• سه‌شنبه / ۲۹ بهمن ۱۳۹۸ / ۰۸:۲۱
  • دسته‌بندی: کردستان
  • کد خبر: 98112921145
  • خبرنگار : 50130

سرپرست اداره حفاظت محیط زیست مریوان خبر داد:

بازگشت دوباره لک لک های مهاجر به تالاب زریبار

بازگشت دوباره لک لک های مهاجر به تالاب زریبار

ایسنا/کردستان سرپرست اداره حفاظت محیط زیست شهرستان مریوان گفت: لک لک های مهاجر به منظور زمستان گذرانی و جوجه آوری به کلنی های حاشیه تالاب بین المللی زریبار مریوان بازگشتند.

ابراهیم همت بلند در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: لک لک ها از جمله پرندگان مهاجری هستند که با شروع فصل سرما در عرض های شمالی، به سوی مناطق جنوبی و گرمسیر مهاجرت می کنند.

وی افزود: این پرندگان مهاجر، در مسیر مهاجرت شان به مناطق گرمسیری، مدتی را جهت استراحت، تغذیه، جوجه آوری و زمستان گذرانی در کلنی های دشت بیلو و دره تفی حاشیه تالاب زریوار مریوان به سر می برند.

سرپرست اداره حفاظت محیط زیست شهرستان مریوان ادامه داد: چنگرمعمولی، کاکائی، خوتکا، اردک سرسبز، غاز خاکستری، فلامینگو و... از جمله پرندگان مهاجر آبزی و کنار آبزی هستند که در فصل سرد سال، مهمان تالاب زریوار(زریبار) مریوان می شوند.

وی خاطرنشان کرد: از عموم مردم درخواست می شود در حفظ و صیانت از این پرندگان زیبا به عنوان نعمت ها و نشانه های قدرت لایزال الهی تلاش کنند و از تخریب لانه، زیستگاه و آرامش آنها خودداری شود. 

هر ساله با نزدیک شدن فصل بهار، شاهد مهاجرت لک‌لک‌های سفید به استان کردستان به منظور جوجه آوری و تابستان گذرانی هستیم.

لک لک سفید با نام کُردی «حاجی له‌ق له‌ق» یکی از گونه‌های پرندگان با رفتاری اجتماعی است که تالاب زریبار و روستاهای اطراف آن یکی از زیستگاه‌های مهم این پرنده در منطقه است.

لک لک سفید با نام علمی « Ciconia Ciconia » پرنده‌ای با ۱۰۲ سانتی‌متر طول در زمره بزرگترین پرندگان کنارآبزی است. نر و ماده این پرنده هم شکل هستند و جزو پرندگان زادآور تالاب زریبار است.

این پرنده آرام با مردم این دیار به خوبی انس گرفته است و بر روی درختان و لانه‌هایی که روستانشینان زریبار با عشق برایش ساخته‌اند، آرامش می‌گیرد.

این گونه زیبا زمستان‌ها را در مناطق گرمسیری کشور مانند تالاب های استان خوزستان و فارس و... به سر برده و با شروع فصل بهار، مهاجرت خود را به مناطق غربی کشور و به ویژه استان کردستان به منظور جوجه آوری و تابستان گذرانی آغاز می‌کند.

لک لک سفید در بیشتر نقاط استان مشاهده می شود اما به دلیل شرایط زیستگاهی مناسب، وجود درختان بلند بلوط، فراوانی غذا و احساس امنیت، دو شهرستان بانه و مریوان، پذیرای تعداد بیشتری از این گونه هستند.

وجود لک لک‌های سفید برروی درختان بلند بلوط، باعث جذب گردشگران و پرنده نگران از سراسر کشور برای مشاهده این پرنده زیبا به استان کردستان شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha