حکمتالله داوودی رئیس شورای شهر قزوین در جلسه علنی شورای شهر قزوین که شب گذشته پنجم بهمن ماه با موضوع بررسی لایحه دوفوریتی اعزام ماشینآلات شرکت راهسازی و عمران در راستای خدمترسانی به هموطنان در استان سیستان و بلوچستان برگزار شد، تصریح کرد: با توجه به اهمیت بازگشایی راههای مناطق سیلزده و در حال حاضر اهمیت اعزام ماشینآلات بیشتر از کمکهای نقدی است.
وی افزود: سیستان و بلوچستان در حوزه راه وسیع است و دو اداره کل راه دارد بنابراین در این حوزه ضروری است که کمکهای بیشتری صورت بگیرد، برای کمک به سیلزدهها هرکسی میتواند پول نقد بدهد اما وجود یک لودر ضروری است.
رئیس شورای شهر قزوین بیان کرد: با توجه به وضعیت راهها و بسته بودن راه اکثر روستاهای سیستان و بلوچستان حتی وجود یک لودر مشکل راهها را برطرف میکند و ارزش آن بیشتر از کمک نقدی است؛ علاوه بر اعزام ماشینآلات به منطقه سیستان و بلوچستان یک نماینده از شهرداری قزوین اعزام شود تا بر فعالیت ماشینآلات نظارت و کنترل داشته باشد و گزارش کار تهیه شود.
داوودی یادآور شد: با توجه به موافقت ضمنی شهردار ۵۰ میلیون تومان نیز بابت وسیله نقلیه و ۵۰ میلیون تومان بهصورت نقدی نیز از طریق هلالاحمر کمک شود.
کمکهای نقدی به مناطق سیلزده ارجحیت دارد
مهدی عبدالرزاقی نایب رئیس شورای اسلامی شهر قزوین نیز تأکید کرد: در کمک به سیلزدگان باید به نیازهای اولیه مثل چادر و وسایل گرمایشی توجه کنیم، با توجه به اینکه هلالاحمر نیازهای روزانه را میداند پیشنهاد میکنم با هماهنگی هلالاحمر نیازهای موردنظر را خریداری کنیم یا پول نقد در اختیار هلالاحمر قرار دهیم.
وی اظهار کرد: در حوزه ماشینآلات نیز پیشنهاد میشود در این زمینه با مجموعه قرارگاه خاتم که در سیستان مستقر هستند تهاتر کنیم، درواقع با در نظر گرفتن هزینه انتقال ماشینآلات متوجه میشویم که این پول را از بین میبریم.
سیده منیره قوامی رئیس کمیسیون بهداشت و محیطزیست شورای اسلامی شهر قزوین اظهار کرد: بهتر است بهجای اعزام ماشینآلات پول نقد بر اساس نیاز مردم پرداخت شود، سیلزدهها ازنظر وضعیت سرما مشکلدارند بنابراین بیش از هر چیزی نیازمند سیستم گرمایشی هستند، اگر کمک ما بهصورت نقدی باشد و مبلغ آن را تا صد میلیون تومان افزایش دهیم مؤثرتر است.
وی افزود: اگر کمک ما به سیلزدگان بهصورت نقدی باشد و مبلغ آن را تا صد میلیون تومان افزایش دهیم مؤثرتر است چراکه کمکها باید مطابق نیاز آنها باشد.
نیازهای اولیه مناطق سیلزده مهمتر از ماشینآلات است
محسن حقشناس دیگر عضو شورای شهر قزوین در این خصوص عنوان کرد: در حال حاضر برخی از قزوینیها در سیستان و بلوچستان مستقر هستند، تاکنون حتی یکبار اعلام نیاز در حوزه ماشینآلات نکردند و ماشینآلات راهسازی و دستگاههای دیگر آنجا مستقر هستند، چه کسی میخواهد وضعیت ماشینآلات را در سیستان و بلوچستان کنترل کند؟
وی تأکید کرد: یکپنجم از این لایحه هم مفید نیست چراکه موضوع لایحه موردنیاز مناطق سیلزده نیست، مردم در این منطقه نیازمند تهیه مایحتاج اولیه زندگی هستند و به دلیل شبهای سرد وسایل گرمایشی برای آنها از همهچیز واجبتر است.
