• سه‌شنبه / ۲۹ بهمن ۱۳۹۸ / ۰۸:۳۳
  • دسته‌بندی: آذربایجان شرقی
  • کد خبر: 98112921154
  • منبع : نمایندگی آذربایجان شرقی

بارش برف و غافلگیری تبریز/ برای پیشگیری از تکرار روزهای گذشته چه باید کرد؟

بارش برف و غافلگیری تبریز/ 
 برای پیشگیری از تکرار روزهای گذشته چه باید کرد؟

ایسنا/آذربایجان شرقی طی روزهای اخیر شاهد بارش‌های بی سابقه برف در تبریز هستیم، این بارش ها علاوه بر شهروندان ظاهرا مسئولان شهری را نیز غافلگیر کرد و نتیجه آن ایجاد ترافیک‌های بسیار سنگین در معابر اصلی شهر، در راه ماندن خودروهای شهروندان و عدم امکان تردد خودرو در داخل معابر فرعی و کوچه‌ها شد، این موارد موجب شد تا شهروندان از هر تریبونی به ویژه در فضای مجازی نارضایتی خود را از عملکرد شهرداری اعلام کنند.

شهردار تبریز  در جلسه شورای شهر این هفته گفت: در ۳۰ سال اخیر، همزمانی بارش ۴۵ سانتی برف و برودت زیر ۱۵ درجه ای هوا اتفاق نیفتاده بود و همزمانی این دو اتفاق ما را با مشکل مواجه کرد.

 ایرج شهین باهر افزود: در مواقع بحران و بخصوص در مواقع بارش برف ما باید کیفیت خدمات را ارتقا دهیم اما همزمان باید در فرهنگسازی و ارتقای مشارکت عمومی نیز تلاش کنیم و اعضای شورای شهر به عنوان نمایندگان مردم، باید از مردم دعوت کنند تا در چنین مواقعی مشارکت داشته باشند.

وی اظهار کرد: در بارش های بی سابقه اخیر، به واقع ما در این میدان تنها بودیم و هیچ یک از دیگر دستگاه ها به ما کمک نکرد و فقط سپاه بود که به یاری ما آمد.

وی ادامه داد: با این حال من همچنان اعتقاد دارم که مردم باید می آمدند و حداقل در برف‌روبی کوچه ها مشارکت می کردند. البته در این روزهای آخر که در فضای مجازی چنین موضوعی مطرح شد، مردم تا حدودی مشارکت کردند.

اما بعد از بارش سنگین چند روز گذشته، بالاخره شهرداری تبریز تجهیزات جدید برف روبی برای بکارگیری در مواقع بارش برف را خریداری کرد. این تجهیزات شامل چندین دستگاه برف روب است که در مواقع بارش برف در نقاط مختلف شهر تبریز مورد استفاده قرار خواهد گرفت. این برف روب ها توان برف روبی گسترده و با حجم بالا را دارند که روز یکشنبه هفته جاری با دستور شهردار تبریز و توسط سازمان مدیریت پسماندهای شهرداری تبریز خریداری شد.

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماندهای شهرداری تبریز  هم از آماده باش کامل تجهیزات زمستانی و برف روبی این سازمان همزمان با اعلام ورود سامانه بارشی جدید به استان خبر داد.

علیرضا اصغری  گفت: با توجه به پیش بینی های اخیر سازمان هواشناسی مبنی بر ورود سامانه جدید بارشی به تبریز و احتمال بارش برف، تجهیزات زمستانی و برف روبی سازمان مدیریت پسماندهای شهرداری تبریز در آماده باش کامل است.نیروهای این سازمان با تجهیزات کامل و با برف روب های جدیدی که خریداری شده، آماده ارائه خدمات هستند.

دانشگاه، شهرداری و شورای شهر تعیین تکلیف کنند که در مواقع بارش برف بهترین عملکرد چیست؟

فریدون بابایی اقدم در گفت‌وگو با ایسنا، در خصوص عملکرد شهرداری در روزهای برفی، اظهار کرد: طی چند روز اخیر بارش شدید برف در تبریز رخ داد و شهروندان از وضعیت معابر اصلی و فرعی شهر به ویژه مناطقی که شدت بارش برف در آن مناطق بسیار زیاد بود، نارضایتی زیادی داشتند.چرا که به دلیل عدم برف روبی ، امکان تردد در داخل کوچه‌ها وجود نداشت.

وی با اشاره به بازدید خود از منطقه پنج شهرداری (شهرک باغمیشه) جهت بررسی وضعیت معابر و خیابان‌های شهر گفت: نبود ماشین آلات برف روبی در منطقه باعث نارضایتی مردم شده بود، بر همین اساس هماهنگی‌های لازم با شهرداری برای انجام اقدامات لازم جهت بازگشایی مسیر انجام شد، البته با توجه به فشار رسانه‌ها، در اکثر محلات شهرداری مجبور شده بود برای برف روبی معابر و محلات از هر امکاناتی از جمله محلول، نمک و ماشین آلات استفاده کند که نتیجه‌ی این اقدام نیز باعث ایجاد چاله‌های زیادی در سطح آسفالت خیابان‌ها و کوچه‌ها شده است.

