• سه‌شنبه / ۱ بهمن ۱۳۹۸ / ۱۵:۰۸
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 98110100638
  • خبرنگار : 50181

یک کارشناس محیط زیست:

گاهی 20 میلیون تن ریزگرد از کانون‌های اطراف ایران بلند می‌شود

گاهی 20 میلیون تن ریزگرد از کانون‌های اطراف ایران بلند می‌شود

ایسنا/کرمانشاه کارشناس محیط انسانی محیط زیست استان کرمانشاه از وجود حدود 150 هزار کیلومتر مربع کانون ریزگرد در مجاورت کشورمان خبر داد و گفت: گاهی 20 میلیون تن ریزگرد از این کانون‌ها بلند می‌شود.

طاهر هاشمی در نشست خبری امروز (اول بهمن) با بیان اینکه کشور ایران در مجاورت نزدیک به 150 هزار کیلومترمربع کانون ریزگرد است، افزود: این کانون‌ها در مثلثی میان اردن، عراق و سوریه واقع شده و به دلیل همجواری با دریای مدیترانه و بادهایی که از این سمت می‌وزد، شاهد بروز طوفان‌های گرد و غبار از این کانون‌ها هستیم.

وی ادامه داد: آنچنان که برخی کارشناسان عقیده دارند گاهی تا 20 میلیون تن ریزگرد از این کانون‌ها تا ارتفاع 20 کیلومتر بلند می‌شود و مناطق اطراف را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

کارشناس محیط انسانی محیط زیست استان کرمانشاه با بیان اینکه عمده ریزگردی که کرمانشاه را تحت تاثیر قرار می‌دهد منشا خارجی دارد، تاکید کرد: در استان کرمانشاه فعلا هیچ کانونی از ریزگردها نداریم. البته اینکه اکنون کانون ریزگرد در کرمانشاه نداریم به معنای آن نیست که نباید از منابع آب و خاک استان حفاظت کنیم.

وی در ادامه اشاره‌ای هم به تمرکز صنایع بزرگ استان در محدوده شرق شهر کرمانشاه داشت و افزود: در این منطقه سه شهرک صنعتی، سه پتروشیمی، نیروگاه و یک کارخانه سیمان داریم.

کارشناس محیط انسانی محیط زیست استان کرمانشاه یادآور شد: با وجود فعالیت این واحدها گاهی در روزهای سرد که وارونگی هوا رخ می‌دهد، شاهد تجمع آلودگی در این منطقه هستیم که اجتناب‌ناپذیر است.

محمد حسین فلاحتی رئیس اداره محیط زیست شهرستان کرمانشاه نیز در این نشست با اشاره به پیشرفت نزدیک به 80 درصد سایت پرنده‌نگری تالاب هشیلان، اظهار کرد: تلاش می‌کنیم این سایت برای رویداد کرمانشاه 2020 آماده شود.

وی ادامه داد: در همین راستا اعتبار خوبی معادل بیش از یک میلیارد تومان برای اتمام سایت و تجهیز آن در نظر گرفته شده که امیدواریم تخصیص پیدا کند.

رئیس اداره محیط زیست شهرستان کرمانشاه معتقد است، سایت پرنده‌نگری تالاب هشیلان می‌تواند مرکز آموزشی و گردشگری  برای جذب علاقمندان باشد و حتی میزبان برخی از برنامه‌های پژوهشی نیز باشد.

به گفته فلاحتی، هم اکنون نیز گاهی تورهای پرنده‌نگری در این سایت اجرا می‌شود.

در ادامه بابک قره‌باغ دوست رییس اداره محیط طبیعی محیط زیست استان از پیگیری نزدیک به 10 ساله  برای ارتقا پنج منطقه تحت مدیریت محیط زیست استان خبر داد و عنوان کرد: مهمترین مانع عدم همکاری مناسب استانداری و منابع طبیعی است.

وی ادامه داد: پیگیری‌هایی نیز برای جابجایی مرزهای برخی از مناطق تحت پوشش داریم که در این بخش نیز با معضل معارضین خصوصا در روستاها، مراکز آموزشی و مناطق نظامی مواجهیم.

فرهاد کاویانی مدیرعامل پالایشگاه کرمانشاه نیز با بیان اینکه این پالایشگاه ذره‌ای آلودگی وارد هوا، آب و خاک نمی‌کند، گفت: اقدامات لازم برای جلوگیری از آلایندگی را از سال 1377 در بخش‌های مختلف آغاز کردیم و در این سال‌ها چندین بار به عنوان صنعت سبز معرفی شدیم.

وی از بازیافت لجن‌های نفتی در پالایشگاه کرمانشاه برای اولین بار خبر داد و اضافه کرد: در گذشته این لجن‌ها دفن می‌شد و خاک را آلوده می‌کرد، اما اکنون نه تنها تمام لجن‌های نفتی را بازیافت می‌کنیم، بلکه پنج هزار بشکه لجن دفن شده گذشته را نیز بازیافت و خاک اطراف آن را با کمک آهک سالم کردیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha