• چهارشنبه / ۲ بهمن ۱۳۹۸ / ۱۴:۵۰
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد خبر: 98110201463
  • خبرنگار : 50167

در جلسه ستاد هماهنگی و پیگیری مناسب‌سازی استان مطرح شد:

بحث مناسب‌سازی در انتظار نگاه جدی دستگاه‌های زنجان

بحث مناسب‌سازی در انتظار نگاه جدی دستگاه‌های زنجان

ایسنا/زنجان معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار زنجان گفت: اقدامات کیفی نیاز به باور و نهادینه شدن این موضوع در کشور دارد.

مهرداد سلطانی ظهر امروز در جلسه ستاد هماهنگی و پیگیری مناسب‌سازی استان در رابطه با برگزاری جلسات مناسب‌سازی، اظهار کرد: جنس این جلسات تذکر بوده و نیاز به تکرار دارد، زیرا بحث مناسب‌سازی یک بحث کیفی بوده و این بحث‌ها نیاز به تکرار و تذکر دارد تا مورد توجه قرار گیرد.

وی با اشاره به اینکه آیین‌نامه اجرایی قانون جدید در سال گذشته به تصویب رسیده و آیین‌نامه آن در سال‌جاری به دستگاه‌ها ابلاغ شده است، افزود: این آیین‌نامه بر روح این قانون که دسترس‌پذیری فضاهای عمومی و اجتماعی شهرها و روستاها است، تاکید می‌کند.

این مسئول با اشاره به اینکه در هر جایی که اشتغالی صورت گیرد، جایی است که باید دسترس‌پذیر نیز باشد، تصریح کرد: آیین‌نامه جدید در خصوص مناسب‌سازی بر دسترس‌پذیری تاکید کرده و بحث الزامی بودن نیز از جمله نکات مهم این آیین‌نامه است که در تبصره ۳ ماده ۵ آن نوع مجازات‌های افراد و دستگاهای بی‌اعتنا به قانون مناسب‌سازی را مشخص می‌کند.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار زنجان با اشاره به اینکه تبصره ۳ ماده ۵ قانون مناسب‌سازی، هشداری برای انجام وظایف در این خصوص است، ادامه داد: وظایف دستگاه‌ها به خصوص دستگاه‌هایی که در این زمینه محوری‌تر هستند، مشخص شده است.

سلطانی با اشاره به اینکه استان زنجان در ماده ۶ قانون مناسب‌سازی قبل از ابلاغیه پیشرو بوده است، اظهار کرد: دستگاه‌هایی در استان هنوز در زمینه مناسب‌سازی ضعیف هستند. از طرفی، برنامه‌های ارائه شده باید به‌روزرسانی شده و مختص دستگاهای ضعیف بوده و از این دستگاه‌ها برنامه‌ای عملیاتی با تاکید بر آیین‌نامه و چارچوب زمانی مشخص شده، خواسته شود.

وی در رابطه با ماده ۱۵ آیین‌نامه ابلاغی در خصوص مناسب‌سازی، افزود: همه دستگاهای مشمول موظف‌اند اعتبارات مورد نیاز برای اجرای وظایف مربوطه در این آیین‌نامه را همه ساله برای پیش‌بینی در لوایح بودجه سنواتی حسب مورد به سازمان برنامه و بودجه کشور و سایر مراجع مربوط ارائه کنند.

این مسئول تصریح کرد: اشکالات زیادی به کارهای انجام شده وجود دارد، از جمله مناسبت خط بریل و چراغ قرمز برای نابینایان از جنس کارهای کیفی بوده که هنوز در کشور نهادینه نشده است ولی در مواردی که قدمت تاریخی آن در کشور وجود دارد، مانند هنرها، ادبیات و برخی صنایع که قدمت با یک کیفیت تمدنی شکل گرفته، کار کیفی در آن زمینه به اوج خود رسیده است.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار زنجان با اشاره به اینکه در برخی از مسائل هنوز نوپا بوده و باید شکل یک اقدام جدید را به یک شکل باورمند برسانیم، ادامه داد: زمانی که به مسائل باور داشته باشیم، همین باورپذیری باعث خواهد شد تا آن موضوع را در ضمیر ناخودآگاه خود جای دهیم.

سلطانی در رابطه با کارت شهروندی، خاطرنشان کرد: بستر و زیرساخت کارت شهروندی در شهرداری زنجان به وجود آمده که می‌تواند در دستور کار قرار گیرد.

مدیرکل بهزیستی استان زنجان نیز در ادامه این جلسه، در رابطه با مقوله مناسب‌سازی، اظهار کرد: ارگان‌ها به میزان توانایی خود اقداماتی در این زمینه انجام می‌دهند اما باید نگاه جدی‌تری به مسئله مناسب‌سازی داشته باشند.

محمد محمدی‌قیداری با تاکید بر لزوم مطرح کردن و آگاه‌سازی مردم در خصوص مناسب‌سازی مکان و ...، افزود: اکنون به سمتی می‌رویم که این اقلیت را نادیده می‌گیریم که در این زمینه باید آگاه‌سازی شود.

این مسئول با اشاره به اینکه در برخی از ساختمان‌های تازه‌ساخت نیز بحث مناسب‌سازی برای افراد دارای معلولیت، محقق نشده است، تصریح کرد: با وجود اقدامات انجام شده، جامعه هدف ما هنوز رضایت کافی ندارد و باید خیلی بیشتر در این زمینه تلاش و کار شود.

مدیرکل بهزیستی استان زنجان خاطرنشان کرد: در استان زنجان حدود ۳۰ تا ۴۰ هزار نفر افراد دارای معلولیت و ۱۰۴ هزار نفر نیز افراد بالای ۶۰ سال وجود دارد. طبق آیین‌نامه ابلاغی در خصوص مناسب‌سازی باید برنامه اجرایی دستگاه‌ها اجرا شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha