابعاد متفاوتی از ماهیت سلامتی ازجمله ابعاد اجتماعی و معنوی تعاریف دگرگون‌شده ای در این زمینه موجود است.

استاندار کردستان، بیان کرد: فقر، گرسنگی، بی‌سوادی، اشتغال نامناسب و ناکافی، آسیب‌های اجتماعی و دیگر عوامل دارای ریشه از یک‌سو و عوامل محیطی همانند هوای آلوده و آب ناسالم از دیگر سو بسیار بیشتر از عوامل بیماری‌زای میکروبی سلامت انسان‌ها و جوامع را به خطر انداخته است.

مرادنیا عنوان کرد: ضروری است که تمام ارگان جامعه اعم از ادارات دولتی، نهادهای غیردولتی، سازمان‌های مردم‌نهاد، خیرین با وزارت بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی همکاری کنند که علاوه بر ارتقای سطح سلامت مردم، اهداف تعیین‌شده در اسناد بالادستی ازجمله سیاست‌های کلی سلامت و برنامه ششم توسعه و اهداف توسعه پایدار که در سطح بین‌المللی بر اساس عملکرد کشور سنجیده شده محقق شود چراکه فقط با مشارکت مردم در بخش سلامت این امر میسر می‌شود.

وی ذکر کرد: اجتماعی شدن نظام سلامت با مشارکت مردم و نهادهای رسمی و غیررسمی خارج از بخش سلامت ممکن است که با توانمندسازی محقق شود لذا اولین مسئله در اجتماعی کردن نظام سلامت، مشارکت است.

استاندار کردستان، گفت: نهادینه کردن این رویکرد به‌سلامت در کنار افزایش مشارکت مردم و جلب همکاری سایر دستگاه‌ها و نیز تقویت مسئولیت‌پذیری و پاسخگویی اجتماعی در قبال سلامت جامعه نیازمند ارتقای کیفی تصمیم‌گیری‌ها، سیاست‌گذاری‌ها و ایجاد همگرایی در عملکرد بخش‌های درون وزارت بهداشت و ارتقای بین بخشی‌های مختلف است.

مرادنیا خاطرنشان کرد: در این راستا و به استناد بند ۳ شورای عالی سلامت و امنیت غذایی کشور،باید سالانه مجامع سلامت استان برگزار شود و همچنین در اولین مجمع ملی سلامت که در زمستان ۹۵ برگزار شد در سال جاری نیز پیرو مکاتبه وزیر بهداشت و درمان و آموزش پزشکی به عنان تکلیف ابلاغ شود.

وی یادآور شد: در خواست داریم که  بخش های خصوصی همت و همکاری مستمر با دانشگاه علوم پزشکی داشته باشند که کمترین آسیب ها در جامعه اتفاق بیفتد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha