علیاصغر توکلیتبار در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه کتابخانههای عمومی به عنوان یکی از نهادهای اصلی متولی گسترش فرهنگ کتابخوانی میتوانند عامل مؤثری در تشویق اقشار مختلف مردم به مطالعه شوند، اظهار کرد: پیشینه تأسیس و راه اندازی کتابخانه های عمومی در رزن به عنوان یک شهرستان فرهنگی و زادگاه عالمان و محققان و هنرمندان، به سال ۷۳ و همزمان با برگزاری کنگره بزرگداشت عالم برجسته و فیلسوف بزرگ، ملاحسینقلی شوندی(ره) برمی گردد که نخستین کتابخانه عمومی شهرستان به نام این عالم بزرگوار افتتاح و راه اندازی شد.
وی افزود: با استقبال گسترده مراجعان و در راستای توسعه کتابخانه های عمومی در فاصله سال های ۷۶ تا ۷۹ دو کتابخانه دیگر در شهرهای دمق و کتابخانه شهدای گمنام رزن افتتاح شد و مورد بهره برداری قرار گرفت.
توکلیتبار ادامه داد: در راستای گسترش فرهنگ کتاب و کتابخوانی و ایجاد دسترسی روستائیان به منابع مکتوب، کتابخانه عمومی بابانظر، به عنوان نخستین کتابخانه روستایی شهرستان در سال ۹۰ و در طول سالهای ۹۲ تا ۹۵ در دولت تدبیر و امید، دو کتابخانه عمومی حق انتفاع در روستاهای قایش و خورونده تأسیس و راه اندازی شد و در دسترس علاقمندان به کتاب و کتابخوانی قرار گرفت.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به سیاستهای دولت و نهاد کتابخانههای عمومی کشور در راستای ایجاد کتابخانه در مناطق روستایی، مطالعه و مکان یابی برای راه اندازی کتابخانه در روستاهای بالای ۲۵۰۰ نفر جمعیت شهرستان در دست اقدام قرار دارد.
رئیس اداره کتابخانههای عمومی شهرستان رزن در بخش دیگری از سخنانش از فعالیت هفت کتابخانه عمومی در سطح شهرستان رزن خبر داد و گفت: از این تعداد شش کتابخانه نهادی و یک کتابخانه مشارکتی به مردم خدمات ارائه میدهند.
توکلی تبار تعداد کتابخانه روستایی را سه باب و تعداد کتابخانه شهری را چهار باب عنوان کرد و افزود: زیربنای فعلی کتابخانه های شهرستان رزن ۱۹۲۰ مترمربع است و باید تا انتهای برنامه ششم توسعه ۳۱۶۷ مترمربع برسد.
وی با اشاره به وجود ۶۸ هزار و ۱۱۲ جلد کتاب در سطح کتابخانه های عمومی شهرستان رزن و افزایش آن به بیش از ۱۰۴ هزار و ۹۳۰ جلد تا پایان برنامه ششم توسعه بیان کرد: سرانه کتاب به ازای هر ۱۰۰ نفر در شهرستان رزن ۹۷ جلد است که از میانگین استانی بالاتر است.
توکلی تبار اعضای فعال کتابخانههای شهرستان رزن را ۳۲۰۴ نفر معادل ۴.۵ درصد از جمعیت شهرستان رزن دانست و اظهار کرد: کتابخانه شهدای گمنام شهرستان رزن تنها کتابخانه استاندارد شهرستان رزن است که از سال ۸۶ عملیات اجرایی آن آغاز شده است و قسمت اداری و کتابخانهای این پروژه تکمیل شده و در دهه فجر افتتاح میشود.
وی با بیان اینکه تاکنون بیش از ۹۰۰ میلیون تومان برای احداث این پروژه هزینه شده است، افزود: با حمایت های فرماندار در بودجه امسال بیش از ۱۰۰ میلیون تومان برای تکمیل این پروژه اعتبار درنظر گرفته شده است و پیش بینی می شود سال آینده برای تکمیل سالن اجتماعات این پروژه ۳۵۰ میلیون تومان اعتبار نیاز باشد.
رئیس اداره کتابخانههای عمومی شهرستان رزن ادامه داد: با بهره برداری از این پروژه که در دو طبقه و با ۶۶۴ مترمربع زیربنا است، زیربنای کتابخانه های عمومی شهرستان به ۲۵۸۴ مترمربع می رسد.
وی با بیان اینکه پروژه کتابخانه شهدای گمنام رزن دارای سالن های مطالعه مجزا برای آقایان و بانوان است، خاطرنشان کرد: این کتابخانه جزء پنج کتابخانه استان است که همزمان می تواند به آقایان و بانوان خدمات ارائه دهد و دارای سالن آمفی تئاتر و بخش های مختلفی است که در آینده افتتاح میشود.
انتهای پیام
نظرات