دکتر اصغری راد در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به اینکه در گذشته های خیلی دور مردم دنیا هیچ گونه دیدگاهی نسبت به مشارکت سیاسی نداشته و فردی به عنوان حاکم مشخص و از وی تبعیت می کردند، اظهارکرد: اما با گذشت زمان، دانش و بینش مردم تغییر پیدا کرد و معتقد هستند برای اینکه از رفاه، عدالت بهتری و ... برخوردار شوند باید حاکم به دیدگاه های آنان توجه کند.
وی افزود: به طور کلی تفکر بشر بر این است برای اینکه فرد بتواند در آرامش، رفاه، عدالت و ... باشد بهتر است که حاکم را خودش انتخاب کند، در فرآیند سیاسی کشور دخالت داشته باشد.
اصغری راد با بیان اینکه مشارکت سیاسی یک پدیده عقلانی است، ادامه داد: مشارکت های سیاسی به شکل های متفاوتی است که یکی از این شیوه ها شرکت در انتخابات است.
وی تاکیدکرد: انتخابات محصول فکر بشر است و در کشور ما نمونه های مختلف همچون انتخابات ریاست جمهوری، مجلس شورای اسلامی و ... وجود دارد و از سوی دیگر انتخاباتی که در کشور ما برگزار می شود از نوع متوسط است یعنی نه غربی و نه شرقی است.
این استاد دانشگاه در ارتباط با اینکه چه کنم تا میزان مشارکت در انتخابات افزایش یابد نیز گفت: یکی از شیوه های ایجاد انگیزه در مردم برای افزایش حضور در انتخابات امر تبلیغات است.
وی افزود: البته تبلیغات از نوع سطحی است و آنقدر عمق برای ایجاد انگیزه ندارد.
اصغری راد با تاکید بر اینکه عملکرد مسئولان یکی از مهمترین راهکاری افزایش مشارکت مردم در انتخابات است، بیان کرد: این موضوع که آیا کاندیداها که منتخب مردم شده و در انتخابات پیروز شده اند آیا توانسته اند به خواسته های مردم پاسخ دهند و یا خیر نقش عمیقی در مشارکت مردم دارد.
وی خاطرنشان کرد: انتخابات یک فرصت است و افراد واجد شرایط برای رای دادن باید از این فرصت استفاده کنند و با توجه به دیدگاه و آرمان هایی که دارند باید نزدیک ترین گزینه های ممکن برای رسیدن به آرمان خود را انتخاب کنند.
عضو هیات علمی دانشگاه پیام نور خراسان شمالی گفت: نباید از حق خودمون بگذریم، انسان منطقی و عاقل معمولا از فرصت ها هر چند محدود استفاده می کند.
انتهای پیام
نظرات