این عضو شورا بیان کرد: ما از بدنه مردم هستیم و اگر کمکی از طریق شورای شهر صورت بگیرد از سرجمع اعتبارات مردم است، ۵۰ میلیون تومان در برابر چند هزار میلیارد تومان مبلغ چشمگیری نیست و رقم جمعآوریشده توسط مردم چند برابر این میزان است شهرداری درهرصورت میخواهد ۵۰ میلیون تومان کمک کند بنابراین باید کاری کنیم که بهرهوری بیشتر یا کمتر باشد.
اعزام ماشینآلات طبق اعلام نیاز وزارت کشور است
مهدیه قافلهباشی رئیس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شورای اسلامی شهر قزوین گفت: لیست ماشینآلات اعزامی به سیستان و بلوچستان به استناد اعلام نیاز معاونت عمرانی وزارت کشور تهیهشده است، شهردار تهران بازسازی سیلاب را برعهدهگرفته و احتمالاً لایحه قزوین نیز بر اساس اعلام نیاز تهیهشده است و بازسازی کل مناطق را تهران برعهدهگرفته است.
این عضو شورای شهر قزوین اظهار کرد: پیشنهاد میشود کمکهای نقدی نیز به هلالاحمر پرداخت شود تا با توجه به نیازهای اعلامی کمک انجام شود چراکه هلالاحمر بهصورت یکپارچه در کشور عمل میکند.
لیست نیازمندیهای مناطق سیلزده تهیه شود
زهرا یوسفی رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای اسلامی شهر قزوین نیز در ادامه این جلسه تأکید کرد: ستاد بحران هر استان موظف است که نیازهای مناطق سیلزده را بررسی کند و به سایر استانها اعلام کند که چه میخواهد، برای کمک ملموس به مناطق سیلزده باید لیست نیازمندی را از ستاد بحران بگیریم و بر اساس آن نوع کمک شهرداری را مشخص کنیم.
رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای اسلامی شهر قزوین بیان کرد: ما فکر میکنیم لوازم اولیه نیاز است شاید تاکنون لوازم اولیه رسیده باشد، بازسازیهای صورت گرفته در سیل و زلزلههای اخیر نشان میدهد که هنوز هم برای کمک عمرانی دیر نیست.
در کمک به مناطق سیلزده نیاز استان را در نظر بگیریم
احد چگینی عضو دیگر شورای شهر قزوین نیز در این خصوص تأکید کرد: بارگیری و اعزام وسایل نقلیه توسط پیمانکار دارای هزینه است بنابراین باید مبلغ بیشتری در نظر گرفته شود، در این لایحه باید به موارد ظریفی توجه کرد، اگر درزمانی که وسایل نقلیه را اعزام کردیم سیل بیاید تکلیف خودمان چیست؟ باید تمهیداتی برای استان اندیشیده شود و ماشینآلات پیمانکاران را اعزام کنیم تا در صورت نیاز خودمان مشکلی نداشته باشیم.
اعضای شورا بهصورت فردی کمک کنند
سعید دقیقی دیگر عضو شورای شهر قزوین اظهار کرد: ازنظر قانونی ما اجازه نداریم اعتبار شهر را برای منطقه سیستان و بلوچستان هزینه کنیم، کمک به سیلزدگان بدون شک ضروری است و در این حوزه شمارهحسابهای مختلفی جهت کمک ارائهشده و هرکسی میتواند کمک کند.
وی تأکید کرد: کمک به سیستان و بلوچستان به این معنی نیست که حتماً شورای شهر قزوین کمک کند، اگر قرار است کمک شود هر عضو شورا میتواند بهصورت شخصی کمک کند، در این حوزه هیچ برنامهریزی صورت نگرفته است.
به گزارش ایسنا، لایحه دوفوریتی شهرداری مبنی بر اعزام ۶ لودر و ۱۰ دستگاه کامیون به مدت یک هفته کاری به منطقه سیلزده سیستان و بلوچستان و پرداخت در قالب صورتوضعیت تا سقف ۵۰۰ میلیون ریال با اعمال تغییرات به تصویب اعضای شورای اسلامی شهر قزوین رسید.
مقرر شد؛ علیرغم اعزام ماشینآلات به سیستان و بلوچستان یک نماینده از شهرداری قزوین بهمنظور نظارت، کنترل و تهیه گزارش به این منطقه اعزام شود؛ همچنین با اکثریت آرا مقرر شد که شهرداری بهمنظور کمک برای رفع نیازهای اولیه سیلزدگان با موافقت ضمنی شهردار ۵۰۰ میلیون ریال نیز بهصورت نقدی و از طریق هلالاحمر به این منطقه کمک کند.
انتهای پیام
نظرات