وی با بیان این‌که چاله‌های روی آسفالت خیابان‌های اصلی در اثر نمک پاشی و فقدان تدابیر به وجود آمده است، گفت: با توجه به این‌که تبریز شهری سردسیر بوده و امکان وقوع یخبندان در آن نیز وجود دارد، باید تدابیر لازم برای مقابله با این مشکل اندیشیده شود.

بابایی اقدم تاکید کرد: آمادگی‌های لازم برای مقابله با هر اتفاقی باید در شرایط بحرانی و حتی در شرایط عادی وجود داشته باشد، ما چهار مرحله‌ی بحران را اکثرا بعد از وقوع بحران اجرا می‌کنیم، مدیریت رهبری یک دست و منسجم در مواقع بحران وجود ندارد در نتیجه مردم از این عملکرد ناراضی خواهند شد.

وی  با اشاره به ضرورت تشکیل کمیته‌ای در مجموعه‌ی شهرداری در مواقع بحرانی، گفت: مدیریت بحران نباید فقط جنبه‌ی صوری داشته باشد.

وی بیان کرد: طبق گفته‌ی قائم مقام شهردار تبریز، هزینه‌ی محلول استفاده شده(کلرید کلسیم) برای برف زدایی خیابان‌های تبریز توسط شهرداری طی چند روز اخیر، بیش از دو میلیارد تومان بوده است، در حالی که با این مبلغ می‌توان پنج مینی لودر خریداری و به راحتی کوچه‌های باریک محلات را برف روبی کرد.

 رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای اسلامی شهر تبریز  ادامه داد: فصل تابستان و بهار فرصت بسیار خوبی است تا تمامی تدابیر برای فراهم کردن امکانات لازم برای برف روبی در فصل زمستان اندیشیده شود.

وی یادآور شد: طی 40 سال گذشته فناوری‌های زیادی برای مشکلات شهری در فصل زمستان فراهم شده است، ما باید از تجربیات موفق و مشابه مناطق سردسیر استفاده کنیم، برخی از کشورهای اروپایی با عرض جغرافیایی زیاد و شدت برودت هوا با چنین مشکلاتی مواجه نشده و هیچ گونه اختلالی در زندگی روزمره‌ی مردم آن‌ها ایجاد نمی‌شود.

وی با تاکید بر ضرورت وجود مدیریت هماهنگ در داخل مجموعه شهرداری، گفت: بیشترین میزان بارش‌های شهر تبریز در فصل بهار رخ می‌دهد بر همین اساس سیل و سیلاب همواره شهر تبریز را تهدید می‌کند، باید آمادگی‌های لازم برای مقابله با آن فراهم شود.

وی با بیان این‌که علاوه بر شهرداری باید سایر دستگاه‌های دولتی نیز در شرایط بحرانی همکاری کنند، گفت: اگر حوادثی مانند زلزله یا سیل رخ دهد، معقول است که سایر دستگاه‌های دولتی نیز به میدان آمده و امکانات خود را برای رفع مشکلات مرم در اختیار شهرداری قرار دهند.

بابایی اقدم ادامه داد: طی بارندگی‌های اخیر، میزان بارش برف در برخی مناطق زیاد و در برخی نیز کم بود، منطقه‌ای که بارش کم‌تری داشته نباید ماشین آلات خود را در کارگاه دپو کند باید بدون هیچ وقفه‌ای امکانات خود را در اختیار منطقه‌ای قرار دهد که نیاز به کمک بیشتری دارد.

وی ادامه داد: با نمک پاشی زیاد روی معابر و خیابان‌ها، آسفالت شهر تخریب می‌شود و قطعا این حجم نمک پاشی تعادل فضای سبز را بر هم زده و سلامتی مردم را به خطر می‌اندازد.

وی با انتقاد از کاهش میزان مشارکت مردمی در مسائل مدیریت شهری نسبت به 20 سال گذشته، گفت: مردم نسبت به سال‌های گذشته در مواقع بحرانی از جمله بارش شدید برف هیچ اقدامی انجام نمی‌دهد، در حالی که مشارکت مردمی حتی در شرایط عادی باعث کاهش هزینه‌های شهرداری می‌شود،  به عنوان مثال در بحران سیل آق قلا، مردم با مشارکت زیادی به یکدیگر کمک می‌کردند.

رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای اسلامی شهر تبریز در خصوص برف روبی گزینشی برخی از معابر محلات توسط ماموران شهرداری، گفت: انجام برف روبی محلات به هیچ عنوان گزینشی انجام نمی‌شود با توجه به وسعت گسترده‌ی سطح شهر تبریز، ماموران شهرداری برف روبی خیابان‌های اصلی را جزو اولویت‌ها قرار می‌دهند، در برخی از محلات نیز به دلیل تماس‌های مکرر شهروندان با شهرداری برای برف روبی معابر محلات، ماموران به آن محله مراجعه می‌کنند ولی معتقدم شهرداری در تدابیر و کمبود امکانات در مواقع بحران دچار ضعف است.

وی با بیان این‌که عملکرد شهرداری در ارتباط با محلول یا نمک پاشی در سطح شهر عملکردی قابل دفاع نیست، گفت: از دانشگاه تبریز،  شهرداری و شورای شهر تبریز انتظار می‌رود با کمک مراکز پژوهشی، موضوع نمک و محلول پاشی را برای همیشه تعیین تکلیف کند؛ که در مواقع برفی باید چه کاری انجام دهیم؟

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha